עוגת תפוחים מהירת הכנה וטעימה בטירוף! עוגה שאני מכינה כשמתחשק לי משהו זריז אבל ממש טעים. עם גלידה טובה ועוגה חמימה זה מושלם
מסוג העוגות שמכינים כשאין חשק וכוח להתעסק עם המטבח ובכל זאת רוצים עוגה טעימה בבית. העבודה הכי קשה זה לחתוך את התפוחים ולבשל אותם כמה דקות בחמאה. כל השאר ממש משחק ילדים ואם יש לכם ילדים קטנים, שימו להם את החומרים של השטרוייזל בקערה ותנו להם לשחק כאילו הם בארגז חול 🙂 אחרי כמה דקות יהיה לכם שטרוייזל מושלם.
בדרך כלל אני מכינה עוגות תפוחים עם תפוחים ירוקים חמצמצים. אין בהם הרבה נוזלים, הם חמצמצים והכי מתאימים לעוגות אבלללל, בעלולי קנה תפוחים אדומים שהיו חסרי טעם לחלוטין. היו יפים ואדומים אבל בלי טעם. אז מה עושים? עוגה! מקרמלים בחמאה, סוכר ווניל והתפוחים הופכים להיות טעימים שבא לאכול את הכל עוד לפני שהכנתי את העוגה 🙂
עוגת תפוחים ושטרוייזל שקדים קלה להכנה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- כל החומרים נמדדו עם כוסות מדידה אוניברסליות.
- בדרך כלל אני מכינה עוגות תפוחים עם תפוחים ירוקים חמצמצים שהכי מתאימים לעוגות והפעם הכנתי עם האדומים והשארתי את הקליפה שנתנה צבע משגע לעוגה.
- העוגה במיטבה ביום הראשון. למחרת הפירורים מתרככים מעט, אם כמוני אתם אוהבים עוגות פריכות מחממים קצת בתנור והכל מסתדר.
- העוגה מושלמת כשהיא חמימה עם כדור גלידה.
- אם אוכלים את העוגה כשהיא חמימה אחרי האפייה, היא לא נחתכת לפרוסות יפות אבללל היא הכי טעימה ככה. אם מחכים שעתיים היא מתייצבת ונפרסת יפה מאוד.
- אפשר לתבל את התפוחים בכפית קינמון במקום וניל או גם וגם.
מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ
למלית תפוחים
- 6 תפוחים גדולים אדומים (חרמון)
- 50 גרם חמאה (שמן קוקוס או נטורינה לפרווה)
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר
- 1 כפית מחית וניל
- 1 כף גדושה קורנפלור
- מיץ מחצי לימון
לשטרוייזל שקדים
- 2.5 כוסות קמח (מומלץ מאוד להשתמש בקמח עוגיות)
- 1/2 כוס קמח שקדים
- 250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות ((שמן קוקוס או נטורינה לפרווה)
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר
- קורט מלח
לפיזור
- חופן שקדים קצוצים גס
- חופן שקדים מולבנים פרוסים
אופן הכנה
מכינים את התפוחים: פורסים את התפוחים לפלחים, אין צורך לקלוף אותם. ממסים במחבת גדולה את החמאה ומוסיפים את התפוחים. מוסיפים סוכר ומחית וניל ומבשלים כמה דקות עד שהתפוחים מתרככים אבל עדיין שומרים על צורתם. התפוחים האדומים מגירים המון נוזלים וזה בסדר. מערבבים בקערית את הקורנפלור ומיץ הלימון ומוזגים למחבת. מערבבים כמה דקות עד שכל הרוטב נספג.
מכינים את השטרוייזל: מערבבים יחד את כל החומרים וממוללים עם הידיים עד שמקבלים פירורים גסים.
מרכיבים את העוגה ואופים: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומפזרים חצי מכמות פירורי השטרוייזל בצורה שווה. מפזרים מעל הפירורים את השקדים הקצוצים, מסדרים מעל הפירורים את התפוחים ומעל התפוחים את המחצית השנייה של השטרוייזל ולבסוף, מפזרים מעל השטרוייזל את השקדים הפרוסים.
אופים 30-35 דקות או עד שהשקדים והפירורים מקבלים צבע זהוב וזהו, העוגה מוכנה.
מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
נראה מעולה!
את חושבת שיעבוד טוב עם קמח כוסמין מלא? לפחות חלק מהכמות
נראה לי שכן
האם אפשר להשתמש בתפוחי עץ גרני סמית במקום האדומים
אפשר להשתמש במקום תפוחים גדולים אדומים בתפוחי עץ גרני סמית?
בהחלט כן
מה זה מחית וניל?
https://www.mayster-shop.co.il/items/3317451-%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%AA-%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9C-Nielsen-Massey-?gclid=CjwKCAiAheacBhB8EiwAItVO22IFoxmX7yyEXGCuEAE7X-G16_2JlbtizZkIyh-Bsk-R-ZDMmYopZhoCXsUQAvD_BwE
בעיניי חסר לעוגה טעם, כמות השטרוייזל גדולה מדי.
חסר טעם?? שמת וניל? קינמון? הכמות של השטרוייזל מדוייקת
יהודית אלופה! על כמה מעלות לאפות את העוגה? 170 זה בסדר? היא בתנור עכשיו ומריחה מדהים
הייי כתוב במתכון הכל וזאת עוגה מושלמת. תודההה
מה זה קמח שקדים? אפשר להשתמש בשקדים טחונים ??
שקדים טחונים מולבנים זה קמח שקדים. קונים בחנויות תבלינים
יש צורך באבקת אפיה במידה ומשתמשים בקמח לבן?
השתמשתי בקמח לבן ואין במתכון אבקת אפייה כי אין צורך
אפשר להשתמש בקמח לבן במקום קמח עוגיות? אם כן צריך להוסיף עוד משהו? תודה
אפשר ואין צורך להוסיף כלום
אפשר להכין בגרסת פרווה?