עוגת מוס פיסטוק, מוס וניל וקפה חגיגית. עוגה מורכבת אך טעימה מאודדד מאוד שהכנתי ליומולדת 25 לחורצ'ק שהוא הבן האמצעי שלי. יצאה טעימה ויפהפייה
אז בלי הרבה דיבורים וסיכומים כי אני לא כל כך אוהבת לסכם דברים….זה נותן תחושה של סוף של משהו. אז כן, 2016 מסתיימת לה אבל במקומה מגיעה לה 2017 ואין לי ספק שהיא תהיה טובה יותר, פורה יותר והרבה יותר מהכל.את העוגה הזו הכנתי למעשה ליומולדת 25 של חורצ'ק שלי שלמי שלא יודע הוא הבן האמצעי שלי. כיוון שהכנתי לו כמה וכמה עוגות יומולדת, את זו לא יצא לי עדיין לפרסם בבלוג וחשבתי לי שלכבוד סוף השנה האזרחית זו סיבה מצויינת לחגוג עם עוגה חגיגית כמו זו. חורצ'ק חובב עוגות טובות ועם השנים הטעם שלו רק משתדרג ומשתבח ואני צריכה בכל פעם להמציא את עצמי מחדש בשבילו (וגם בשבילי האמת) אז הכנתי לו עוגה בכמה שכבות ומרקמים של מוס פיסטוק עם מחית פיסטוק ביתית (שווה שווה הכנה בבית), דקואז פיסטוק, מוס וניל ובציפוי קרם מסקרפונה פיסטוק וקפה. בעיני, אחת הטעימות והיפות שהכנתי. אמנם דורשת קצת השקעה אבל לחלוטין שווה את המאמץ והזמן.
עוגת מוס פיסטוק, מוס וניל וקפה חגיגית
בסיס – קראנץ' שוקולד, נוטלה ופיסטוק – רינג בקוטר 24 ס"מ
- 50 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו)
- 35 גרם חמאה
- 100 גרם נוטלה
- 1.5 כוסות פצפוצי אורז
- 30 גרם פיסטוקים קלויים קצוצים גס
- 3 חלבונים בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1/2 כוס פיסטוקים קלויים קצוצים (60 גרם)
- 2/3 כוס אבקת סוכר (80 גרם)
- 2 כפות אבקת שקדים
- 500 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן (2 מיכלים)
- 500 גרם שמנת חמוצה 15% שומן (מיכל אחד גדול)
- 1 כוס אבקת סוכר
- 4 כפיות מחית פיסטוק
- 5 גרם ג'לטין +30 מ"ל מים
- 5 גרם ג'לטין + 30 מ"ל מים
- 10 גרם ג'לטין + 60 מ"ל מים
- 200 גרם שוקולד לבן
- פט אה בומב (מהבלוג של פיית העוגיות)
- 3 כפיות מחית פיסטוק (השתמשתי במחית שהכנתי בבית)
- 1 כפית מחית וניל
- 2/3 כוס סוכר (130 גרם)
- 4 כפות מים (55 מ"ל)
- ביצה וחצי טרופה(90 גרם)
- 5 חלמונים (4-5 חלמונים)
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן (מיכל אחד)
- 200 גרם גבינת מסקרפונה (אפשר לשים כל גבינת שמנת לפחות 30% שומן)
- 2 כפות אבקת סוכר (לא חובה. רק אם זה לא מספיק מתוק לטעמכם)
- 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
- 1 כפית גדושה מחית פיסטוק
- 1 כפית שטוחה אבקת נס קפה (לא מגורען)
- 30 גרם פיסטוקים קצוצים דק
- 1/2 אפרסמון קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
- הבסיס: ממסים בקערית במיקרוגל שוקולד וחמאה. מוסיפים לקערית נוטלה ומערבבים עד להמסה (לא לחמם עם הנוטלה, הנוטלה לא אוהב שמחממים אותו) מועכים קצת עם הידיים את פצפוצי האורז ומוסיפים לקערית יחד עם הפיסטוקים. מערבבים עם כף עד שהכל עטוף בשוקולד. עוטפים את הרינג בנייר אפייה. בעזרת כף משטחים את התערובת על התבנית. מכניסים להקפאה עד להרכבת העוגה.
- דקואז פיסטוק: לחמם תנור לחום של 175 מעלות. מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף לבן תפוח, מוסיפים סוכר ומקציפים כ- 6-7 דקות עד לקבלת קצף יציב מאוד. מערבבים את הפיסטוקים עם אבקת הסוכר ואבקת השקדים. מקפלים הפיסטוקים לקצף החלבונים. מרפדים תבנית רגילה של תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. מורחים את התערובת על התבנית ומחליקים בעזרת מרית. אופים 15-20 דקות עד להזהבה. מצננים היטב. קורצים עיגול בקוטר 18 ס"מ. את שאר הדקואז מרסקים במעבד מזון לפירורים גסים. מניחים בצד עד להרכבת העוגה.
- המוסים: משרים את הג'לטין עם המים בקעריות קטנות ומניחים בצד עד לשימוש.
- מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים לקצפת את השמנת החמוצה ומקציפים עוד שתי דקות. מחלקים את הקצפת לשני חלקים שווים (536 גרם כל חלק). לחצי מהתערובת מוסיפים 4 כפות מחית פיסטוק ושומרים במקרר.
- את החצי הנותר מחלקים שוב לשניים. סה"כ תהיה לנו קערה אחת עם 536 גרם קצפת פיסטוק במקרר ועוד שתי קערות עם 268 גרם כל אחת. לקערה אחת מוסיפים 3 כפיות מחית פיסטוק ומערבבים היטב. לקערה שנייה מוסיפים כפית מחית וניל ומערבבים היטב. מניחים בצד עד לשימוש.
- פט אה בומב: בסיר קטן מערבבים יחד סוכר ומים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד ל – 118 מעלות. במקביל לבישול מקציפים את הביצים והחלמונים במיקסר לקציפה תפוחה. כשהסירופ מגיע לטמפרטורה של 118 מעלות מוזגים אותו בזרם דק לתוך המיקסר תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף עד שהתערובת תפוחה ובהירה (כ- 5 דקות הקצפה). מחלקים את התערובת לשני חלקים שווים (142.5 גרם כל חלק). ממסים את קעריות הג'לטין, אלו שבמשקל 5 גרם במיקרוגל ל- 3-4 שניות לקבלת נוזל צלול (זהירות לא להרתיח!). מערבבים את הג'לטין לתוך הפט אה בומב. ממסים בזהירות את השוקולד הלבן במיקרוגל או על בן מארי (כל 100 גרם בנפרד). מקפלים כל 100 גרם שוקולד לקעריות הפט אב בומב תוך השוואת מרקמים (מוזגים 2-3 כפות מתערובת הפט אה בומב לשוקולד, מערבבים היטב ומקפלים לקערת הפט אה בומב).
- מקפלים כל קערת פט אה בומב לתוך קערות הקצפת שערבבנו לתוכן את הפיסטוק והוניל.
- ממסים במיקרוגל את 10 גרם הג'לטין ומערבבים אותו לקערת הקצפת פיסטוק ששמרנו במקרר.
- הרכבת העוגה: מוציאים מהמקפיא את הרינג עם הבסיס ומסדרים בדפנות שקף. מוזגים את תערובת המוס פיסטוק (זה שערבבנו לתוכו את הפט אה בומב), מקפיאים חצי שעה לפחות.
- מניחים על המוס במרכז את העיגול שקרצנו מהדקואז פיסטוק. מוזגים מעל הדקואז מוס וניל ומקפיאים עוד חצי שעה או עד שהמוס מתייצב. מוציאים מהמקפיא ומפזרים על המוס וניל את פירורי הדקואז, דואגים לשים גם בדפנות. מוזגים את המוס פיסטוק ששמרנו במקרר, דופקים קצת על השייש כדי שלא ייווצרו בועות במוס, מיישרים את העוגה ומקפיאים כמה שעות עד שהעוגה יציבה לחלוטין. מוציאים מהמקפיא, משחררים מהרינג ומקלפים את השקף.
- קישוט: מקציפים יחד שמנת מתוקה, מסקרפונה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה. מחלקים את הקצפת לשני חלקים. לקערית אחת מוסיפים כפית מחית פיסטוק ולקערית השנייה אבקת נס קפה. שמים את הקצפות בשתי שקיות זילוף עם צנטר חלק. מזלפים עיגולים – אחד פיסטוק ואחד קפה לסירוגין. שמים מסביב לעוגה וצמוד לקרם פיסטוקים קצוצים, שמים פיסטוקים גם בין העיגולים המזולפים. מפזרים קוביות אפרסמון בין העיגולים המזולפים.
- שומרים במקרר או במקפיא. אם שומרים במקפיא מוציאים למקרר שעתיים לפני ההגשה.
תודה יהודית על התגובה המהירה.
השלמתי את ההכנה ובאמת הכל עבד פיקס לפי המתכון. . אני עדיין דואגת בקשר לביצים . אמנם הוקצפו עם הסוכר הרותח אך האם לדעתך זה מספיק כדי לבשל אותן? מגישה את העוגה להרבה אנשים ןלא מעונינת בתקלה רבתי ….
לדעתי כתוב במתכון להגיע לטמפרטורה מסויימת. אם הגעת אליה אז אין בעייה
הי יהודית יקרה! המתכון לא פשוט להכנה אבל בכל זאת לקחתי על עצמי את האתגר . אני עכשיו בשלב הקפאת השיכבה הראשונה במקפיא ויש לי כמה תהיות: ראשית הביצים לא מבושלות . האם זאת בעיה?
שנית- השיכבה השניה עם הבומב והגלטין עומדת בחוץ וממתינה חצי שעה עד שהשכבה הראשונה תקפא. בינתיים המסה מתקשה מהזלטין ומקבלת את הצורה של הכלי. נראה לי מאוד בעייתי.
איך הסתדר לך?
היי לאה,יווו זאת אחת העוגות הטעימות שהכנתי. נכון היא לא פשוטה אבל טעימה בטירוף. לשאלות שלך: באיזה שלב הביצים לא מבושלות?? בכל השלבים הן עוברות בישול שמפסטר אותן. אני לא משתמשת בביצים חיות במתכונים. לשאלה השנייה – זה לא יתפוס את הצורה כל כך מהר. אל תדאגי. תמשיכי לפי השלבים ויהיה בסדר גמור. כתבתי בדיוק איך שהכנתי.
דבר נוסף – עדיף שתכתבי לי לפרטי בפייסבוק אם זו שאלה דחופה. שם אני תמיד רואה מייד בדרך כלל. עדכני איך יצא