עוגת מוס שוקולד ואייריש קרים שמכינים לאירועים מיוחדים וחגיגיים. היא מוגזמת ומורכבת אבל כל שלב לוקח ממש כמה דקות ואפשר להכין אותה בשלבים. את העוגה הזו הכנתי לילדה אהובה שחוגגת 18.
מזל טוב שושה אהובה ♥ ♥ ♥
עוגות כאלה אני לרוב לא מכינה, אני תמיד מעדיפה עוגות פשוטות יותר ובעיקר עוגות גבינה. אבללל כשילדה מהממת שאני כל כך אוהבת חוגגת 18 (היי שושה אהובה) אני מתייצבת לדגל ורוקחת עבורה את העוגה הכי מושחתת, הכי שוקולדית, הכי מוזהבת ועם הכי הרבה אהבה שיש.
העוגה מורכבת מכמה וכמה שלבים, אבל כל שלב לוקח מעט מאוד זמן ואפשר לחלק את ההכנה על פני כמה ימים כדי להקל על העשייה. כל שלב עומד בפני עצמו ויכול לשמש כקינוח. השלב הכי כייפי זה שלב הקישוטים, שאותם אתם יכולים לבחור על פי טעמכם האישי ומה שאתם אוהבים. אני אוהבת ממתקים שווים תוצרת חוץ ומהם בעיקר מורכבת העוגה. הקישוט של העוגה בהשראת מלא מלא תמונות של עוגות ממתקים שראיתי ברשת ובמיוחד של עדיקוש המוכשרת שמשגעת את כולם באינסטגרם.
העוגה מורכבת מבסיס בראוניז מהמתכון הזה, מעל הבראוניז שכבה נוספת של שוקולד מומס ושברי קינדר בואנו, מעל הקינדר שכבה של מוס שוקולד ואייריש קרים, שכבה של חטיף lion של נסטלה ומעל עוד שכבה של מוס. מעל המוס שכבה של גנאש שוקולד מריר, קאפ קייקס שוקולד נימוחים במיוחד, קצפת שוקולד ולקישוט פופקורן מתוק ומלא מלא ממתקים שווים. מזל טוב לשושה האהובה ויומולדת 18 הכי כייפית בעולם.
בואו לעקוב אחריי באינסטגרם, אני מעלה סרטונים משלבי ההכנה לסטורי ובכלל שמח שם וכייף
עוגת מוס שוקולד ואייריש קרים
לפני שמתחילים
- לא להיבהל מכמויות השוקולד והשמנת. זאת עוגה שמכינים רק באירועים מיוחדים לאנשים אהובים.
- העוגה אמנם מורכבת, אבל כל שלב לוקח מעט מאוד זמן ואפשר לפרוש את ההכנה על פני כמה ימים.
- אפשר להכין את העוגה עד לשלב הכנת המוס שבועיים מראש ולהקפיא אותה. ביום שרוצים לאכול, מוציאים מהמקפיא ומקשטים.
- כל הטעם של העוגה זה השוקולד, תקנו שוקולד טעים ואיכותי.
- יש בעוגה אייריש קרים. ניתן לשים כל ליקר אחר שאתם אוהבים.
- העוגה גדולה מאוד וגבוהה ומספיקה להמון אנשים.
- כדי לקבל שוליים חלקים, שמים שקף שמיועד לעוגות קרות. שקף קונים בחנויות שמתמחות באפייה.
- הקונספט של יום ההולדת הוא נצנצים מוזהבים וגם על העוגה פיזרתי אבקת זהב. את האבקה קונים בחנויות שמתמחות באפייה.
- את כל שאר האביזרים שהנחתי על העוגה קניתי בחנויות שונות שמוכרות ציוד לימי הולדת.
מצרכים לעוגה בקוטר 26 ס"מ
לעוגה נצטרך:
- מדחום
- רינג בקוטר 26 ס"מ.
- שקף בגובה 10 ס"מ.
- כף עץ.
- עטרות נייר מוזהבות.
- אבקת זהב אכילה.
- כתר זהב (מוכרים בחנויות לכלים חד פעמיים).
- שלט יומולדת שמח (מוכרים בחנויות לציוד לימי הולדת).
- נרות לפי גיל יום ההולדת.
- ממתקים לפי בחירתכם.
מצרכים לבסיס בראוניז
- 250 גרם שוקולד מריר 60%
- 200 גרם חמאה
- 1 + 1/4 כוסות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס קמח שקדים (קונים בחנויות תבלינים טובות)
- 1/4 כוס קקאו איכותי (קונים בחנויות מתמחות באפייה)
- 1/2 כוס קמח כוסמין (אפשר קמח רגיל)
- 30 גרם פקאן סיני קצוץ
מצרכים לשכבת גנאש שוקולד חלב
- 100 גרם שוקולד חלב
- 50 מ"ל שמנת מתוקה
מצרכים לשכבת שוקולד וקינדר בואנו
- 100 גרם שוקולד מריר 60%
- 100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 3 חבילות קינדר בואנו white
מצרכים לשכבת מוס שוקולד ואייריש קרים
- 5 גרם ג'לטין (1 כפית)
- 30 מ"ל מים (6 כפיות)
- 500 גרם שוקולד מריר 60%
- 100 מ"ל אייריש קרים
- 200 מ"ל חלב
- 3 חלמונים גדולים
- 30 גרם סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 750 גרם שמנת מתוקה 38% (3 מיכלים)
- 100 גרם חמאה רכה
מצרכים לציפוי שוקולד
- 100 גרם שוקולד מריר 60%
- 100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 2 כפות סירופ תירס (שומר על ברק השוקולד)
מצרכים לקאפ קייקס שוקולד וקצפת (30 יחידות קטנטנות)
- 100 גרם שוקולד מריר 60% קקאו
- 100 גרם שוקולד חלב
- 100 גרם חמאה
- ¼ כוס שמנת מתוקה
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
- ½ כוס קמח שקדים
- 1/4 כוס קמח כוסמין (אפשר קמח רגיל)
- ¼ כוס קקאו
לגנאש שוקולד מוקצף – הכמות מספיקה מספיק לכל 30 הקאפ קייקס (מכינים כמה שעות מראש)
- 100 גרם שוקולד מריר 60%
- 100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
בסיס בראוניז:
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
בקערה בינונית שאפשר להכניס למיקרוגל, ממסים שוקולד וחמאה בפולסים של דקה וערבוב בכל פעם עד שהכל נמס ואחיד.
מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים עם מטרפה ידנית בערך חצי דקה כדי שהסוכר יימס.
מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה ואחרי כל ביצה טורפים ומערבבים.
מוסיפים קמח שקדים ומערבבים יחד.
מנפים יחד קקאו וקמח כוסמין ומוסיפים לשוקולד. בשלב הזה טורפים ממש כמה שניות רק עד שהקמח נטמע והבלילה אחידה.
מוסיפים פקאן סיני קצוץ ומערבבים קלות.
יוצרים לרינג בסיס מנייר אפייה ונייר כסף ומניחים על תבנית אפייה לפני שמוזגים את הבלילה. משמנים היטב את הרינג, מוזגים את בלילת השוקולד ומיישרים. טופחים את התבנית על השייש כדי לשחרר בועות אוויר ואופים 20 דקות עד שהבראוניז יציבים ומרכז העוגה נראה עדיין לח אך יציב.
מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר.
לוקחים כף עץ ועם החלק של הידית מחוררים חורים בכל הבראוניז.
מסדרים שקף מסביב לרינג.
שכבת גנאש שוקולד חלב
ממסים שוקולד חלב ושמנת מתוקה במיקרוגל, מקררים מעט במקפיא לגנאש יציב ומזלפים לתוך החורים שיצרנו בבראוניז.
שכבת שוקולד וקינדר בואנו:
ממסים שוקולד ושמנת במיקרוגל. שוברים עם הידיים את הקינדר בואנו ומוסיפים לשוקולד. מוזגים על הבראוניז בשכבה אחידה.
שכבת מוס שוקולד ואייריש קרים
שמים בקערית ג'לטין ומים ומערבבים. מניחים בצד עד שהג'לטין סופח את המים.
ממסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מארי ומניחים בצד.
שמים בקלחת חלב ומלח ומביאים לסף רתיחה.
בקערה נפרדת מערבבים יחד חלמונים וסוכר. מעבירים חלק מהחלב החם לחלמונים תוך כדי ערבוב נמרץ (השוואת טמפרטורות) ומחזירים את הכל לקלחת. שמים את המדחום בקלחת וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך בחישה מתמדת עד לטמפרטורה של 82 מעלות.
ממסים במיקרוגל את הג'לטין 5 שניות (נזהרים שלא להרתיח את הג'לטין כי אז הוא לא ייצב את העוגה). מוסיפים את הג'לטין לבלילת החלב והחלמונים ומערבבים.
מסננים את בלילת החלב והחלמונים לשוקולד המומס ומערבבים היטב.
מוסיפים לשוקולד את האייריש קרים ומערבבים.
מוסיפים קוביות חמאה רכה ומערבבים עם מוט בלנדר ידני (אם אין מוט בלנדר – טורפים היטב עם מטרפה ידנית).
מקררים את בלילת השוקולד לטמפרטורת החדר.
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת במרקם יוגורט סמיך.
מוזגים את השוקולד לקערת הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עד שכל השוקולד נטמע היטב.
מוזגים חצי מכמות השוקולד על הבראוניז ומקפיאים חצי שעה לפחות או עד שהמוס מתייצב מעט.
מסדרים על המוס חטיף lion של נסטלה (אפשר כל חטיף דומה שאוהבים). מקפידים לסדר קודם בדפנות התבנית ואז את כל מה שנותר על כל שטח המוס.
מוזגים מעל את החצי השני של המוס ומקפיאים כמה שעות עד להתייצבות מלאה ורצוי לילה שלם.
אחרי שהעוגה קפאה לחלוטין מחלצים אותה מהרינג. אני מחממת בעזרת ברנר את הקצוות, מניחה את העוגה על כלי בקוטר קטן יותר מגודל הרינג ופשוט דוחפת את הרינג למטה. הוא משתחרר בקלות. מסירים את השקף וממשיכים. אם אין ברנר – מניחים מסביב לרינג מטלית שהרטבנו עם מים חמים, זה גם אמור לעשות את העבודה.
ציפוי שוקולד
ממסים במיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה. מוסיפים סירופ תירס ומערבבים. בעזרת כפית מוזגים על קצוות העוגה את השוקולד כך שייזל בין כדורי ה – lion. את שאר השוקולד מורחים על כל העוגה.
קאפ קייקס שוקולד וקצפת
ממסים במיקרוגל את שני סוגי השוקולד והחמאה.
מוסיפים לשוקולד את השמנת המתוקה, הביצים והסוכר וטורפים היטב.
מערבבים יחד קמח שקדים, קמח כוסמין וקקאו ומוסיפים לשוקולד. מערבבים רק עד שהבלילה אחידה.
מסדרים עטרות נייר בקוטר ½1 ס”מ בתבנית של מאפינס קטנטנים ומוזגים מהבלילה לעטרות הנייר כמעט עד הסוף.
אופים את הקאפ קייקס 10-12 דקות . זהירות לא לייבש את הקאפ קייקס, הם צריכים להיות פאדג’ים ועסיסיים.
גנאש שוקולד מוקצף:
לילה מראש ממסים יחד שוקולד ושמנת מתוקה. מערבבים ושמים כמה שעות או לילה במקרר. כשהגנאש קר לחלוטין מקציפים לקצפת יציבה. מקשטים את הקאפקייקס עם צנתר כוכב.
קישוט העוגה:
מניחים את הקאפ קייקס מסביב לעוגה. מניחים את שאר האביזרים והממתקים על העוגה. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.
היי האם אפשר להשתמש בפקטין במקום ג'לטין ? תודה
היי רותי. ממש לא. שני חומרים שונים. שניהם מקרישים אבל פקטין מיועד לבישול. ג'לטין להקרשה בלי בישול