עוגת פירות יבשים שאני מכינה במיוחד לנוביק ולחצי שאוהבים מאוד את המרקם המיוחד שלה. אין בה טיפת שמן ולמרות זאת היא יוצאת רכה וטעימה ומתאימה בדיוק לקפה של הבוקר
המקור של עוגה הזו לקוח מהספר "עוגת השבוע" של פסקל פרץ רובין. אין הרבה ספרים שאני נצמדת אליהם לאורך שנים, כבר לא אופה מהם, יש המון ספרים חדשים על המדף, מעודכנים יותר. הספר הזה וגם הספר "עוד עוגת השבוע" שהם למעשה לקט של מתכונים שפורסמו בשבועון לאישה מידי שבוע, מלווה ליווה אותי שנים רבות ואף פעם לא מאכזב אכזב. את העוגות מהספר הזה אני מכינה הכנתי פעם אחר פעם במשך שנים ויש מתכונים שלא מחליפים!! דווקא כן מחליפים כשמוצאים טובים יותר.
העוגה הזו היא אחת מהם – קלה, טעימה ואפילו בריאה. בלי טיפת שמן, חמאה או מרגרינה. העושר שלה מתקבל מכמות הפירות היבשים שיש בה. אני עשיתי בה כמה שינויים לאורך השנים לפי הטעם שלנו והיא לחלוטין העוגה המועדפת על החצי ועל נוביק. היא כמעט לא שורדת אפילו יום אחד, פשוט מתחסלת ונוביק אפילו טוען שהמרקם שלה גאוני.
עוגת פירות יבשים
חומרים לתבנית מס` 26:
- 5 ביצים בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר
- 1.5 כוסות קמח רגיל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 100 גרם אגוזים קצוצים
- 50 גרם שזיפים מגולענים קצוצים
- 50 גרם משמשים מיובשים קצוצים
- 50 גרם תאנים מיובשות קצוצות
- 50 גרם צימוקים בהירים
- 50 גרם אגסים/תפוחים מיובשים קצוצים
- 50 גרם שקדים קצוצים
- 2 כפות תמצית רום
- 2 כפות ברנדי
- 1 כפית קינמון
- קורט ציפורן
- קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
כדי להקל על חיתוך הפירות היבשים יש להשתמש בסכין רטובה, כך הפירות לא נדבקים לסכין ונחתכים בקלות.
- לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
- להקציף ביצים שלמות וסוכר במיקסר למשך 10 דקות עד שמתקבל קצף תפוח ואוורירי.
- להוסיף רום וברנדי.
- לנפות קמח ואבקת אפייה, לערבב לתוך הקמח את הקינמון,ציפורן ואגוז מוסקט ולקפל לתוך הקצף בפעמיים שלוש.
- לקפל לתערובת גם את הפירות היבשים.
- לשמן תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס"מ ולמזוג את התערובת.
- לאפות כ- 50 דקות או עד שכשנועצים קיסם במרכז העוגה הוא יוצא יבש.