עוגת קרפים. עוגה שמכינים מהמון שכבות של בלינצ'סים וביניהם מורחים קרמים שאוהבים. במקרה הזה מרחתי קרם פאטיסייר וקישטתי בהמון ממתקים טעימים
עוגת יום הולדת 25 של נאור הבן האמצעי שלי הידוע בכינויו "חורצ'ק" או בעצם אחת העוגות שהכנתי לו. חורצ'ק שלי מטורף על קרפים ומטורף על ממתקי קינדר, אז שילבתי בין השניים וזה מה שיצא. את הקרפים טיגנתי בתוך רינג בקוטר 18 ס"מ כדי לקבל קרפים אחידים בגודלם, מעט שמנמנים יותר מהרגיל ועם שוליים יפים. באותו רינג בדיוק הרכבתי את העוגה ושלחתי למקרר להתייצבות (לא היה לי הרבה זמן לכן לא קיררתי מספיק).
בין הקרפים מרחתי קרם פטיסייר שהכנתי בצורה שונה מהרגיל. שיטה שראיתי בבלוג של עוז תלם The kitchen coach. במקום לבשל בנפרד את החלב ואז לעשות השוואת טמפרטורה בין הביצים והחלב ולערבב אותם, מהתחלה שמתי הכל בסיר ובישלתי יחד כמה דקות עד להסמכה. יצא קרם מעולה שאותו מרחתי בין שכבות הקרפים. מעל הקרפים מרחתי שכבה של שוקולד פרה שחורצ'ק גם מאוד אוהב. המסתי את השוקולד עם מעט שמנת מתוקה ומזגתי מעל. כיוון שלא היה לי הרבה זמן לקרר את העוגה אז השוקולד די נמס ונזל. אני כן ממליצה לקרר כמה שעות טובות את העוגה ורק אז לקשט אותה. כך היא תהיה יותר יציבה ונוחה לקישוט. יצאה עוגה מיוחדת, יפהפייה וטעימה מאוד כמובן כי מה כבר יכול להיות רע?? בפעם הבאה אני אכין עם פטיסייר שוקולד בין השכבות או ריבת חלב או נוטלה……יש אינסוף אפשרויות וכולן טעימות.
עוגת קרפים
מצרכים לרינג בקוטר 18 ס"מ
לחביתיות – 15 יחידות
- 3 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 ליטר חלב
- כף תמצית וניל
- קורט מלח
- 2.5 כוסות קמח רגיל מנופה
- 50 גרם חמאה מומסת
קרם פטיסייר
- 3 חלמונים
- 3 כפות קורנפלור
- 1/2 כוס סוכר
- כף מחית וניל
- 2.5 כוסות חלב
- 50 גרם חמאה
לציפוי
- 50 גרם שוקולד חלב
- כף שמנת מתוקה
- מגוון ממתקי קינדר בואנו
אופן הכנה
- החביתיות: שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים יחד. מוסיפים חלב, תמצית וניל ומלח וטורפים. מוסיפים בהדרגה את הקמח תוך כדי טריפה ועד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים חמאה מומסת וטורפים יחד. מעבירים את התערובת דרך מסננת צפופה ומשהים למנוחה של 20 -30 דקות לפני שמטגנים.
- מחממים מחבת טפלון שמניחים בתוכה את הרינג כשהוא משומן קלות. משמנים עם מגבת נייר את המחבת ומטגנים את החביתיות. יוצאות 15 חביתיות בקוטר 18 ס"מ.
- עורמים את החביתיות אחת על השנייה עד שמסיימים לטגן את כל התערובת.
- קרם פטיסייר: שמים בקלחת קטנה את כל החומרים מלבד החמאה יחד ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה עד לקבלת תערובת סמיכה ומבעבעת. ברגע שמתחילות בועות גדולות במרכז הקלחת מכבים את האש ומוסיפים מייד את החמאה ומערבבים עד להמסה. מסננים את התערובת במסננת צפופה ומקררים מינימום שעה ועדיף כמה שעות.
- הרכבת העוגה: מניחים את הרינג על גבי צלחת ההגשה של העוגה. שמים שקף בתוך הרינג (לא חובה אבל יקל על חילוץ הרינג). מניחים חביתית אחד על הבסיס ומורחים שכבה של קרם (אין צורך לשים יותר מידי קרם). להמשיך כך עד שמסיימים את כל החביתיות והקרם. מעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות. כשהעוגה התקררה משחררים את הרינג ומקשטים.
- ציפוי שוקולד: ממסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל ומוזגים במרכז העוגה. בעזרת כף ותנועות סיבוביות מורחים את השוקולד על כל העוגה. מקשטים עם מלא ממתקי קינדר או כל ממתק אחר שאוהבים. שומרים את העוגה במקרר אבל לטעמנו היא יותר טעימה כשהיא בטמפרטורת החדר. אנחנו מוציאים מהמקרר פרוסה ומחממים כמה שניות במיקרוגל. אפשר בהגשה לזלף עוד שוקולד חם שמשדרג מאוד את הטעם.
***העוגה טעימה בעיקר ביומיים הראשונים. אחר כך היא גם טעימה אבל לטעמי פחות.