יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוגת ריבה, קוקוס ושטרוייזל קוקוס
ראשי » עוגות » עוגת ריבה, קוקוס ושטרוייזל קוקוס

עוגת ריבה, קוקוס ושטרוייזל קוקוס

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 2 בינואר 2017 11 תגובות

עוגת ריבה, קוקוס ושטרוייזל קוקוס. כל הדברים שאני אוהבת בעוגה אחת טעימה ועסיסית. היא קלה להכנה ופשוטה ואם תקפידו לשים ריבה ביתית, תקבלו עוגה מושלמת

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגת ריבה, קוקוס ושטרוייזל קוקוס
את הבסיס לעוגה הזו ראיתי בבלוג של עוגיונט. יש לה כמה וכמה מתכונים שבא לי להכין אבל מפאת רשימה אינסופית של מתכונים שאני רוצה להכין וחוסר זמן, מלא מתכונים נדחקים הצידה ובמקומם מגיעים חדשים שלרוב גם הם נדחקים הצידה 🙁 את העוגה הזאת ראיתי באקראי כשנכנסתי לבלוג המחודש של עוגיונט כדי קצת לשוטט בו ולשטוף את העיניים. בשישי האחרון החלטתי שאני לא מבשלת כלום. חורצ'ק אמר שלא נבנה עליו לארוחה בשישבת כי זה סילבסטר והוא יוצא עם חברים, נוביק היה אמור לצאת לטיול דרך מכבי צעיר ובסוף מכל מיני סיבות שהוא בטח לא רוצה שאספר (זה לא משהו מיוחד, רק שהוא לא אוהב (בלשון המעטה) שאני כותבת עליו בבלוג…אז הפעם אני מוותרת לו) בסוף לא יצא ונשאר בבית ואדירוש, מיכלי ורביד (הזוגית של אדירוש והנכדה – אוייי כמה שזה מוזר לי להגיד "נכדה" :)) לא היו מתוכננים להגיע. 
אזזזז הייתי בטוחה שהשבת יש לי חופש….חופש מהמטבח, מהבישולים, מהניקיונות שאחרי הבישולים ובכלל חופששששש!! ישר עשיתי לי תכניות לשישי בבוקר והזמנתי את החצי לדייט לוהט. נסענו לנו חסרי דאגות ומרוצים מהיום כייף שהולך להיות לנו, לשוק הפשפשים ביפו ותאמינו לי שאין כמו יפו בלילות ועוד יותר, אין כמו יפו בימים.
נתעלם רגע מזה שלקח לנו שעה שלמה למצוא חנייה ובדיוק כשכבר חשבתי לוותר וללכת למקום אחר התפנו להן לא חנייה אחת אלא שתיים! הללויה! מדהים מה שהולך ביפו ביום שישי בבוקר/צהריים, כמויות מטורפות של אנשים (הייי, אף אחד לא מבשל בשישי??), זמרות אופרה מדהימות מנעימות בשירה, זמר פופ מטריף מהכושים העבריים מסתובב לו עם מיקרופון ומגבר ושר כאילו הוא מינימום בקיסריה מול קהל של אלפי אנשים, מסעדות תמימות למראה שהפכו ברגע לטברנה יוונית בקיצור, מהמם ובמקרה במקרה ראיתי את השף מושיק רוט עומד בתור למלבי (#סתם_מציינת_עובדה).
ונחזור לעוגה…. נסחפתי ?
שמחים וטובי לב חזרנו הבייתה עם שלל שקניתי לי משוק הפשפשים. נוביק כאמור לא נסע לטיול, חורצ'ק בדיוק צלצל לומר שהוא רעב ובסוף הוא נוסע עם חברים רק מחר (בשבת) ואנחנו, אמנם אכלנו ארוחת צהריים, אבל לא משהו בכלל בלשון המעטה (למה אף אחד לא סיפר לי שזה מזעזע לאכול אצל דר' שקשוקה?? ולא, לא אכלנו שקשוקה. הזמנתי קוסקוס עם ירקות ומפרום והמלצר הגיע עם קוסקוס (אפשר היה לספור את הגרגירים מרוב שהיה מעט בצלחת), 2 מפלצפרום (ענקיים ובלתי מגרים בעליל) והשם ישמור – במיה. אני לא נוגעת בבמיה!! לא אוהבת במיה! לא אוכלת במיה! אומרת למלצר שהזמנתי קוסקוס עם ירקות וחוץ מבמיה אין אף ירק, התשובה שלו הייתה "תתעלמי מהתפריט זה יותר טעים", אמיתי לגמרי. בשלב הזה הבנתי שעדיף לי להזמין משהו בנאלי כדי לא להתאכזב וביקשתי להחליף את המנה לשיפודי פרגיות שהגיעו עם פיתות בצקיות (קנויות כמובן אבל מהסוג הנחות ביותר), צ'יפס שאני אפילו לא יודעת איך לתאר אותו מרוב שהיה עייףףףף ומלא בשמן, פלחי עגבניות שלא קשורות לכלום וצלוחית חומוס (שהוזמנה בנפרד) מקופסה ולא כזה שמכינים לבד. מאכזב ואני ממש לאא מבינה את הכמויות המטורפות של האנשים שישבו בשתי המסעדות של הדר' שהייתי ממליצה לו  ולמסעדה שלו ללכת לרופא להיבדק, ואת התורים הארוכים של אלו שחיכו להיכנס למסעדה. רק אחרי שסיפרתי שאכלתי שם והיה מחריד אמרו לי: "למה לא שאלת….היינו אומרים לך שגרוע שם"….מממממ.
ונחזור לעוגה(הפעם באמת)

אז הגענו הבייתה וכפי שהבנתם כולם רעבים ודי בונים על ארוחת ערב שאין לי שמץ של מושג מה להכין כי אני בניתי על שנ"צ. פתחתי את המקפיא, הוצאתי כמה סטייקים של פרגיות שיפשירו, נוביק ליהטט במטבח והכין תפוחי אדמה אפויים מיוחדים והורסים, קצת סלטים ו….חייב עוגה (סוף סוף הגעתי לעוגה). נזכרתי באותה עוגה שתכננתי להכין  רק כי היא קלה ולא מלכלכים כלים כדי להכין אותה חוץ מקערה וכף. אבל אני חייבת לשדרג אז הוספתי לה מחית קוקוס שהכנתי בחמש דקות, כי ריבה וקוקוס זו אהבה אמיתית  ולמען האמת אחרי שטעמתי עם הקוקוס לא נראה שאכין אותה בלי ויותר מזה היא הולכת להיות הבסיס למלא מלא עוגות בהמשך (רמז: תפוחים, פרג, אגסים, לימון, פאטיסייר ועוד ועוד). את השטרוייזל הכנתי עם קוקוס ולא עם קוואקר כמו אצל העוגיונט והריבה היא ריבת שזיפים שהכנתי בקייץ והשתלבה מעולה עם העוגה הזו. אחת העוגות הטעימות והקלות ביותר שהכנתי.

עוגת ריבה, קוקוס ושטרוייזל קוקוס

חומרים לעוגה בתבנית בגודל 20*30 ס"מ
מקור המתכון: עוגיונט עם שינויים ותוספות שלי
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 שמנת חמוצה 15% שומן (1 מיכל)
  • ½ כוס שמן
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח
  • ¾ כוס שקדים טחונים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • כ- 2 כוסות ריבה/קונפיטורה (עדיף ביתית)
מחית קוקוס מבושלת
  • 2 כוסות קוקוס
  • 1 כוס חלב
  • 50 גרם חמאה
  • ½ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
לשטרוייזל
  • 50 גרם (5 כפות) קמח
  • 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 50 גרם (¼ כוס) סוכר חום בהיר
  • 50 גרם (½ כוס) קוקוס
להגשה: אבקת סוכר 
אופן הכנה
  1. העוגה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. מצפים את התבנית בנייר אפייה.
  3. בקערה טורפים יחד סוכר, ביצים, שמנת, שמן, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים: קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (ערבוב יתר פוגם במרקם העוגה).
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים בעזרת כף או מרית.
  6. בעזרת כף מניחים ריבה בכמות נדיבה על כל העוגה.
  7. מחית קוקוס: מבשלים יחד על אש בינונית את הקוקוס, החלב, חמאה, סוכר וסוכר וניל כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה והחלב מתאדה ברובו. מניחים את הקוקוס על שכבת הריבה.
  8. שטרוייזל קוקוס: בקערה שמים קמח, חמאה, סוכר וקוקוס ומעבדים בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  9. מפזרים את פירורי הבצק על שכבת הריבה באופן שווה.
  10. אופים במשך 35-40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה, יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  11. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
עוד כמה קטנות
  • העוגה נשארת טרייה 4-5 ימים מחוץ למקרר כשהיא מכוסה היטב (בקייץ עדיף לשמור במקרר).
  • הכי טעים זה לחמם את העוגה 30 שניות במיקרוגל לפני שאוכלים – היא הרבה יותר טעימה כשהיא חמימה.
  • העוגה מתאימה גם לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת גבינה עם כתר גביניות שמרים
    עוגת גבינה אפויה עם כתר גביניות שמרים
  • עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה
    עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה
  • קובנה
    קובנה תימנית מושלמת
  • עוגת שכבות שוקולד וקפה
    עוגת שכבות שוקולד וקפה מרשימה וקלה להכנה
עוגת ריבה קוקוס שטרוייזל

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

11 תגובות

  1. זהבה הגב 10 בדצמבר 2020 בשעה 19:20

    עוגה מטריפה את חוש הטעם
    טעימה במיוחד
    שאפו ענק יהודית המהממת

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 בדצמבר 2020 בשעה 13:47

      תודה זהבה כייף שאהבת

  2. יהודית ליטווין הגב 11 ביוני 2020 בשעה 12:29

    הכנתי את העוגה-עוגת ריבה, קוקוס ושטרוייזל קוקוס, בדיוק לפי ההוראות. יצא מעולה ומאוד טעים, ממש מעדן. ממליצה בחום ובאהבה להכין את העוגה. תודה רבה לך יהודית את פשוט נפלאה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 ביוני 2020 בשעה 19:21

      איזה כייף לשמוע שאהבת. תודה לך

  3. רותי הגב 28 בנובמבר 2019 בשעה 15:03

    היי האם אפשר לשים שמנת מתוקה במקום חמוצה ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 בנובמבר 2019 בשעה 17:15

      היי רותי,

      לשמנת מתוקה יש מרקם שונה, נוזלי יותר. לא ניסיתי אז לא יודעת כמה זמן תצטרכי להוסיף לאפייה.

    • Titab91@gmail.com הגב 4 בינואר 2024 בשעה 9:44

      תודה על מתכונים מעולים
      אייך אני הופכת את העוגה לפרווה?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 בינואר 2024 בשעה 12:35

        שמנת צמחית במקום שמנת חמוצה, חלב צמחי במקום חלב רגיל ומחמאה או שמן קוקוס במקום חמאה

  4. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 בינואר 2017 בשעה 20:47

    איזה כייףף. תודה מהממת

  5. Gali Darei הגב 4 בינואר 2017 בשעה 20:46

    ברורררר שאני הולכת להכין אותה. אלופת עולם שאת.

  6. סיגל ברמר הגב 3 בינואר 2017 בשעה 8:11

    עוגה כמו שאני אוהבת !! אהבתי את שילוב הקוקוס והריבה נראה טעים המרקם משגע את בלוטות הרוק שלי !! מוכשרת 🙂

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס