יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת מוס פיסטוק, מוס וניל וקפה חגיגית
ראשי » מתכונים לראש השנה וחגי תשרי » עוגת מוס פיסטוק, מוס וניל וקפה חגיגית

עוגת מוס פיסטוק, מוס וניל וקפה חגיגית

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 31 בדצמבר 2016 4 תגובות

עוגת מוס פיסטוק, מוס וניל וקפה חגיגית. עוגה מורכבת אך טעימה מאודדד מאוד שהכנתי ליומולדת 25 לחורצ'ק שהוא הבן האמצעי שלי. יצאה טעימה ויפהפייה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
 
היום בלילה מתחלפת לה השנה האזרחית. ככל שהשנים עוברות נדמה לי שהשנה עפה לה בלי להרגיש ואני מרגישה שחבל על כל דקה מבוזבזת שאני לא מנצלת לדברים שאני אוהבת. אז כן, כל השנים השתדלתי במקביל לעבודה שהתפרנסתי ממנה, לשלב לי תחביבים ודברים שאני אוהבת וגם העבודות שעבדתי בהן במהלך השנים היו בדרך כלל כאלה שמאוד אהבתי. כשלא אהבתי פשוט לא הייתי שם…מעולם לא פחדתי מהתחלות חדשות כי תמיד ידעתי שלא משנה מה, אני תמיד יודעת לקחת את הדברים למקום האישי שלי שאני אוהבת.
אז 2016 הייתה שנה מאוד טובה מבחינתי. שנה של המון התחלות ודברים חדשים גם בפן האישי וגם בעיסוקים שלי כמו הבלוג למשל שהשנה יותר מכל שנה אחרת קיבל תפנית רצינית מבחינת ההתייחסות שלי אליו. מבלוג שהתייחסתי אליו כאל תחביב נחמד שאני מאוד אוהבת ומשקיעה בו, זה עבר השנה למימד אחר, מקצועי יותר שגם התחלתי להרוויח ממנו כסף ולמען האמת, המטרה שלי בסופו של דבר זה לעבוד בבלוג. כן, אין בארץ עדיין ממש מקצוע כזה אבל זו השאיפה שלי ולשם אני חותרת. פשוט, את האהבה ליצירה ושיתוף להפוך למקצוע מוכר, מכובד ומוערך שגם מוכנים לשלם בשבילו כסף טוב שיכול לאפשר אמצעי הכנסה אמיתי ולא כזה "על הדרך".
 

אז בלי הרבה דיבורים וסיכומים כי אני לא כל כך אוהבת לסכם דברים….זה נותן תחושה של סוף של משהו. אז כן, 2016 מסתיימת לה אבל במקומה מגיעה לה 2017 ואין לי ספק שהיא תהיה טובה יותר, פורה יותר והרבה יותר מהכל.את העוגה הזו הכנתי למעשה ליומולדת 25 של חורצ'ק שלי שלמי שלא יודע הוא הבן האמצעי שלי. כיוון שהכנתי לו כמה וכמה עוגות יומולדת, את זו לא יצא לי עדיין לפרסם בבלוג וחשבתי לי שלכבוד סוף השנה האזרחית זו סיבה מצויינת לחגוג עם עוגה חגיגית כמו זו. חורצ'ק חובב עוגות טובות ועם השנים הטעם שלו רק משתדרג ומשתבח ואני צריכה בכל פעם להמציא את עצמי מחדש בשבילו (וגם בשבילי האמת) אז הכנתי לו עוגה בכמה שכבות ומרקמים של מוס פיסטוק עם מחית פיסטוק ביתית (שווה שווה הכנה בבית), דקואז פיסטוק, מוס וניל ובציפוי קרם מסקרפונה פיסטוק וקפה. בעיני, אחת הטעימות והיפות שהכנתי. אמנם דורשת קצת השקעה אבל לחלוטין שווה את המאמץ והזמן.

אז לפני שתרוצו להכין את העוגה המופלאה הזו אני רוצה לאחל לכם, הקוראים המהממים שלי פה בבלוג וברחבי הרשת, שנה אזרחית טובה, שנה של ברכות והצלחות אישיות ומקצועיות, שנה של אהבה, שלום ואחווה, בריאות ואושר.

עוגת מוס פיסטוק, מוס וניל וקפה חגיגית 

בסיס – קראנץ' שוקולד, נוטלה ופיסטוק – רינג בקוטר 24 ס"מ

  • 50 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו)
  • 35 גרם חמאה
  • 100 גרם נוטלה
  • 1.5 כוסות פצפוצי אורז
  • 30 גרם פיסטוקים קלויים קצוצים גס
דקואז פיסטוק 
  • 3 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 1/2 כוס פיסטוקים קלויים קצוצים (60 גרם)
  • 2/3 כוס אבקת סוכר (80 גרם)
  • 2 כפות אבקת שקדים
מוס פיסטוק + מוס וניל – תבנית בקוטר 24 ס"מ
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן (2 מיכלים)
  • 500 גרם שמנת חמוצה 15% שומן (מיכל אחד גדול)
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 4 כפיות מחית פיסטוק
  • 5 גרם ג'לטין +30 מ"ל מים
  • 5 גרם ג'לטין + 30 מ"ל מים
  • 10 גרם ג'לטין + 60 מ"ל מים
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • פט אה בומב (מהבלוג של פיית העוגיות)
  • 3 כפיות מחית פיסטוק (השתמשתי במחית שהכנתי בבית)
  • 1 כפית מחית וניל
פט אה בומב 
(מתכון של פיית העוגיות)
  • 2/3 כוס סוכר (130 גרם)
  • 4 כפות מים (55 מ"ל)
  • ביצה וחצי טרופה(90 גרם)
  • 5 חלמונים (4-5 חלמונים)
קישוט העוגה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן (מיכל אחד)
  • 200 גרם גבינת מסקרפונה (אפשר לשים כל גבינת שמנת לפחות 30% שומן)
  • 2 כפות אבקת סוכר (לא חובה. רק אם זה לא מספיק מתוק לטעמכם)
  • 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית גדושה מחית פיסטוק
  • 1 כפית שטוחה אבקת נס קפה (לא מגורען)
  • 30 גרם פיסטוקים קצוצים דק
  • 1/2 אפרסמון קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
אופן הכנה
  1. הבסיס: ממסים בקערית במיקרוגל שוקולד וחמאה. מוסיפים לקערית נוטלה ומערבבים עד להמסה (לא לחמם עם הנוטלה, הנוטלה לא אוהב שמחממים אותו) מועכים קצת עם הידיים את פצפוצי האורז ומוסיפים לקערית יחד עם הפיסטוקים. מערבבים עם כף עד שהכל עטוף בשוקולד. עוטפים את הרינג בנייר אפייה. בעזרת כף משטחים את התערובת על התבנית. מכניסים להקפאה עד להרכבת העוגה.
  2. דקואז פיסטוק: לחמם תנור לחום של 175 מעלות. מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף לבן תפוח, מוסיפים סוכר ומקציפים כ- 6-7 דקות עד לקבלת קצף יציב מאוד. מערבבים את הפיסטוקים עם אבקת הסוכר ואבקת השקדים. מקפלים הפיסטוקים לקצף החלבונים. מרפדים תבנית רגילה של תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. מורחים את התערובת על התבנית ומחליקים בעזרת מרית. אופים 15-20 דקות עד להזהבה. מצננים היטב. קורצים עיגול בקוטר 18 ס"מ. את שאר הדקואז מרסקים במעבד מזון לפירורים גסים. מניחים בצד עד להרכבת העוגה.
  3. המוסים:  משרים את הג'לטין עם המים בקעריות קטנות ומניחים בצד עד לשימוש.
  4. מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים לקצפת את השמנת החמוצה ומקציפים עוד שתי דקות. מחלקים את הקצפת לשני חלקים שווים (536 גרם כל חלק). לחצי מהתערובת מוסיפים 4 כפות מחית פיסטוק ושומרים במקרר.
  5. את החצי הנותר מחלקים שוב לשניים. סה"כ תהיה לנו קערה אחת עם 536 גרם קצפת פיסטוק במקרר ועוד שתי קערות עם 268 גרם כל אחת. לקערה אחת מוסיפים 3 כפיות מחית פיסטוק ומערבבים היטב. לקערה שנייה מוסיפים כפית מחית וניל ומערבבים היטב. מניחים בצד עד לשימוש.
  6. פט אה בומב:  בסיר קטן מערבבים יחד סוכר ומים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד ל – 118 מעלות. במקביל לבישול מקציפים את הביצים והחלמונים במיקסר לקציפה תפוחה. כשהסירופ מגיע לטמפרטורה של 118 מעלות מוזגים אותו בזרם דק לתוך המיקסר תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף עד שהתערובת תפוחה ובהירה (כ- 5 דקות הקצפה). מחלקים את התערובת לשני חלקים שווים (142.5 גרם כל חלק). ממסים את קעריות הג'לטין, אלו שבמשקל 5 גרם במיקרוגל ל- 3-4 שניות לקבלת נוזל צלול (זהירות לא להרתיח!). מערבבים את הג'לטין לתוך הפט אה בומב.  ממסים בזהירות את השוקולד הלבן במיקרוגל או על בן מארי (כל 100 גרם בנפרד). מקפלים כל 100 גרם שוקולד לקעריות הפט אב בומב תוך השוואת מרקמים (מוזגים 2-3 כפות מתערובת הפט אה בומב לשוקולד, מערבבים היטב ומקפלים לקערת הפט אה בומב).
  7. מקפלים כל קערת פט אה בומב לתוך קערות הקצפת שערבבנו לתוכן את הפיסטוק והוניל.
  8. ממסים במיקרוגל את 10 גרם הג'לטין ומערבבים אותו לקערת הקצפת פיסטוק ששמרנו במקרר.
  9. הרכבת העוגה: מוציאים מהמקפיא את הרינג עם הבסיס ומסדרים בדפנות שקף. מוזגים את תערובת המוס פיסטוק (זה שערבבנו לתוכו את הפט אה בומב), מקפיאים חצי שעה לפחות.
  10. מניחים על המוס במרכז את העיגול שקרצנו מהדקואז פיסטוק. מוזגים מעל הדקואז מוס וניל ומקפיאים עוד חצי שעה או עד שהמוס מתייצב. מוציאים מהמקפיא ומפזרים על המוס וניל את פירורי הדקואז, דואגים לשים גם בדפנות. מוזגים את המוס פיסטוק ששמרנו במקרר, דופקים קצת על השייש כדי שלא ייווצרו בועות במוס, מיישרים את העוגה ומקפיאים כמה שעות עד שהעוגה יציבה לחלוטין. מוציאים מהמקפיא, משחררים מהרינג ומקלפים את השקף.
  11. קישוט: מקציפים יחד שמנת מתוקה, מסקרפונה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה. מחלקים את הקצפת לשני חלקים. לקערית אחת מוסיפים כפית מחית פיסטוק ולקערית השנייה אבקת נס קפה. שמים את הקצפות בשתי שקיות זילוף עם צנטר חלק. מזלפים עיגולים – אחד פיסטוק ואחד קפה לסירוגין. שמים מסביב לעוגה וצמוד לקרם פיסטוקים קצוצים, שמים פיסטוקים גם בין העיגולים המזולפים. מפזרים קוביות אפרסמון בין העיגולים המזולפים.
  12. שומרים במקרר או במקפיא. אם שומרים במקפיא מוציאים למקרר שעתיים לפני ההגשה.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • בלינצ'סים לפסח במילוי ירקות (פרווה)
    בלינצ'סים לפסח במילוי ירקות (פרווה)
  • רביולי ארטישוק, שמן זית, עגבניות שרי וזיתי קלמטה
    רביולי ארטישוק, שמן זית, עגבניות שרי וזיתי קלמטה
  • עוגיות שוקולד מגולגלות מתפוצצות
    עוגיות שוקולד מגולגלות מתפוצצות
  • סופגניות מהירות הכנה עם טריק מדליק
    סופגניות מהירות הכנה עם טריק מדליק

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

4 תגובות

  1. לאה הגב 21 באוקטובר 2018 בשעה 9:45

    תודה יהודית על התגובה המהירה.
    השלמתי את ההכנה ובאמת הכל עבד פיקס לפי המתכון. . אני עדיין דואגת בקשר לביצים . אמנם הוקצפו עם הסוכר הרותח אך האם לדעתך זה מספיק כדי לבשל אותן? מגישה את העוגה להרבה אנשים ןלא מעונינת בתקלה רבתי ….

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באוקטובר 2018 בשעה 11:52

      לדעתי כתוב במתכון להגיע לטמפרטורה מסויימת. אם הגעת אליה אז אין בעייה

  2. לאה הגב 20 באוקטובר 2018 בשעה 21:30

    הי יהודית יקרה! המתכון לא פשוט להכנה אבל בכל זאת לקחתי על עצמי את האתגר . אני עכשיו בשלב הקפאת השיכבה הראשונה במקפיא ויש לי כמה תהיות: ראשית הביצים לא מבושלות . האם זאת בעיה?
    שנית- השיכבה השניה עם הבומב והגלטין עומדת בחוץ וממתינה חצי שעה עד שהשכבה הראשונה תקפא. בינתיים המסה מתקשה מהזלטין ומקבלת את הצורה של הכלי. נראה לי מאוד בעייתי.
    איך הסתדר לך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 באוקטובר 2018 בשעה 23:25

      היי לאה,יווו זאת אחת העוגות הטעימות שהכנתי. נכון היא לא פשוטה אבל טעימה בטירוף. לשאלות שלך: באיזה שלב הביצים לא מבושלות?? בכל השלבים הן עוברות בישול שמפסטר אותן. אני לא משתמשת בביצים חיות במתכונים. לשאלה השנייה – זה לא יתפוס את הצורה כל כך מהר. אל תדאגי. תמשיכי לפי השלבים ויהיה בסדר גמור. כתבתי בדיוק איך שהכנתי.
      דבר נוסף – עדיף שתכתבי לי לפרטי בפייסבוק אם זו שאלה דחופה. שם אני תמיד רואה מייד בדרך כלל. עדכני איך יצא

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס