פקאנים זו אהבה! בלתי נשלטת! אני רואה פקאנים אני שוכחת את כל ההבטחות מאתמול להתחיל מחר דיאטה (זה בריא לא?), אני שוכחת שקניתי פקאנים לעוגה שתכננתי להכין ומחסלת אותם כמו שהם טריים, אני אפילו מגלה איפה החבאתי אותם 🙂 🙂 בקיצור אוהבתתתת! טריים, קלויים, מסוכרים בתוך עוגה או חיתוכיות כמו במתכון המעולה הזה של מיקי שמו…פשוט אוהבת!
אזהרה: זה ממכר!!
סכנה!! זה משמין בטירוף!
חיתוכיות טופי ופקאנים
חומרים לתבנית בגודל 20*30 ס"מ
החומרים נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליים
הבסיס
- 100 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1 חלמון ביצה מביצה גדולה
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1.5 כוסות קמח רגיל מנופה
למלית
- 200 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1 כפית מיץ לימון טרי
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 300 גרם פקאנים שלמים (3 כוסות)
אופן הכנה
- הבסיס: שמים חמאה ואבקת סוכר בקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית לתערובת אחידה. מוסיפים חלמון, מלח ותמצית וניל ומערבלים רק עד שמקבלים בצק רך (ערבול יתר פוגם במרקם הבצק). לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.
- לחמם תנור לחום של 180 מעלות ולרפד את התבנית בנייר אפייה.
- לרדד את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20*30 ובעובי של 1/2 ס"מ ולהניח בתבנית. לדקור את הבצק עם מזלג כדי שלא יתפח במהלך האפייה.
- לאפות 10-12 דקות עד להזהבה קלה. להוציא ולצנן את הבצק האפוי למחצה. להנמיך את חום התנור ל-160 מעלות.
- המלית: להביא לרתיחה בסיר את כל החומרים למעט הפקאנים. מידי פעם לערבב. להנמיך את הלהבה ולבשל 5 דקות מרגע הרתיחה, עד שהתערובת מסמיכה מעט (טובלים כף עץ בתוך התערובת ורואים שהיא מכסה את הכף בצורה אחידה).
- מסירים מהאש ומוסיפים את הפקאנים. מערבבים היטב עד שהם עטופים בתערובת הסוכר.
- יוצקים את התערובת על הבצק האפוי ומיישרים בעזרת מרית.
- אופים 15-20 דקות עד שהתערובת מבעבעת.
- מצננים כ- 3 שעות לפני שחותכים.
- מחלצים מהתבנית בעזרת נייר האפייה וחותכים לריבועים שווים.
- שומרים בכלי אטום במקרר או אפילו להקפיא בשכבה אחת. רצוי לאכול בטמפרטורת החדר.
עוד משהו וסיימנו
אפשר לשים במקום הפקאנים כל אגוז שאוהבים כמו שקדים, קשיו, אגוזי לוז וכו'.
אגוזים בכלל זאת אהבה, ושהם מקורמלים זה שיגעון
יופי של חיתוכיות, וכן…. זה לא בדיוק דיאטתי
אבל גם חתיכה גדולה אי אפשר לאכול אז זה מתאזן 🙂
הן ניראות נהדר, במיוחד התמונה הראשונה (לדעתי)
איזה כיף לי שטעמתי את המעדן המטריף הזה !!!מעשה ידיך אלופה ומוכשרת נשיקות
איזה כיף לי שטעמתי את המעדן המטריף הזה !!!מעשה ידיך אלופה ומוכשרת נשיקות