יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
עוגת תותים ושטרוייזל שקדים
ראשי » עוגות » עוגת תותים ושטרוייזל שקדים

עוגת תותים ושטרוייזל שקדים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 6 בדצמבר 2019 12 תגובות

העוגה הכי מהירה שתכינו והכי טעימה. יש איתה רק בעייה אחת -היא לא שורדת שעתיים מהרגע שיוצאת מהתנור. מזל שהיא מהירת הכנה ואפשר להכין אותה שוב ושוב

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת תותים ושטרוייזל שקדים
עוגת תותים ושטרוייזל

איזה כייףףף שהם כבר כאן. אני מטורפת על הפרי האדום הטעים הזה בכל וריאציה. עם קצפת זה ברור, בעוגות גבינה זה הכי טעים, עם שמנת חמוצה בשילוב בננות – אצלנו זה קבוע בערבים, אפילו בסלטים אני אוהבת תותים.

עוגת תותים ושטרוייזל

העוגה הזו כל כך קלה להכנה שזה מגוחך. אין צורך אפילו להפעיל את המיקסר, מכינים שטרוייזל עם הידיים, שמים חצי מכמות השטרוייזל על בסיס התבנית, מעל השטרוייזל שמים מלא תותים שערבבנו עם קצת סוכר ומעל שמים עוד שטרוייזל ולתנור.

עוגת תותים ושטרוייזל

סך 4 מצרכים ותותים, 5 דקות הכנה ועוד 40 דקות אפייה ומקבלים עוגה טעימה בטירוף

עוגת תותים ושטרוייזל

העוגה טעימה כשהיא מתקררת. כשהיא חמימה התותים פחות טעימים, אז להמתין בסבלנות ולאכול כשהיא קרה. מגישים עם קצפת לא ממותקת או מחוזקת בכפית אינסטנט פודינג שגם ממתיק מעט וגם מייצב.

עוגת תותים ושטרוייזל

בואו לעקוב אחריי באינסטגרם. אני מעלה מלא סרטונים של שלבי ההכנה וגם זו נמצאת שם בהיילייטס

עוגת תותים ושטרוייזל

עוגת תותים ושטרוייזל שקדים

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow 🙂 בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • העוגה הזו כל כך קלה להכנה שזה מגוחך, אין צורך אפילו להפעיל את המיקסר ותוך 40-50 דקות היא מוכנה.
  • העוגה טעימה כשהיא מתקררת. כשהיא חמימה התותים פחות טעימים, אז להמתין בסבלנות ולאכול כשהיא קרה.
  • מגישים את העוגה עם קצפת לא ממותקת או מחוזקת בכפית אינסטנט פודינג שגם ממתיק מעט וגם מייצב.
  • קמח עוגיות קונים בכל סופר או חנויות לאפייה. זהו קמח דל בגלוטן שמתאים לעוגיות וטארטים שזה גם סוג של עוגייה.
  • קמח שקדים קונים בחנויות אפייה או חנויות תבלינים. אלו שקדים מולבנים טחונים דק לאבקה.
  • אפשר להכין גם עם תפוחים, שזיפים, ענבים או כל פרי אחר שאוהבים.

מצרכים לתבנית בגודל 20*30 ס"מ

  • 2 כוסות קמח (מומלץ קמח עוגיות)
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 ק"ג תותים + 1.5 כפות סוכר

להגשה

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1 כפית אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה

מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

שמים בקערה קמח, קמח שקדים, סוכר וקוביות חמאה וממוללים עם הידיים כמה דקות עד שמקבלים פירורי שטרוייזל גסים. אפשר להכין גם במעבד מזון או במיקסר אבל בעיני מיותר ללכלך אותם כשזה כל כך קל.

שמים חצי מכמות השטרוייזל על תבנית פיירקס או תבנית אטומה אחרת.

שוטפים את התותים, מנקים מעוקץ וחוצים לשניים לאורך, מערבבים את התותים עם הסוכר ומפזרים על השטרוייזל.

מפזרים את המחצית השנייה של השטרוייזל על התותים.

אופים 35-40 דקות, עד שהשטרוייזל מקבל צבע זהוב יפה.

להגשה: מקציפים שמנת מתוקה עם כפית אינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה.

את העוגה לא פורסים, מעבירים עם כף הגשה לכלי אישי ומניחים מעל כף גדושה של קצפת.

העוגה נשמרת בחורף עד שלושה ימים מחוץ למקרר.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת שכבות שוקולד וקפה
    עוגת שכבות שוקולד וקפה מרשימה וקלה להכנה
  • עוגת גבינה עם טנא לשבועות
    עוגת גבינה אפויה עם טנא לשבועות
  • עוגת תפוחים ושטרוייזל שקדים
    עוגת תפוחים ושטרוייזל שקדים קלה להכנה
  • עוגת גבינה קרם ברולה
    עוגת גבינה קרם ברולה מושלמת

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

12 תגובות

  1. שירה הגב 7 באפריל 2021 בשעה 16:51

    האם בקיץ גם לשמור מחוץ למקרר? תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 באפריל 2021 בשעה 0:13

      היי שירה,
      אצלי זה לא שורד יום. מעל יומיים מומלץ מקרר

  2. לימור הגב 21 בפברואר 2021 בשעה 13:05

    יצאה טעימה ממש! קלה ככ להכנה וככ טעימה!! תודה רבה על עוד מתכון נפלא 😘

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בפברואר 2021 בשעה 7:54

      היי לימור יקרה,
      תודההה ♥

  3. דינה הגב 8 ביוני 2020 בשעה 13:27

    הי…
    האם אפשר להחליף במקום תותים בפטל אדום קפוא שהופשר?
    במידה וכן, האם להשאיר 1.5 כף סוכר או יותר/פחות?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 ביוני 2020 בשעה 13:29

      היי דינה,
      בהחלט אפשר. תטעמי ותחליטי. הפטל הקפוא קצת יותר חמצמץ מהתותים. לשיקולך

  4. עדנה הגב 23 באפריל 2020 בשעה 21:05

    וואווווווו

    הכנתי עכשיו
    והיא טעימה בטירוףףףףך

    פשוטה כל כל בהכנה- וטעימה מאוד!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באפריל 2020 בשעה 22:13

      תודה עדנה איזה כייף שאהבת

  5. Kerenb הגב 12 באפריל 2020 בשעה 17:25

    פשוט מעדן
    עוגה מאד פשוטה להכנה וטעימה בטירוף.
    כבר הכנתי פעמיים ופעם שלישית בדרך.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 באפריל 2020 בשעה 17:27

      איזה כייף לשמוע. גם אצלי עפים עליה

  6. עדי הגב 15 בדצמבר 2019 בשעה 12:17

    היי שתי שאלות 🙂
    1. במה אפשר להחליף את הקמח שקדים? זה קריטי לטעם?
    2. אפשר לשמור במקרר? אם כן- כמה זמן זה נשמר?

    תודה רבה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 בדצמבר 2019 בשעה 15:27

      היי עדי,
      אכן קריטי לטעם. אין בבצק שום חומרי טעם למעט אבקת שקדים. את יכולה לשים במקום עוד קמח אבל הטעם והמרקם יהיו שונים. כן, אפשר לשמור במקרר עד שבוע

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס