עוגה שהכנתי ללקוחה מקסימה (ולכן אין תמונת חתך של העוגה). הבסיס פתיבר שוקולד מריר, העוגה- גבינה משובחת והציפוי – קצפת יוגורט, סירופ דובדבנים ודובדבנים שלמים להשלמת החגיגה.
עוגת גבינה אפויה עם דובדבנים
מצרכים לרינג גבוה בקוטר 26 ס"מ
בסיס פתיבר שוקולד מריר
- 250 גרם פתיבר שוקולד מריר של אסם
- 100 גרם חמאה מומסת
לעוגה
שימו ♥ את הגבינה הלבנה והשמנת יש לסנן לילה לפני
- 1.5 ק"ג גבינה לבנה 5% שומן
- 3 יחידות שמנת חמוצה 15% שומן
- 200 גרם גבינת שמנת 15% שומן (אני מכינה לבד משמנת חמוצה. אפשר לשים גבינה קנויה)
- 6 ביצים גדולות מופרדות לחלמונים וחלבונים בטמפרטורת החדר
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 5 כפות גדושות קורנפלור
- 1.5 כוסות סוכר
לציפוי- קרם יוגורט
- 2 שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 יוגורט 3%
- 1 אינסטנט פודינג וניל
לקישוט- סירופ דובדבנים (לא חובה)
- 1/2 כוס מיץ דובדבנים
- 1/4 כוס סוכר
- מיץ מחצי לימון
לקישוט – כ – 20 דובדבנים טריים
אופן הכנה
- הבסיס: שמים במעבד מזון את הפתי-בר וטוחנים לאבקה.
- מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים עד שמקבלים תערובת בוצית.
- משמנים את הרינג, משטחים את הביסקוויטים על בסיס הרינג ומהדקים עם היד או עם כוס. שמים במקפיא 15 דקות.
- העוגה: לילה לפני או לפחות 5 שעות לפני ההכנה לשים את הגבינה הלבנה והשמנת במסננת להגרת הנוזלים (לא תאמינו כמה מים יש בגבינה) . אם שמים לילה לפני אז שמים במקרר ושעתיים לפני ההכנה מוציאים מהמקרר. אם רוצים להכין באותו יום אז להניח במסננת על השייש לפחות ל- 5 שעות (אל דאגה, זה לא מתקלקל).
- לחמם תנור לחום של 160 מעלות ולהניח כלי עם מים רותחים בתחתית התנור.
- לשים בקערה גדולה: חלמונים, גבינות, אינסטנט פודינג וקורנפלור ובעזרת מטרפה ידנית (לא חשמלית) לערבב היטב עד לאחידות.
- להקציף במיקסר חלבונים דקה, להוסיף סוכר בהדרגה ולהקציף לקצף רך במרקם יוגורט.
- לעשות השוואת מרקמים: להעביר שליש מקצף החלבונים לתערובת הגבינה ולערבב טוב עם מטרפה ידנית. את יתרת הקצף – לקפל לתערובת הגבינה בפעמיים – שלוש ממש רק עד שנטמע בתערובת. לא לקפל יותר מידי כדי לא להכניס אוויר לתערובת.
- להעביר לתבנית אפייה, לדפוק את התבנית על השייש פעמיים – שלוש, כדי לשחרר בועות אוויר ולהכניס לתנור לשליש התחתון.
- לאפות בין שעתיים לשלוש שעות עד שהעוגה מוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור סגור להתקררות מוחלטת.
- לציפוי קרם יוגורט: להקציף יחד שמנת מתוקה, יוגורט ואינסטנט פודינג עד ליציבות ולזלף מעל העוגה שהתקררה לחלוטין.
- סירופ דובדבנים: לבשל יחד מיץ דובדבנים, סוכר ולימון כ- 5 דקות עד שמקבלים סירופ סמיך מעט. מקררים לחלוטין ועם כף מוזגים על הקרם בקצוות.
- מקשטים בדובדבנים טריים.
- שומרים במקרר. העוגה משתבחת אחרי יום במקרר.
עוגה יפהיפיה מושקעת וטעימה (עם כל הגודיס ששמת ) חג שבועות שמח יפה שלי ❤❤❤