העוגה הכי מהירה שתכינו והכי טעימה. יש איתה רק בעייה אחת -היא לא שורדת שעתיים מהרגע שיוצאת מהתנור. מזל שהיא מהירת הכנה ואפשר להכין אותה שוב ושוב
איזה כייףףף שהם כבר כאן. אני מטורפת על הפרי האדום הטעים הזה בכל וריאציה. עם קצפת זה ברור, בעוגות גבינה זה הכי טעים, עם שמנת חמוצה בשילוב בננות – אצלנו זה קבוע בערבים, אפילו בסלטים אני אוהבת תותים.
העוגה הזו כל כך קלה להכנה שזה מגוחך. אין צורך אפילו להפעיל את המיקסר, מכינים שטרוייזל עם הידיים, שמים חצי מכמות השטרוייזל על בסיס התבנית, מעל השטרוייזל שמים מלא תותים שערבבנו עם קצת סוכר ומעל שמים עוד שטרוייזל ולתנור.
סך 4 מצרכים ותותים, 5 דקות הכנה ועוד 40 דקות אפייה ומקבלים עוגה טעימה בטירוף
העוגה טעימה כשהיא מתקררת. כשהיא חמימה התותים פחות טעימים, אז להמתין בסבלנות ולאכול כשהיא קרה. מגישים עם קצפת לא ממותקת או מחוזקת בכפית אינסטנט פודינג שגם ממתיק מעט וגם מייצב.
בואו לעקוב אחריי באינסטגרם. אני מעלה מלא סרטונים של שלבי ההכנה וגם זו נמצאת שם בהיילייטס
עוגת תותים ושטרוייזל שקדים
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- העוגה הזו כל כך קלה להכנה שזה מגוחך, אין צורך אפילו להפעיל את המיקסר ותוך 40-50 דקות היא מוכנה.
- העוגה טעימה כשהיא מתקררת. כשהיא חמימה התותים פחות טעימים, אז להמתין בסבלנות ולאכול כשהיא קרה.
- מגישים את העוגה עם קצפת לא ממותקת או מחוזקת בכפית אינסטנט פודינג שגם ממתיק מעט וגם מייצב.
- קמח עוגיות קונים בכל סופר או חנויות לאפייה. זהו קמח דל בגלוטן שמתאים לעוגיות וטארטים שזה גם סוג של עוגייה.
- קמח שקדים קונים בחנויות אפייה או חנויות תבלינים. אלו שקדים מולבנים טחונים דק לאבקה.
- אפשר להכין גם עם תפוחים, שזיפים, ענבים או כל פרי אחר שאוהבים.
מצרכים לתבנית בגודל 20*30 ס"מ
- 2 כוסות קמח (מומלץ קמח עוגיות)
- 1 כוס קמח שקדים
- 1/2 כוס סוכר
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/2 ק"ג תותים + 1.5 כפות סוכר
להגשה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 1 כפית אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
שמים בקערה קמח, קמח שקדים, סוכר וקוביות חמאה וממוללים עם הידיים כמה דקות עד שמקבלים פירורי שטרוייזל גסים. אפשר להכין גם במעבד מזון או במיקסר אבל בעיני מיותר ללכלך אותם כשזה כל כך קל.
שמים חצי מכמות השטרוייזל על תבנית פיירקס או תבנית אטומה אחרת.
שוטפים את התותים, מנקים מעוקץ וחוצים לשניים לאורך, מערבבים את התותים עם הסוכר ומפזרים על השטרוייזל.
מפזרים את המחצית השנייה של השטרוייזל על התותים.
אופים 35-40 דקות, עד שהשטרוייזל מקבל צבע זהוב יפה.
להגשה: מקציפים שמנת מתוקה עם כפית אינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה.
את העוגה לא פורסים, מעבירים עם כף הגשה לכלי אישי ומניחים מעל כף גדושה של קצפת.
העוגה נשמרת בחורף עד שלושה ימים מחוץ למקרר.
האם בקיץ גם לשמור מחוץ למקרר? תודה
היי שירה,
אצלי זה לא שורד יום. מעל יומיים מומלץ מקרר
יצאה טעימה ממש! קלה ככ להכנה וככ טעימה!! תודה רבה על עוד מתכון נפלא ?
היי לימור יקרה,
תודההה ♥
הי…
האם אפשר להחליף במקום תותים בפטל אדום קפוא שהופשר?
במידה וכן, האם להשאיר 1.5 כף סוכר או יותר/פחות?
תודה
היי דינה,
בהחלט אפשר. תטעמי ותחליטי. הפטל הקפוא קצת יותר חמצמץ מהתותים. לשיקולך
וואווווווו
הכנתי עכשיו
והיא טעימה בטירוףףףףך
פשוטה כל כל בהכנה- וטעימה מאוד!!!
תודה עדנה איזה כייף שאהבת
פשוט מעדן
עוגה מאד פשוטה להכנה וטעימה בטירוף.
כבר הכנתי פעמיים ופעם שלישית בדרך.
איזה כייף לשמוע. גם אצלי עפים עליה
היי שתי שאלות 🙂
1. במה אפשר להחליף את הקמח שקדים? זה קריטי לטעם?
2. אפשר לשמור במקרר? אם כן- כמה זמן זה נשמר?
תודה רבה!
היי עדי,
אכן קריטי לטעם. אין בבצק שום חומרי טעם למעט אבקת שקדים. את יכולה לשים במקום עוד קמח אבל הטעם והמרקם יהיו שונים. כן, אפשר לשמור במקרר עד שבוע