עוגה שנולדה אצלי במטבח אחרי שנמאס לי להקפיא בננות בשלות מידי לשייקים. הבעייה היחידה זה שהיא טעימה בטירוף וממש בעייתית 🙂
העוגה הזו מסוכנת לי כי אני היחידה בבית שאוהבת עוגת בננות.אל תטעו, החצי שלי מכור לבננות ובשבילו אני מחדשת מלאי כל שבוע, אבל עוגות בננה הוא לא אוהב (לכו תבינו).
בקייץ זה בעייתי כי הבננות מבשילות תוך יום – יומיים, לא מספיקים לאכול אותן והן כבר במצב של להכין עוגה, להקפיא או לזרוק. וכמה אני יכולה להקפיא בננות לשייקים?? אז הכנתי עוגה שרק אני אוהבת וזו בעייה קשה ביותר, כי אני ממש אוהבת אותה.
יש לה מרקם מטורף ומי שאוהב עוגות בננה הולך לעוף על העוגה הזו. היא כל כך רכה ועסיסית שאי אפשר להפסיק לטעום ממנה עוד ביס ועוד ביס.
עוגת בננות הפוכה מקורמלת
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את העוגה עם בננות ללא הקרמל, אבל זה כל כך פשוט להכנה וטעים שאני לא ממליצה לוותר.
- אפשר להכין עם כל פרי שאוהבים: תפוחים, נקטרינות, אפרסקים, אננס וכו'.
מצרכים לתבנית מלבנית בגודל 25*13 ס"מ (אינגליש קייק)
לקרמל
- 1 כוס סוכר
לעוגה
- 75 גרם חמאה רכה (לפרווה שימו שמן קוקוס)
- 3/4 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1 מיכל יוגורט 3% (200 גרם) (לפרווה שימו מעדן סויה)
- 1 כפית תמצית וניל/מחית וניל
- 1 כוס קמח תופח / קמח עוגות רגיל + 1 שקית אבקת אפייה
- 3 בננות בשלות
אופן הכנה
מקרמלים את הסוכר: שמים סוכר בסיר או מחבת נון סטיק ומפזרים בצורה שווה. לא נוגעים בסוכר בכלל ונותנים לו להינמס. אפשר לנענע את הסיר כדי "לעזור לסוכר" בפעולה. כשרואים שרוב הסוכר נמס אפשר לערבב עם כף עץ ולהמשיך בבישול עד שמקבלים קרמל סוכר בצבע ענברי. זהירות מבישול יתר כי אז הקרמל הופך מריר.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה או לחילופין אופים בתבנית פיירקס (מומלץ) ואז אין צורך בנייר אפייה אלא רק משמנים אותה.
מוזגים את הקרמל לתבנית ומנענעים אותה כך שיתפזר בצורה שווה.
מקררים את הקרמל.
פורסים כל בננה לשניים לאורך ומסדרים על הקרמל.
מכינים את בלילת העוגה: מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר וסוכר וניל ומקציפים כמה דקות לתערובת אוורירית.
מוסיפים ביצים וממשיכים להקציף.
מוזגים את היוגורט ותמצית הווניל ומקציפים עד להטמעה.
להוסיף קמח תופח ולהקציף עוד חצי דקה, רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
מוזגים את הבלילה לתבנית, משטחים עם פלטה כך שהבלילה תתפזר באופן שווה.
אופים את העוגה 35-40 דקות או עד שכשנועצים קיסם הוא יוצא יבש והעוגה נראית יציבה ומוכנה.
מוציאים מהתנור והופכים מייד את העוגה על צלחת.
אם העוגה לא מתחסלת ביום הראשון, מומלץ לשמור במקרר. בחורף אפשר מחוץ למקרר עד 4 ימים.
שבת שלום לך אני פשוט מאוד אוהבת את המתכונים גם בישול וגם אפייה ואני לא צעירונת אז אלף תודות
באהבה לינדה