קינוח בריטי טעים בטירוף שמכינים משאריות חלה מתוקה ואני אפילו קונה חלה במיוחד כדי להכין את המאפה הזה שאנחנו כל כך אוהבים. כל פרי ישתלב מעולה והפעם הכנתי עם תפוחים
ברד פודינג או לחם פודינג הוא אחד הקינוחים הכי מתגמל וטעים שתכינו ביחד לחומרים הפשוטים ממנו הוא עשוי. פודינג לחם הוא קינוח מהמטבח הבריטי שעשוי מלחם ישן. לחם ישן זה חובה כי רק כך הלחם יכול לספוח אליו את הנוזלים ולהיות עסיסי וטעים. אי אפשר להכין אותו בספונטניות, הלחם חייב לספוג את הנוזלים של הבלילה.
מניחים את הלחם הישן בתבנית ומוזגים עליו בלילת שמנת, חלב וביצים ומעבירים למינימום 12 שעות למקרר. בזמן הזה הלחם יספח את הנוזלים ואחרי האפייה נקבל מעין עוגה עסיסית בטעמי וניל.
אפשר לשלב בלחם פודינג כל פרי שאוהבים. אני כבר הכנתי עם פטל וגם עם שזיפים. הפעם הכנתי עם תפוחים מקורמלים בחמאה ויצא מושלם.
ברד פודינג עם תפוחים בחמאה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- את ההכנות למאפה הזה מכינים יום מראש כיוון שהלחם חייב לספוג את הרוטב לפני האפייה.
- חובה חובה להכין את הקינוח הזה רק עם חלה/לחמניות מתוקות לא טריות והכי אווריריות שאתם משיגים, לחם דחוס ייצא פחות עסיסי וטעים.
- אפשר לשלב בקינוח כל פרי שאוהבים.
מצרכים לתבנית בקוטר 30 ס"מ
- 1 חלה מתוקה לא טרייה
- 1/2 ליטר חלב
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 1/2 כוס סוכר
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 כפית מחית וניל
- 3 ביצים גדולות
לתפוחים
- 5 תפוחים מזן גרנד סמית
- 50 גרם חמאה
- 1 כפית מחית וניל
- 2 כפות סוכר חום בהיר
אופן הכנה
מכינים את התפוחים: קולפים את התפוחים וחותכים לפלחים. ממסים חמאה במחבת ומוסיפים אליה את התפוחים. מוסיפים גם את מחית הווניל והסוכר ומבשלים כך כמה דקות עד שהתפוחים די רכים אבל עדיין שומרים על צורתם.
מכינים את המאפה: קורעים את החלה לחתיכות, אפשר גם לפרוס לפרוסות דקות.
מערבבים יחד את החלב, השמנת המתוקה, הסוכר, חמאה מומסת, מחית וניל וביצים וטורפים עם מטרפה.
מרכיבים את המאפה: משמנים היטב תבנית אפייה בחמאה ומסדרים שליש מכמות החלה בתבנית, מעל החלה מניחים שליש מכמות התפוחים המקורמלים ומעליהם שליש מכמות הבלילה.
חוזרים על הפעולה הזאת עוד פעמיים, דואגים שהחלה תהיה טבולה טוב ברוטב, עוטפים ומעבירים למקרר ל – 12 שעות.
אחרי 12 שעות – מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את המאפה למשך 40-45 דקות או עד שהוא נראה זהוב מלמעלה ודי יציב.
מוציאים מהתנור, מקררים מעט ואוכלים חמים.
אפשר להגיש עם גלידת וניל טובה.
יש לך רעיונות לפירות אחרים? אני לא אוהבת תפוחים מבושלים
ברור. יש בבלוג עוד שני מתכונים אבל כל פרי שתבחרי מתאים
היי, כמה ימים צריך לחכות עד שהחלה תיחשב לא טרייה?
תודה!
יומיים בערך
היי ג׳ודי☺️
תודה על המתכונים המושלמים שלך!!?
רציתי לשאול לגבי הברג פודינג,..
הבנתי שיש להשרות את החלה בהלילה כ-12 שעות ואז להכין את המאפה. האם צריך להכניס למקרר ל-12 ש׳ נוספות אחרי שמכינים את המאפה בתבנית? לפני האפיה
היי שרון,
את מכינה הכל בתבנית עם החלה והרוטב ומעבירה למקרר ל- 12 שעות. ואז את אופה
היי,
האם אפשר עם לחם לבן במקום חלה מתוקה?
תודה
ורדה
אפשר עם כל לחם אבל יהיה פחות טעים