יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת מוס פיסטוק, מוס וניל וקפה חגיגית
ראשי » מתכונים לראש השנה וחגי תשרי » עוגת מוס פיסטוק, מוס וניל וקפה חגיגית

עוגת מוס פיסטוק, מוס וניל וקפה חגיגית

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 31 בדצמבר 2016 4 תגובות

עוגת מוס פיסטוק, מוס וניל וקפה חגיגית. עוגה מורכבת אך טעימה מאודדד מאוד שהכנתי ליומולדת 25 לחורצ'ק שהוא הבן האמצעי שלי. יצאה טעימה ויפהפייה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
 
היום בלילה מתחלפת לה השנה האזרחית. ככל שהשנים עוברות נדמה לי שהשנה עפה לה בלי להרגיש ואני מרגישה שחבל על כל דקה מבוזבזת שאני לא מנצלת לדברים שאני אוהבת. אז כן, כל השנים השתדלתי במקביל לעבודה שהתפרנסתי ממנה, לשלב לי תחביבים ודברים שאני אוהבת וגם העבודות שעבדתי בהן במהלך השנים היו בדרך כלל כאלה שמאוד אהבתי. כשלא אהבתי פשוט לא הייתי שם…מעולם לא פחדתי מהתחלות חדשות כי תמיד ידעתי שלא משנה מה, אני תמיד יודעת לקחת את הדברים למקום האישי שלי שאני אוהבת.
אז 2016 הייתה שנה מאוד טובה מבחינתי. שנה של המון התחלות ודברים חדשים גם בפן האישי וגם בעיסוקים שלי כמו הבלוג למשל שהשנה יותר מכל שנה אחרת קיבל תפנית רצינית מבחינת ההתייחסות שלי אליו. מבלוג שהתייחסתי אליו כאל תחביב נחמד שאני מאוד אוהבת ומשקיעה בו, זה עבר השנה למימד אחר, מקצועי יותר שגם התחלתי להרוויח ממנו כסף ולמען האמת, המטרה שלי בסופו של דבר זה לעבוד בבלוג. כן, אין בארץ עדיין ממש מקצוע כזה אבל זו השאיפה שלי ולשם אני חותרת. פשוט, את האהבה ליצירה ושיתוף להפוך למקצוע מוכר, מכובד ומוערך שגם מוכנים לשלם בשבילו כסף טוב שיכול לאפשר אמצעי הכנסה אמיתי ולא כזה "על הדרך".
 

אז בלי הרבה דיבורים וסיכומים כי אני לא כל כך אוהבת לסכם דברים….זה נותן תחושה של סוף של משהו. אז כן, 2016 מסתיימת לה אבל במקומה מגיעה לה 2017 ואין לי ספק שהיא תהיה טובה יותר, פורה יותר והרבה יותר מהכל.את העוגה הזו הכנתי למעשה ליומולדת 25 של חורצ'ק שלי שלמי שלא יודע הוא הבן האמצעי שלי. כיוון שהכנתי לו כמה וכמה עוגות יומולדת, את זו לא יצא לי עדיין לפרסם בבלוג וחשבתי לי שלכבוד סוף השנה האזרחית זו סיבה מצויינת לחגוג עם עוגה חגיגית כמו זו. חורצ'ק חובב עוגות טובות ועם השנים הטעם שלו רק משתדרג ומשתבח ואני צריכה בכל פעם להמציא את עצמי מחדש בשבילו (וגם בשבילי האמת) אז הכנתי לו עוגה בכמה שכבות ומרקמים של מוס פיסטוק עם מחית פיסטוק ביתית (שווה שווה הכנה בבית), דקואז פיסטוק, מוס וניל ובציפוי קרם מסקרפונה פיסטוק וקפה. בעיני, אחת הטעימות והיפות שהכנתי. אמנם דורשת קצת השקעה אבל לחלוטין שווה את המאמץ והזמן.

אז לפני שתרוצו להכין את העוגה המופלאה הזו אני רוצה לאחל לכם, הקוראים המהממים שלי פה בבלוג וברחבי הרשת, שנה אזרחית טובה, שנה של ברכות והצלחות אישיות ומקצועיות, שנה של אהבה, שלום ואחווה, בריאות ואושר.

עוגת מוס פיסטוק, מוס וניל וקפה חגיגית 

בסיס – קראנץ' שוקולד, נוטלה ופיסטוק – רינג בקוטר 24 ס"מ

  • 50 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו)
  • 35 גרם חמאה
  • 100 גרם נוטלה
  • 1.5 כוסות פצפוצי אורז
  • 30 גרם פיסטוקים קלויים קצוצים גס
דקואז פיסטוק 
  • 3 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 1/2 כוס פיסטוקים קלויים קצוצים (60 גרם)
  • 2/3 כוס אבקת סוכר (80 גרם)
  • 2 כפות אבקת שקדים
מוס פיסטוק + מוס וניל – תבנית בקוטר 24 ס"מ
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן (2 מיכלים)
  • 500 גרם שמנת חמוצה 15% שומן (מיכל אחד גדול)
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 4 כפיות מחית פיסטוק
  • 5 גרם ג'לטין +30 מ"ל מים
  • 5 גרם ג'לטין + 30 מ"ל מים
  • 10 גרם ג'לטין + 60 מ"ל מים
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • פט אה בומב (מהבלוג של פיית העוגיות)
  • 3 כפיות מחית פיסטוק (השתמשתי במחית שהכנתי בבית)
  • 1 כפית מחית וניל
פט אה בומב 
(מתכון של פיית העוגיות)
  • 2/3 כוס סוכר (130 גרם)
  • 4 כפות מים (55 מ"ל)
  • ביצה וחצי טרופה(90 גרם)
  • 5 חלמונים (4-5 חלמונים)
קישוט העוגה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן (מיכל אחד)
  • 200 גרם גבינת מסקרפונה (אפשר לשים כל גבינת שמנת לפחות 30% שומן)
  • 2 כפות אבקת סוכר (לא חובה. רק אם זה לא מספיק מתוק לטעמכם)
  • 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית גדושה מחית פיסטוק
  • 1 כפית שטוחה אבקת נס קפה (לא מגורען)
  • 30 גרם פיסטוקים קצוצים דק
  • 1/2 אפרסמון קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
אופן הכנה
  1. הבסיס: ממסים בקערית במיקרוגל שוקולד וחמאה. מוסיפים לקערית נוטלה ומערבבים עד להמסה (לא לחמם עם הנוטלה, הנוטלה לא אוהב שמחממים אותו) מועכים קצת עם הידיים את פצפוצי האורז ומוסיפים לקערית יחד עם הפיסטוקים. מערבבים עם כף עד שהכל עטוף בשוקולד. עוטפים את הרינג בנייר אפייה. בעזרת כף משטחים את התערובת על התבנית. מכניסים להקפאה עד להרכבת העוגה.
  2. דקואז פיסטוק: לחמם תנור לחום של 175 מעלות. מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף לבן תפוח, מוסיפים סוכר ומקציפים כ- 6-7 דקות עד לקבלת קצף יציב מאוד. מערבבים את הפיסטוקים עם אבקת הסוכר ואבקת השקדים. מקפלים הפיסטוקים לקצף החלבונים. מרפדים תבנית רגילה של תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. מורחים את התערובת על התבנית ומחליקים בעזרת מרית. אופים 15-20 דקות עד להזהבה. מצננים היטב. קורצים עיגול בקוטר 18 ס"מ. את שאר הדקואז מרסקים במעבד מזון לפירורים גסים. מניחים בצד עד להרכבת העוגה.
  3. המוסים:  משרים את הג'לטין עם המים בקעריות קטנות ומניחים בצד עד לשימוש.
  4. מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים לקצפת את השמנת החמוצה ומקציפים עוד שתי דקות. מחלקים את הקצפת לשני חלקים שווים (536 גרם כל חלק). לחצי מהתערובת מוסיפים 4 כפות מחית פיסטוק ושומרים במקרר.
  5. את החצי הנותר מחלקים שוב לשניים. סה"כ תהיה לנו קערה אחת עם 536 גרם קצפת פיסטוק במקרר ועוד שתי קערות עם 268 גרם כל אחת. לקערה אחת מוסיפים 3 כפיות מחית פיסטוק ומערבבים היטב. לקערה שנייה מוסיפים כפית מחית וניל ומערבבים היטב. מניחים בצד עד לשימוש.
  6. פט אה בומב:  בסיר קטן מערבבים יחד סוכר ומים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד ל – 118 מעלות. במקביל לבישול מקציפים את הביצים והחלמונים במיקסר לקציפה תפוחה. כשהסירופ מגיע לטמפרטורה של 118 מעלות מוזגים אותו בזרם דק לתוך המיקסר תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף עד שהתערובת תפוחה ובהירה (כ- 5 דקות הקצפה). מחלקים את התערובת לשני חלקים שווים (142.5 גרם כל חלק). ממסים את קעריות הג'לטין, אלו שבמשקל 5 גרם במיקרוגל ל- 3-4 שניות לקבלת נוזל צלול (זהירות לא להרתיח!). מערבבים את הג'לטין לתוך הפט אה בומב.  ממסים בזהירות את השוקולד הלבן במיקרוגל או על בן מארי (כל 100 גרם בנפרד). מקפלים כל 100 גרם שוקולד לקעריות הפט אב בומב תוך השוואת מרקמים (מוזגים 2-3 כפות מתערובת הפט אה בומב לשוקולד, מערבבים היטב ומקפלים לקערת הפט אה בומב).
  7. מקפלים כל קערת פט אה בומב לתוך קערות הקצפת שערבבנו לתוכן את הפיסטוק והוניל.
  8. ממסים במיקרוגל את 10 גרם הג'לטין ומערבבים אותו לקערת הקצפת פיסטוק ששמרנו במקרר.
  9. הרכבת העוגה: מוציאים מהמקפיא את הרינג עם הבסיס ומסדרים בדפנות שקף. מוזגים את תערובת המוס פיסטוק (זה שערבבנו לתוכו את הפט אה בומב), מקפיאים חצי שעה לפחות.
  10. מניחים על המוס במרכז את העיגול שקרצנו מהדקואז פיסטוק. מוזגים מעל הדקואז מוס וניל ומקפיאים עוד חצי שעה או עד שהמוס מתייצב. מוציאים מהמקפיא ומפזרים על המוס וניל את פירורי הדקואז, דואגים לשים גם בדפנות. מוזגים את המוס פיסטוק ששמרנו במקרר, דופקים קצת על השייש כדי שלא ייווצרו בועות במוס, מיישרים את העוגה ומקפיאים כמה שעות עד שהעוגה יציבה לחלוטין. מוציאים מהמקפיא, משחררים מהרינג ומקלפים את השקף.
  11. קישוט: מקציפים יחד שמנת מתוקה, מסקרפונה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה. מחלקים את הקצפת לשני חלקים. לקערית אחת מוסיפים כפית מחית פיסטוק ולקערית השנייה אבקת נס קפה. שמים את הקצפות בשתי שקיות זילוף עם צנטר חלק. מזלפים עיגולים – אחד פיסטוק ואחד קפה לסירוגין. שמים מסביב לעוגה וצמוד לקרם פיסטוקים קצוצים, שמים פיסטוקים גם בין העיגולים המזולפים. מפזרים קוביות אפרסמון בין העיגולים המזולפים.
  12. שומרים במקרר או במקפיא. אם שומרים במקפיא מוציאים למקרר שעתיים לפני ההגשה.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פיתות עם זעתר טרי
    פיתות עם זעתר טרי שמכינים על מחבת
  • עוגת גבינה קרם ברולה
    עוגת גבינה קרם ברולה מושלמת
  • מגנום פיסטוק
    מגנום קראנץ פיסטוק ביתי מושלם
  • עוגיות שוקולד מגולגלות עם פיסטוק
    עוגיות שוקולד מגולגלות במילוי קרם פיסטוק

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

4 תגובות

  1. לאה הגב 21 באוקטובר 2018 בשעה 9:45

    תודה יהודית על התגובה המהירה.
    השלמתי את ההכנה ובאמת הכל עבד פיקס לפי המתכון. . אני עדיין דואגת בקשר לביצים . אמנם הוקצפו עם הסוכר הרותח אך האם לדעתך זה מספיק כדי לבשל אותן? מגישה את העוגה להרבה אנשים ןלא מעונינת בתקלה רבתי ….

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באוקטובר 2018 בשעה 11:52

      לדעתי כתוב במתכון להגיע לטמפרטורה מסויימת. אם הגעת אליה אז אין בעייה

  2. לאה הגב 20 באוקטובר 2018 בשעה 21:30

    הי יהודית יקרה! המתכון לא פשוט להכנה אבל בכל זאת לקחתי על עצמי את האתגר . אני עכשיו בשלב הקפאת השיכבה הראשונה במקפיא ויש לי כמה תהיות: ראשית הביצים לא מבושלות . האם זאת בעיה?
    שנית- השיכבה השניה עם הבומב והגלטין עומדת בחוץ וממתינה חצי שעה עד שהשכבה הראשונה תקפא. בינתיים המסה מתקשה מהזלטין ומקבלת את הצורה של הכלי. נראה לי מאוד בעייתי.
    איך הסתדר לך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 באוקטובר 2018 בשעה 23:25

      היי לאה,יווו זאת אחת העוגות הטעימות שהכנתי. נכון היא לא פשוטה אבל טעימה בטירוף. לשאלות שלך: באיזה שלב הביצים לא מבושלות?? בכל השלבים הן עוברות בישול שמפסטר אותן. אני לא משתמשת בביצים חיות במתכונים. לשאלה השנייה – זה לא יתפוס את הצורה כל כך מהר. אל תדאגי. תמשיכי לפי השלבים ויהיה בסדר גמור. כתבתי בדיוק איך שהכנתי.
      דבר נוסף – עדיף שתכתבי לי לפרטי בפייסבוק אם זו שאלה דחופה. שם אני תמיד רואה מייד בדרך כלל. עדכני איך יצא

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס