אחת העוגות הכי קלות וטעימות שאני אוהבת להכין בקייץ. היא פשוטה וטעימה. 5 דקות הכנה, שעתיים קירור ואולי יום אחד של עונג צרוף (תלוי כמה אנשים מתחלקים בעוגה). נוביק וחורצ`ק רבים באופן קבוע על העוגה, בודקים כמה כל אחד מהם אכל, מתחשבנים ביניהם ואפילו מחלקים את העוגה שווה בשווה, כאילו שאנחנו לא אמורים בכלל לאכול מהעוגה. היו תקופות שהכנתי עוגה לנוביק וחורצ`ק ועוגה לנו… כמובן שאחרי שחיסלו את שלהם עברו לשלנו. מזלם שהקיבולת שלנו קטנה יותר.
את העוגה הזו אני מכינה מהעוגת שלוש שכבות המוכנה שמוכרים בסופר, מרטיבה אותה היטב, שמה פירות מקופסת שימורים וג`לי בטעם תות. כן, ניסיתי לשדרג על ידי אפיית העוגה, על ידי פירות טריים ועוד כל מיני וריאציות ש…..מה לעשות לא צלחו אצלי בבית. בכל פעם שניסיתי לשנות משהו הילדים התאכזבו וביקשו את העוגה המקורית. אז למה לעבוד קשה כשסוף סוף יש עוגה מוצלחת במיוחד שהילדודס לא מוכנים לוותר עליה וזמן ההכנה שלה – כלום זמן?!
ואם אתם בכל זאת מעדיפים לאפות לבד אז עדיף להכין שכבות עגולות מעוגה כמו שמכינים רולדה. היא הכי סופגת את הנוזלים והכי עסיסית.
זו העוגה המוכנה שאני קונה. אגב, מהעוגה המוכנה הזו הכנתי המון פעמים עוגות עם קרם בתקופות שלא היה לי זמן לאפות והעוגות יוצאות מעולות!!!
חומרים לתבנית מספר 26
- עוגת 3 שכבות מוכנה (מהסופר)
- 2 כוסות מים רותחים מומתקים בשתי כפיות סוכר
- רבע בקבוקון תמצית רום/וניל להרטבת העוגה
- 2 חבילות ג`לי בזק בטעם תות או טעם אחר שאוהבים
- 1 קופסת שימורי פירות מעורבים.
אופן ההכנה
- מפרידים את שכבות העוגה (כדאי להיעזר בסכין לחם טובה). שמים שכבה אחת של העוגה בתבנית ובעזרת כף מרטיבים עם המים הרותחים הממותקים+ תמצית רום/וניל. ממשיכים כך גם עם שתי השכבות האחרות.
- מכינים חבילה אחת של ג`לי לפי ההוראות שעל גבי הקופסה ובעזרת כף יוצקים את הג'לי על העוגה. רוב הג'לי ייספג בעוגה וזה בסדר. החפיסה השנייה כבר לא תיספג. משאירים את הג'לי להתייצב על העוגה כמה דקות.
- שמים את הפירות על הג'לי.
- מכינים את החפיסה השנייה של הג'לי לפי ההוראות שעל הקופסה ומוזגים אותו בעזרת כף על העוגה.
- מקררים היטב ומכניסים למקרר להתייצבות וקירור מוחלט של 6 שעות לפחות.
- העוגה נשמרת במקרר עד שבוע (אצלי מחזיקה בקושי יום אחד).
עוד כמה קטנות
- אני קונה את האריזה המשפחתית של הג'לי, כך שבכל שקית יש 90 גרם, כלומר סה"כ לעוגה השתמשתי ב- 180 גרם.
- את העוגה אני מרטיבה עם תמצית רום, האהובה עלינו. אפשר להרטיב עם כל ליקר שאוהבים או תמצית וניל.
מתי שמים את הפירות?
היי אפרת. תיקנתי במתכון. תודה