מאפי בצק שמרים עלים קלים להכנה. מאפים שמכינים מבצק שמרים עלים מוכן. בדרך כלל אני מכינה בצקים אבל טוב שיש בצק מוכן לימים שאין זמן או חשק להכין
הרשומה הזאת פונה בעיקר לאותם אנשים שחוששים להתעסק עם בצקי שמרים, אלה שלא רוצים לעבוד קשה מידי ירק כדי לקבל מאפה חם וטרי (מי אלה?), לאלה חסרי הניסיון באפייה, למחוסרי הזמן והעסוקים וגם לאותם עצלנים שלא אוהבים לעמוד שעות במטבח (מי אמר אני??)
ממש בשבילכם הוציאה מעדנות סדרה של בצקים מוכנים על בסיס חמאה – בצק שמרים עלים, בצק עלים חמאה ובצק פריך חמאה. הבצקים מגיעים מרודדים ומוכנים לשימוש, כל מה שצריך זה להפשיר (היי, זה רק להוציא מהמקפיא ולשים במקרר….לא להתעצל :)), למלא, להתפיח ולאפות. זה קל קל להכנה וטעים ממש כמו במאפייה מובחרת. המאפים יוצאים מושלמים מבחינת המראה כי הבצק מרודד וחתוך ואין צורך להתעסק עם רידודים ויישורים. הטעם יוצא מעולה, כאמור כמו של מאפייה מובחרת ואיכותית. רק כדי לסבר את אוזניכם, נוביק שלי שאוהב מאוד מאפים של מאפיות (כן, הסנדלר הולך יחף בכל מה שקשור למאפי שמרים ונוביק) מאודדד התלהב מהמאפים ואמר: "הו סוף סוף יוצאים לך מאפי שמרים כמו במאפייה" נו….בסדר…מה לעשות?? וחורצ'ק ביקש עוד נגלה כזאת.
אין פה מתכון לבצק ואין פה סרבולים ועניינים, רק בצק מוכן ומאפים מושלמים שנשארים טריים גם יום אחרי. המחיר של הבצק משתנה ממקום למקום ויש גם הרבה מבצעים, אז מי שכבר קונה, מומלץ לחפש מבצעים שווים.
מכמות אחת של בצק שמרים עלים יצאו לי 6 מאפים בינוניים
הכנתי שושני שמרים תפוחים, שושני שמרים ונקטרינה, מאפים ללא תוספת אבל בצורה מגניבה וקלה להכנה שראיתי אצל מלינה סואט המוכשרת שראתה באינסטגרם אצל עומר בוסי העוד יותר מוכשר (כנסו פה לאינסטגרם שלו ופה לשלי), מאפי שמרים נתלשים עם חמאה וקינמון וקיורטוש -אחד עם סוכר ואחד ממולא בנוטלה.
מאפי בצק שמרים עלים קלים להכנה
מאפה תפוחים ונקטרינות – חומרים לשתי יחידות
הכמויות מספיקות ל-6 מאפים.
- 1 תפוח ירוק
- 1 נקטרינה
- מים לכיסוי הפירות
- מעט מיץ לימון טרי (לתפוחים למניעת השחרה)
- 1/2 כפית מחית וניל
- 4 כפות סוכר (אפשר להפחית או להוסיף לפי הטעם).
נוטלה – למריחה על הקיורטוש.
חמאה רכה וקינמון – למאפה שמרים נתלש.
אופן הכנה
- התפוח: לחתוך את התפוח לחצי ולהסיר את הליבה. לפרוס כל חצי לפלחים דקים דקים ולהניח בכלי ששמנו בו מים עם מיץ לימון. להכניס למיקרוגל ל- 3-4 דקות לריכוך התפוחים. להוציא מהמיקרוגל ולהניח במסננת להגרת הנוזלים. להוסיף 2 כפות סוכר ו – 1/4 כפית מחית וניל ולערבב עם הידיים. לטעום ואם רוצים מתוק יותר אז להוסיף סוכר. לקרר לטמפרטורת החדר לפני השימוש.
- הנקטרינה: לחתוך את הנקטרינה לחצי, לעשות עם הידיים חצי סיבוב כדי לפתוח את הנקטרינה. לחלץ את הגלעין. לפרוס כל חצי לפלחים דקים דקים ולהניח בכלי עם מים. לבשל במיקרוגל 3-4 דקות, להוציא ולסנן מהמים. להוסיף סוכר ומחית וניל ולערבב עם הידיים. לקרר לטמפרטורת החדר לפני השימוש. בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה, לחתוך שתי רצועות בצק לאורכו ברוחב 3 ס"מ. להניח את התפוחים/נקטרינות על הבצק בצורה חופפת כשהצד המעוגל כלפי חוץ. לגלגל את הבצק יחד עם התפוחים/נקטרינות ולהניח בתבנית מאפינס משומנת קלות בחמאה. להתפיח 30-40 דקות ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות 25-30 דקות.
- להכנת מאפה חמאה ללא מלית ובצורה מגניבה: לחתוך שתי רצועות בצק ברוחב 5 ס"מ ובגובה של הבצק, לחתוך עם גלגלת לחיתוך פיצה שתי רצועות כאשר צד אחד סגור והצד השני חתוך, לקלוע צמה ולגלגל למעין כדור מהצד הסגור לכיוון הצד הפתוח והופ יש לנו צורה מעלפתת וכל כך קלה להכנה. להניח בתבנית מאפינס. להתפיח 30-40 דקות ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות 25-30 דקות.
- למאפה שמרים נתלש במילוי חמאה וקינמון: לחתוך רצועת בצק באורך 20 ס"מ וברוחב של 6-8 ס"מ, למרוח את הרצועות בחמאה רכה ולפזר קינמון, לחתוך ל- 4 מלבנים (כמו בתמונה), להניח רצועה אחת על השנייה כך שמתקבלות 4 שכבות בצק. בעזרת חותכן או סכין לחתוך לריבועים ברוחב 3 ס"מ. לחבר יחד שתי קבוצות של ריבועים כך שלמעשה מתקבל מאפה עם 8 שכבות בצק ולהניח על הצד, כך שיראו את השכבות בתבנית מאפינס. להתפיח 30-40 דקות ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות 25-30 דקות.
- להכנת קיורטוש מסוכר: לחתוך רצועת בצק ברוחב 2 ס"מ. ללפף על הגליל נייר העטוף בנייר אפייה, להכניס את סוף הבצק מתחת לרצועה הלפני אחרונה המלופפת, לרדד על משטח מקומח כדי לחבר את הרצועות. למרוח בעזרת מברשת שמן קנולה ולרדד שוב על סוכר.
- לקיורטוש שוקולדי: לחתוך רצועת בצק ברוחב 4 ס"מ, למרוח אותה בשוקולד ולקפל אותה לרוחבה לחצי וללפף על הגליל, לרדד על משטח מקומח כדי לחבר בין הרצועות.
- אין צורך להתפיח! מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ-20-25 דקות עד להזהבה יפה של המאפים. מצננים מעט ומשחררים מהגליל.
עוד כמה קטנות
- ניסיתי גם את הבצק עלים חמאה והוא מצויין (טרם ניסיתי את הבצק הפריך, כשאנסה אעדכן את הרשומה).
- אפשר להכין את כל כמות הבצק עם מלית אחת, אבל… שכשהבצק מרודד ומוכן ויש לנו רק להתעסק עם המליות, הכי כייף לשחק איתן, לגוון ולקבל מגוון מאפים שאף אחד לא יאמין שהכנתם בבית לבד.
וואו ניראה נפלא. לא ייאמן שעשוי מבצק מוכן. אכן רעיון פצצה. את אלופה אין ספק בכלל. אוהבת ומתגעגעתתתת
פתרון נהדר כשממהרים או מגיעים אורחים בהפתעה כמו שוויני אמרה:)
יופי של הסברים עם צילומים להמחשה מעולה לכל מי שרוצה לגוון בסוגי המאפים או חושש לנסות
כל הכבוד יהודית
כל הכבוד על כל ההסברים ותמונות!
האמת שלפעמים צריך בצק כזה עם באים אורחים במפתיע, אז צ'יק צ'ק אפשר להכין משהו 🙂
אם באים אורחים במפתיעה לא בטוח שתספיקי להפשיר את הבצקים האלה… הם דורשים 8 שעות הפשרה במקרר
לא מבינה את מטרת התגובה….כל בצק קפוא דורש הפשרה אבל הבצקים האלו פונים לאנשים שלא מעוניינים או לא רוצים להכין בצק מאפס
הכל מהמם יפהיפה וטעים הבצקים מצויינים גם אני אהבתי ❤❤❤
היי
אני חייבת עזרה אם אפשר
אני עבדתי עם הבצק שמרים עלים
לא יגעתי
לא הבנתי מה השאלה