עוגת מוס ריבת חלב ומוס קוקוס על בסיס פאדג' ריבת חלב. עוגה שדורשת השקעה אבל יוצאת אחת היפות והטעימות שתכינו. עוגה לחובבי ריבת החלב והקוקוס
לאחרונה הכנתי כמויות מטורפות של ריבת חלב. זה התחיל מניסיון הכנה שצלח וגרר אחריו עוד כמה וכמה פעמים של הכנת הריבה כאשר בכל פעם שדרגתי אותה עוד קצת עד שקיבלתי את הריבה המושלמת מבחינתי. זה כמובן גרר אחריו הכנת עוגות עם מוס ריבת חלב שכל כך אהובות על חורצ'ק שלי.
הבסיס של העוגה הוא פאדג' ריבת חלב (כן!!) חיפשתי ברשת מתכון לאיזה בסיס שמשלב ריבת חלב והגעתי ממש במקרה לבלוג מקסים שנקרא :"הנסיכה והאפונה" שם מצאתי מתכון של פאדג' ריבת חלב…דורין קוראת לזה דולצ'יז (שם סקסי ביותר). אז… במקום שוקולד שמתי ריבת חלב ו…יצא מושלם! בתוך המוס ריבת חלב הכנתי מוס קוקוס ומעל הכל קישטתי בכדורוני קוקוס מצופים בקוקוס קלוי. כן, היא דורשת השקעה אבל לגמרי שווה אותה, אז לכל אוהבי ריבת החלב והקוקוס – זו העוגה בשבילכם.
עוגת מוס ריבת חלב ומוס קוקוס
מצרכים לעוגה בקוטר 26 ס"מ
לפאדג' ריבת חלב
- 150 גרם חמאה רכה
- ¾ כוס סוכר חום כהה
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- ¾ כוס ריבת חלב
- כפית תמצית וניל
- ½1 כוסות קמח מנופה
- קורט מלח
למוס קוקוס – תבנית / רינג בקוטר 14 ס"מ
- 7 גרם ג'לטין
- 35 מ"ל מים
- 270 גרם קרם קוקוס
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 1/2 כוס סוכר
מוס ריבת חלב – תבנית בקוטר 20 ס"מ
- 10 גרם ג'לטין
- 60 מ"ל מים
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 כוס גדושה גבינת שמנת 30% שומן
- ¾ כוס ריבת חלב
לקישוט והרכבה
כ – ½ כוס ריבת חלב למריחה על בסיס העוגה
כדורי קוקוס
כ – ½ כוס ריבת חלב למריחה על בסיס העוגה
כדורי קוקוס
- ½2 כוסות פתיתי קוקוס
- 130 גרם קרם קוקוס (מה שנותר בפחית מהמוס קוקוס)
- 100 גרם שוקולד לבן
- ½ כוס אבקת סוכר
- 1 כוס קוקוס קלוי (קונים בחנויות מתמחות באפייה)
קצפת
- ¼ כוס שמנת מתוקה
- 1 כף גבינת שמנת
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 כפית אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה
- פאדג' ריבת חלב: לשים בקערת המיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר ולהקציף יחד 2 דקות. להוסיף ביצים ולהמשיך להקציף. להוסיף ריבת חלב ותמצית וניל ולהקציף עד לאיחוד. להוסיף קמח מנופה ומלח ולהקציף כמה שניות ממש רק שהתערובת אחידה. לשמן תבנית אפייה בקוטר 26 ולמזוג לתוכה את התערובת. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות 25-30 דקות או עד שנועצים קיסם עץ במרכז העוגה והוא יוצא עם פירורים לחים עליו. לצנן את העוגה ולשמור בכלי כשהיא מכוסה עד לגמר כל השלבים..
- מוס קוקוס: לשים בקערית ג'לטין ומים כ- 10 דקות עד שהג'לטין סופח את הנוזל. לחמם מעט את קרם הקוקוס (לא להרתיח) ולערבב לתוכו את הג'לטין. להקציף שמנת מתוקה וסוכר לקרם יציב. לקפל לתוך השמנת המתוקה את תערובת קרם הקוקוס ולצקת לכלי/ תבנית עטופה בשקית ניילון שתקל על החילוץ. להקפיא כמה שעות או לילה עד להקפאה מלאה.
- מוס ריבת חלב: (להכין רק כאשר מוס הקוקוס קפוא) להשרות ג'לטין במים ל- 10 דקות. להקציף יחד שמנת מתוקה, גבינת שמנת וריבת חלב לקרם יציב. לחמם 4-5 שניות את הג'לטין במיקרוגל (לא להרתיח) ולמזוג אותו לקרם תוך כדי הקצפה עד להטמעתו בקרם.
- הרכבת העוגה: להניח על צלחת הגשה את עוגת הפאדג' ריבת חלב. למרוח על העוגה שכבה נדיבה של ריבת חלב. להניח על העוגה במרכזה רינג בקוטר 20 ס"מ שהנחנו בתוכו שקף. לחלץ את מוס הקוקוס מהתבנית ולהניח בתוך הרינג. למזוג מעל את מוס ריבת החלב. להכניס למקרר לפחות ללילה או למקפיא לכמה שעות עד להתייצבות. אחרי שהעוגה יציבה מחלצים אותה מהרינג ומקשטים מסביב עם הקרם.
- כדורי קוקוס: לערבב יחד קוקוס וקרם קוקוס. להמיס במיקרוגל שוקולד לבן (זהירות לא לשרוף אותו). לערבב יחד עם הקוקוס לעיסה דביקה, להוסיף אבקת סוכר ולערבב היטב. לשים שעה במקרר להתייצבות. ליצור כדורים, לגלגל בקוקוס קלוי ולשים מסביב לעוגה (יש כדורים מיותרים לנשנוש).
- קצפת: להקציף את כל החומרים לקרם יציב ולקשט את בסיס העוגה בדפנות.
עוד כמה קטנות
- אפשר להכין את העוגה על בסיסים שונים ומגוונים כמו פאדג' שוקולד או בסיס קוקוס שמכינים מ- 2 חלבונים, 3/4 כוס סוכר ו – 2 כוסות קוקוס. מערבבים יחד, משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ ואופים כ- 20-25 דקות עד להזהבה.
אם אני רוצה לעשות שכבת מוס ריבת חלב ושכבה שניה לעשות מוס שוקולד לבן, אפשר לעשות לשני המוסים את אותו מתכון רק לשים במקום הריבת חלב שוקולד לבן? אם כן באיזה כמות? והאם אפשר לוותר על הגבינת שמנת?
היי. התשובה במקרה הזה היא לא. ואי אפשר לוותר על גבינת השמנת.