הבצק הקבוע שלי שאני לעולם לא מחליפה – שמרים עלים או כרוך. את המליות לעומת זאת מחליפה גם מחליפה…שיהיה גיוון ועניין. לעוגת שמרים עם גבינה וצימוקים בקרו פה, ואם בא לכם דווקא עוגת שמרים עם תפוחים בקרו כאן.
קצת עבודת קיפולים לבצק, אבל, התוצאה שווה כל שנייה של עבודה (באחריות!).
קצת עבודת קיפולים לבצק, אבל, התוצאה שווה כל שנייה של עבודה (באחריות!).
הפעם הבצק התמלא לו בגבינת ריקוטה פרסקה ועם דובדבנים שהושרו ברום אמיתי וסוכר. הריקוטה שמיוצרת בתהליך של בישול כפול ומכאן למעשה שמה – ricotta, היא גבינה רכה ועדינה שמשתלבת מעולה במאפים, עוגות, מילוי לרביולי ועוד. אגב, אם שאלתם את עצמכם מה זה פרסקה, אז הפירוש זה "טרי". מכמות של חצי קילו קמח יוצאות שלוש עוגות גבינה גדולות שנשארות טריות וטעימות גם למחרת. אפשר כמובן להקפיא את העוגות המוכנות ולחמם לפני ההגשה.
השלבים
עוגת שמרים עם ריקוטה ודובדבנים
מצרכים לכמות של 3 עוגות גדולות
- 4 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/3 כוס סוכר
- 2 ביצים
- כ-¾ כוסות חלב פושר (תלוי בספיגת הקמח. לפעמים צריך להוסיף עוד כף או שתיים של חלב)
- 1 כף תמצית וניל
- גרידת לימון מלימון שלם
- 100 גר` חמאה רכה
- ¼ כפית מלח
לקיפולים
200 גרם חמאה קרה
מעט קמח
למלית:
- 300 גרם ריקוטה פרסקה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס סוכר
- גרידה מלימון שלם
- 2 כפות קמח
- 2 כפות קורנפלור
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 כפית מחית וניל (אפשר לשים תמצית איכותית)
- 1 צנצנת דובדבנים חמוצים או דובדבנים טריים
- 1/2 כוס משקה רום להשריית הדובדבנים
- 1/2 כוס סוכר להשריית הדובדבנים
אופן הכנה
- הכנת הבצק: לשים בקערת המיקסר קמח ושמרים ולערבב.
- להוסיף לקערה סוכר, ביצים, חלב פושר, תמצית וניל וגרידת לימון וללוש 5 דקות.
- להוסיף מלח וחמאה רכה בהדרגה תוך כדי לישה וללוש עוד 5 דקות עד שהבצק מתאחד ונעשה גמיש.
- לתת לבצק לנוח 15 דקות.
- לפרוס את החמאה ל-4 ולסדר בין שני ניירות אפייה שקימחנו מעט. לרדד לעלה בגודל של כ – 20*20 ולשים במקרר עד לשימוש.
- קיפול ראשון: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל של כ- 30*40 ס"מ. מניחים את החמאה שרידדנו על 2/3 מהבצק המרודד. מקפלים שליש בצק ללא החמאה לאמצע, ואת השליש הנותר לקפל עליו. מתקבל קיפול של שלוש. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר חצי שעה.
- קיפול שני: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 30*40 ס"מ. מקפלים רבע למרכז, מקפלים רבע מהצד המקביל למרכז ואת הריבוע שהתקבל מקפלים לחצי. מתקבל קיפול של ארבע. עוטפים ומעבירים שעה למקרר.
- קיפול שלישי: מרדדים ומקפלים שוב כמו בשלב הקיפול השני ומעבירים למקרר למינימום שעתיים ואפשר אפילו לילה.
- הכנת המלית: שמים בקערה את הריקוטה, ביצה, סוכר,גרידת לימון, קמח, קורנפלור, אינסטנט פודינג וניל ומחית וניל ומערבבים היטב. שמים במקרר עד לשימוש.
- הכנת הדובדבנים: שמים בקערית צנצנת דובדבנים חמוצים מסוננים מרוטב. מוסיפים משקה רום אמיתי וסוכר. משרים לפחות שעה ואפשר יותר. לפני השימוש מסננים את הנוזלים ומשתמשים רק בדובדבנים.
- מעצבים את העוגות וממלאים: מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 30*20 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ. להניח שליש מהמלית לאורך מרכז המלבן,מניחים את הדובדבנים לאורך המלית, חותכים את שולי הבצק משני הצדדים באלכסון לפסים ברוחב 2 ס"מ ואורך 3 ס"מ. מקפלים פס מימין ופס משמאל כמו שתי וערב.
- מתפיחים: מעבירים את העוגה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה להתפחה של כשעה עד להכפלת הנפח.
- אופים: מחממים תנור אפייה לחום של 170 מעלות. מורחים את העוגות בביצה טרופה ואופים כחצי שעה עד להזהבה.
- מצננים, זורים אבקת סוכר ומתענגים.
היי, יש לי בבית ריקוטה קלאסית 5% האם ניתן להשתמש בה או שחייב ריקוטה פרסקה?
נראה לי שאאין בעייה
נראה מדהים!! המלית מספיקה לשלוש עוגות שמכינים מכמות הבצק שבמתכון? מתאים להמיק שליש במלית שוקולד שלרוב משתמשת לעוגת שמרים, כי זה בעצם בצק דומה לבצק של קוראסון?
היי דינה,
אכן כן. זה לא בצק של קרואסון אלא של בצק שמרים כרוך שבעיני הכי טעים ודי מהיר
היא ניראית מעלפת!!
וכל הכבוד על הצילומים תוך כדי עבודה (אני משתגעת מזה ולא מצליחה), אבל דווקא צורת הקיפול להעביר בתמונות זה הכי טוב.
הלוואי וחג השבועות יהיה שבוע!
תודהה אהובה. נשיקות
צודקת. מתקנת עכשיו
עוגה מטריפה!! וסדנה מעולה תודה רבה מוכשרת שלי 🙂
איפה החמאה שרידדנו? מתי שמים בבצק,
איפה החמאה שרידדנו? מתי שמים בבצק,