עוגת שמרים פרווה שלא מרגישה פרווה בשום צורה. היא רכה, שוקולדית ועסיסית במיוחד ונשארת טרייה אפילו כמה ימים ואם לא תיכנסו לא תנחשו לעולם מה יש בבצק
אין פעם שאני לא מכינה עוגת שמרים או מאפה חלבי כלשהו ולא מבקשים ממני המרה לפרווה. חייבת לציין שאני לא אוהבת עוגות או קינוחי פרווה. מבחינתי אלו קלוריות מיותרות ואני לא מבזבזת אותן על משהו שהוא לא פחות ממושלם. אבללללל ברור לי שיש קהל שלם של אנשים, גם טבעוניים ולכן לא אוכלים קינוחים חלביים וגם דתיים מעדיפים תמיד להכין פרווה כדי לא להיאלץ לשמור את השעות עד אכילת הבשר. אז במיוחד בשבילם פיתחתי מתכון לעוגת שמרים פרווה שלא מרגישה בכלל שהיא פרווה ואיך אני יודעת? גם כי טעמתי כמובן וגם כל מי שאכל לא ניחש שזה בלי חמאה. אז אני אמשיך לאכול עוגות עם חמאה כי אני לא מוותרת, אבל עכשיו תהיה עוגה פרווה מעולה לכל דורש.
עוגת שמרים ושוקולד פרווה
היכנסו כאן לסרטון הדגמה באינסטגרם שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- במלית של העוגה יש קקאו, על מנת שיהיה טעם שוקולדי תשתמשו בקקאו איכותי עם אחוזי שומן גבוהים ולא זה שנמכר בסופרים. קקאו איכותי קונים בחנויות שמתמחות באפייה.
- כל החומרים נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליים ונשקלו במשקל.
- העוגה נשארת טרייה אפילו כמה ימים. ניתן להקפיא את העוגות אחרי האפייה עד חודש.
- חילקתי את הבצק ל – 9 חלקים במשקל 215 גרם וסידרתי בתבנית מלבנית בגודל 25*35 ס"מ ועוד 3 עוגות אפיתי בתבניות קטנות. אפשר לחלק ל – 6 חלקים במשקל של כ – 320 גרם ולקבל עוגות בגודל אינגליש קייק.
מצרכים ל – 9 עוגות קטנות או 6 גדולות
- 1 ק"ג קמח (מומלץ קמח פיצה)
- 2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 3/4 כוס סוכר (170 גרם)
- 3/4 כוס שמן (150 גרם)
- 4 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית /מחית וניל
- 1+1/4 כוס קרם קוקוס (300 מ"ל)
- 1 כפית מלח (8 גרם)
מלית שוקולד
- 1 כוס קקאו איכותי (125 גרם)
- 1.5 כוסות סוכר חום כהה (300 גרם)
- 1/2 כוס שמן (100 גרם)
- 1/3 כוס קרם קוקוס (80 מ"ל)
- 1/4 כוס מים (60 מ"ל)
סירופ סוכר
- 1.5 כוסות מים
- 1.5 כוסות סוכר
- מיץ מחצי לימון
- 1/2 כפית מחית/תמצית וניל
אופן הכנה
מכינים בצק ומתפיחים: שמים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה חוץ מהמלח. מתחילים ללוש על מהירות נמוכה ומוסיפים את המלח. ממשיכים ללוש 10-15 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. מעבירים לקערה משומנת קלות ומשמנים גם את הבצק. מכסים ומתפיחים כשעה – שעה וחצי במקום חמים.
מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת סמיכה אבל כזו שניתן למרוח בקלות.
מכינים את הסירופ: מרתיחים מים וסוכר על להבה בינונית כ – 20-30 דקות עד שהוא מסמיך מעט וסוחטים מיץ לימון. מבשלים עוד 5 דקות. מקררים לטמפרטורת החדר.
מעצבים ואופים: מחלקים את הבצק ל – 9 חלקים במשקל 215 גרם, מעצבים כל חלק לכדור חלק ומשאירים למנוחה של 5 דקות. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעלה דק, מורחים מהמלית בנדיבות ומגלגלים לרולדה הדוקה. מקפיאים את הרולדה 10 דקות ובעזרת סכין חדה חוצים אותה לאורך לחצי. מלפפים את שתי הרצועות אחת עם השנייה ומניחים בתבנית. אפשר להניח כל אחת בתבנית נפרדת ואפשר בתבנית מלבנית כמו בתמונה למעלה. אין צורך לשמור כל כך על מרווחים בין אחת לשנייה. מכינים כך את כל העוגות ומתפיחים כשעה או עד שהן תופחות פי אחת וחצי.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים את העוגות כ – 30 דקות או עד שהן מזהיבות ונראות מוכנות.
כשהעוגות יוצאות מהתנור משקים אותן מייד עם הסירופ.
עוגת השמרים הכי טובה שיצא לי להכין בזמן האחרון! לא נופל מעוגות חלביות מלאות בחמאה… והכי חשוב- הבת שלי, האלרגית לחלב, עפה על העוגה!!! אחת מהעוגות מילאת בקרם שקדים ויצא גם מעולה! תודה!
איזה כייף לשמוע. גם פרווה יכולה להיות עשירה אם שמים בה את החומרים הנכונים
שלום
האם אפשר להכין את הבצק יום לפני ולשים במקרר..?
כן אין בעייה
הבצק פשוט חלום לעבוד איתו, והפרווה הכי טעים שיש נקודה
איזה כייףףף לשמוע. תודההה
אין צורך להבריש בביצה לפני האפייה?
לא כי מורחים סירופ
יכולה להבריש אם בא לך .
הי, תמיד נהינת מהמתכונים המצויינים שלך!
מבחינת הקרם קוקוס- האם משתמשים רק במוצקים שבפחית או בכל התכולה?
תודה רבה הדר,
בכל התכולה
אפשר להתפיח לילה במקרר?
אין בעייה רק בגלל שזה בצק בלי חמאה תתפיחי שעה בחוץ ואז מקרר ולפני שאת עובדת איתו תביאי לטמפרטורת החדר
היי
מה התחליף לקרם קוקוס במילוי?
רק במילוי זה מפריע לך? כי יש גם בבצק. אפשר מים
מה אפשר לשים במקום שמן ובמקום קרם קוקוס?
מכינים עוגה אחרת. יש בבלוג כמה וכמה מתכונים
למה אין מים בבצק?
יש קרם קוקוס, זה נוזל
האם אפשר לוותר על הקרם קוקוס
ומה תפקידו של קרם הקוקוס בבצק
קרם קוקוס הוא התחליף הטבעוני/פרווה לשמנת מתוקה. הוא עשיר ומעשיר את הבצק שאין בו חמאה. מי שרוצה לוותר, יכול לשים במקום שמנת צמחית או יוגורט. לא ממליצה לוותר
נראה אמאל'ה
תודה האמת שיצא ממש מעולה למרות שפרווה
אישה יקרה ןאהובה
האם ניתן להכין חצי קילו קמח ואז פשוט להמיר כמויות?
פעם ראשונה שמכינה בצק שמרים
בוודאי. לחלק הכל לחצי
איזה תחליף יש לקרם קוקוס ?
שמנת מתוקה/חלב אבל בכמות מעט קטנה יותר אולי/יוגורט