יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת מוס שוקולד ואייריש קרים
ראשי » עוגות » עוגת מוס שוקולד ואייריש קרים

עוגת מוס שוקולד ואייריש קרים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 21 בדצמבר 2019 2 תגובות

עוגת מוס שוקולד ואייריש קרים שמכינים לאירועים מיוחדים וחגיגיים. היא מוגזמת ומורכבת אבל כל שלב לוקח ממש כמה דקות ואפשר להכין אותה בשלבים. את העוגה הזו הכנתי לילדה אהובה שחוגגת 18.
מזל טוב שושה אהובה ♥ ♥ ♥

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת מוס שוקולד ואייריש קרים

עוגות כאלה אני לרוב לא מכינה, אני תמיד מעדיפה עוגות פשוטות יותר ובעיקר עוגות גבינה. אבללל כשילדה מהממת שאני כל כך אוהבת חוגגת 18 (היי שושה אהובה) אני מתייצבת לדגל ורוקחת עבורה את העוגה הכי מושחתת, הכי שוקולדית, הכי מוזהבת ועם הכי הרבה אהבה שיש.

העוגה מורכבת מכמה וכמה שלבים, אבל כל שלב לוקח מעט מאוד זמן ואפשר לחלק את ההכנה על פני כמה ימים כדי להקל על העשייה. כל שלב עומד בפני עצמו ויכול לשמש כקינוח. השלב הכי כייפי זה שלב הקישוטים, שאותם אתם יכולים לבחור על פי טעמכם האישי ומה שאתם אוהבים. אני אוהבת ממתקים שווים תוצרת חוץ ומהם בעיקר מורכבת העוגה. הקישוט של העוגה בהשראת מלא מלא תמונות של עוגות ממתקים שראיתי ברשת ובמיוחד של עדיקוש המוכשרת שמשגעת את כולם באינסטגרם.
העוגה מורכבת מבסיס בראוניז מהמתכון הזה, מעל הבראוניז שכבה נוספת של שוקולד מומס ושברי קינדר בואנו, מעל הקינדר שכבה של מוס שוקולד ואייריש קרים, שכבה של חטיף lion של נסטלה ומעל עוד שכבה של מוס. מעל המוס שכבה של גנאש שוקולד מריר, קאפ קייקס שוקולד נימוחים במיוחד, קצפת שוקולד ולקישוט פופקורן מתוק ומלא מלא ממתקים שווים. מזל טוב לשושה האהובה ויומולדת 18 הכי כייפית בעולם.

בואו לעקוב אחריי באינסטגרם, אני מעלה סרטונים משלבי ההכנה לסטורי ובכלל שמח שם וכייף

אין תמונת חתך כי היא נעשתה ונמסרה באהבה רבה לשושה (שי) המהממת. תסמכו עליי שהיא מדהימה גם בחתך

עוגת מוס שוקולד ואייריש קרים

לפני שמתחילים

  • לא להיבהל מכמויות השוקולד והשמנת. זאת עוגה שמכינים רק באירועים מיוחדים לאנשים אהובים.
  • העוגה אמנם מורכבת, אבל כל שלב לוקח מעט מאוד זמן ואפשר לפרוש את ההכנה על פני כמה ימים.
  • אפשר להכין את העוגה עד לשלב הכנת המוס שבועיים מראש ולהקפיא אותה. ביום שרוצים לאכול, מוציאים מהמקפיא ומקשטים.
  • כל הטעם של העוגה זה השוקולד, תקנו שוקולד טעים ואיכותי.
  • יש בעוגה אייריש קרים. ניתן לשים כל ליקר אחר שאתם אוהבים.
  • העוגה גדולה מאוד וגבוהה ומספיקה להמון אנשים.
  • כדי לקבל שוליים חלקים, שמים שקף שמיועד לעוגות קרות. שקף קונים בחנויות שמתמחות באפייה.
  • הקונספט של יום ההולדת הוא נצנצים מוזהבים וגם על העוגה פיזרתי אבקת זהב. את האבקה קונים בחנויות שמתמחות באפייה.
  • את כל שאר האביזרים שהנחתי על העוגה קניתי בחנויות שונות שמוכרות ציוד לימי הולדת.

מצרכים לעוגה בקוטר 26 ס"מ

לעוגה נצטרך:

  • מדחום
  • רינג בקוטר 26 ס"מ.
  • שקף בגובה 10 ס"מ.
  • כף עץ.
  • עטרות נייר מוזהבות.
  • אבקת זהב אכילה.
  • כתר זהב (מוכרים בחנויות לכלים חד פעמיים).
  • שלט יומולדת שמח (מוכרים בחנויות לציוד לימי הולדת).
  • נרות לפי גיל יום ההולדת.
  • ממתקים לפי בחירתכם.

מצרכים לבסיס בראוניז

  • 250 גרם שוקולד מריר 60%
  • 200 גרם חמאה
  • 1 + 1/4 כוסות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס קמח שקדים (קונים בחנויות תבלינים טובות)
  • 1/4 כוס קקאו איכותי (קונים בחנויות מתמחות באפייה)
  • 1/2 כוס קמח כוסמין (אפשר קמח רגיל)
  • 30 גרם פקאן סיני קצוץ

מצרכים לשכבת גנאש שוקולד חלב

  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה

מצרכים לשכבת שוקולד וקינדר בואנו

  • 100 גרם שוקולד מריר 60%
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 3 חבילות קינדר בואנו white

מצרכים לשכבת מוס שוקולד ואייריש קרים

  • 5 גרם ג'לטין (1 כפית)
  • 30 מ"ל מים (6 כפיות)
  • 500 גרם שוקולד מריר 60%
  • 100 מ"ל אייריש קרים
  • 200 מ"ל חלב
  • 3 חלמונים גדולים
  • 30 גרם סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 750 גרם שמנת מתוקה 38% (3 מיכלים)
  • 100 גרם חמאה רכה

מצרכים לציפוי שוקולד

  • 100 גרם שוקולד מריר 60%
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 2 כפות סירופ תירס (שומר על ברק השוקולד)

מצרכים לקאפ קייקס שוקולד וקצפת (30 יחידות קטנטנות)

  • 100 גרם שוקולד מריר 60% קקאו
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 100 גרם חמאה
  • ¼ כוס שמנת מתוקה
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • ½ כוס קמח שקדים
  • 1/4 כוס קמח כוסמין (אפשר קמח רגיל)
  • ¼ כוס קקאו

לגנאש שוקולד מוקצף – הכמות מספיקה מספיק לכל 30 הקאפ קייקס (מכינים כמה שעות מראש)

  • 100 גרם שוקולד מריר 60%
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 38%

אופן הכנה

בסיס בראוניז:

מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

בקערה בינונית שאפשר להכניס למיקרוגל, ממסים שוקולד וחמאה בפולסים של דקה וערבוב בכל פעם עד שהכל נמס ואחיד.

מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים עם מטרפה ידנית בערך חצי דקה כדי שהסוכר יימס.

מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה ואחרי כל ביצה טורפים ומערבבים.

מוסיפים קמח שקדים ומערבבים יחד.

מנפים יחד קקאו וקמח כוסמין ומוסיפים לשוקולד. בשלב הזה טורפים ממש כמה שניות רק עד שהקמח נטמע והבלילה אחידה.

מוסיפים פקאן סיני קצוץ ומערבבים קלות.

יוצרים לרינג בסיס מנייר אפייה ונייר כסף ומניחים על תבנית אפייה לפני שמוזגים את הבלילה. משמנים היטב את הרינג, מוזגים את בלילת השוקולד ומיישרים. טופחים את התבנית על השייש כדי לשחרר בועות אוויר ואופים 20 דקות עד שהבראוניז יציבים ומרכז העוגה נראה עדיין לח אך יציב.

מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר.

לוקחים כף עץ ועם החלק של הידית מחוררים חורים בכל הבראוניז.

מסדרים שקף מסביב לרינג.

שכבת גנאש שוקולד חלב

ממסים שוקולד חלב ושמנת מתוקה במיקרוגל, מקררים מעט במקפיא לגנאש יציב ומזלפים לתוך החורים שיצרנו בבראוניז.

שכבת שוקולד וקינדר בואנו:

ממסים שוקולד ושמנת במיקרוגל. שוברים עם הידיים את הקינדר בואנו ומוסיפים לשוקולד. מוזגים על הבראוניז בשכבה אחידה.

שכבת מוס שוקולד ואייריש קרים

שמים בקערית ג'לטין ומים ומערבבים. מניחים בצד עד שהג'לטין סופח את המים.

ממסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מארי ומניחים בצד.

שמים בקלחת חלב ומלח ומביאים לסף רתיחה.

בקערה נפרדת מערבבים יחד חלמונים וסוכר. מעבירים חלק מהחלב החם לחלמונים תוך כדי ערבוב נמרץ (השוואת טמפרטורות) ומחזירים את הכל לקלחת. שמים את המדחום בקלחת וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך בחישה מתמדת עד לטמפרטורה של 82 מעלות.

ממסים במיקרוגל את הג'לטין 5 שניות (נזהרים שלא להרתיח את הג'לטין כי אז הוא לא ייצב את העוגה). מוסיפים את הג'לטין לבלילת החלב והחלמונים ומערבבים.

מסננים את בלילת החלב והחלמונים לשוקולד המומס ומערבבים היטב.

מוסיפים לשוקולד את האייריש קרים ומערבבים.

מוסיפים קוביות חמאה רכה ומערבבים עם מוט בלנדר ידני (אם אין מוט בלנדר – טורפים היטב עם מטרפה ידנית).

מקררים את בלילת השוקולד לטמפרטורת החדר.

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת במרקם יוגורט סמיך.

מוזגים את השוקולד לקערת הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עד שכל השוקולד נטמע היטב.

מוזגים חצי מכמות השוקולד על הבראוניז ומקפיאים חצי שעה לפחות או עד שהמוס מתייצב מעט.

מסדרים על המוס חטיף lion של נסטלה (אפשר כל חטיף דומה שאוהבים). מקפידים לסדר קודם בדפנות התבנית ואז את כל מה שנותר על כל שטח המוס.

מוזגים מעל את החצי השני של המוס ומקפיאים כמה שעות עד להתייצבות מלאה ורצוי לילה שלם.

אחרי שהעוגה קפאה לחלוטין מחלצים אותה מהרינג. אני מחממת בעזרת ברנר את הקצוות, מניחה את העוגה על כלי בקוטר קטן יותר מגודל הרינג ופשוט דוחפת את הרינג למטה. הוא משתחרר בקלות. מסירים את השקף וממשיכים. אם אין ברנר – מניחים מסביב לרינג מטלית שהרטבנו עם מים חמים, זה גם אמור לעשות את העבודה.

ציפוי שוקולד

ממסים במיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה. מוסיפים סירופ תירס ומערבבים. בעזרת כפית מוזגים על קצוות העוגה את השוקולד כך שייזל בין כדורי ה – lion. את שאר השוקולד מורחים על כל העוגה.

קאפ קייקס שוקולד וקצפת

ממסים במיקרוגל את שני סוגי השוקולד והחמאה.

מוסיפים לשוקולד את השמנת המתוקה, הביצים והסוכר וטורפים היטב.

מערבבים יחד קמח שקדים, קמח כוסמין וקקאו ומוסיפים לשוקולד. מערבבים רק עד שהבלילה אחידה.

מסדרים עטרות נייר בקוטר ½1 ס”מ בתבנית של מאפינס קטנטנים ומוזגים מהבלילה לעטרות הנייר כמעט עד הסוף.

אופים את הקאפ קייקס 10-12 דקות . זהירות לא לייבש את הקאפ קייקס, הם צריכים להיות פאדג’ים ועסיסיים.

גנאש שוקולד מוקצף:

לילה מראש ממסים יחד שוקולד ושמנת מתוקה. מערבבים ושמים כמה שעות או לילה במקרר. כשהגנאש קר לחלוטין מקציפים לקצפת יציבה. מקשטים את הקאפקייקס עם צנתר כוכב.

קישוט העוגה:

מניחים את הקאפ קייקס מסביב לעוגה. מניחים את שאר האביזרים והממתקים על העוגה. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • חומוס ובשר
    חומוס ביתי בתוספת בשר
  • טבית
    טבית - חמין אורז, עוף ובשר עירקי
  • עוגת שוקולד עם קרמבו מוקה
    עוגת שוקולד עם קרמבו מוקה כשרה לפסח
  • עוגת גבינה בתבנית מגנוס
    עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק
מוס שוקולד

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

2 תגובות

  1. רותי הגב 22 בינואר 2020 בשעה 20:27

    היי האם אפשר להשתמש בפקטין במקום ג'לטין ? תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בינואר 2020 בשעה 23:27

      היי רותי. ממש לא. שני חומרים שונים. שניהם מקרישים אבל פקטין מיועד לבישול. ג'לטין להקרשה בלי בישול

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס