עוגת התפוזים הקלאסית רק עם תוספת מתכמת שמוסיפה לה הרבה טעם ומרקם. את השטרוייזל אפשר להכין במגוון טעמים כמו: קקאו, קוקוס, שקדים, אגוזים וכו'

כמעט כל יום שישי אני מכינה עוגת תפוזים או עוגת שייש אווווו עוגת שוקולד….בקיצור, עוגה "יבשה". ולמה במרכאות "יבשה"? כי הן הכי לא יבשות בעולם. הן אווריריות ועסיסיות ומתאימות בול לקפה של הבוקר או של אחר הצהריים וטעימות טעימות. החצי שלי שהוא לא חובב מתוקים גדול (תנו לו שוקולד מריר הכי פשוט של עלית וזהו!) מאוד אוהב את העוגות ה"יבשות" האלה ובשבילו אני מכינה אחת כל שישי. הפעם נוביק המהמם שלי הכין את העוגה יחד איתי. למי שלא עוקב אחרי הבלוג באדיקות (נו נו נו….:) :)), אני אספר שנוביק הוא הבן הקטן שלי (כבר בן 18) והחלום שלו זה להיות שף בעל שם עולמי. כן, הוא עוקב אחרי כל השפים הגדולים בעולם, לומד מהם את רזי המטבח עד כמה שאפשר דרך תכניות טלוויזיה, מידי פעם, אחר הצהריים הוא עובד כטבח במסעדת בשרים ובכל זמן פנוי הופך את המטבח שלי למגרש הניסיונות שלו (אם רק הפח יכול היה לדבר :)) נוביק פחות אוהב קונדיטוריה, הוא יותר בקטע של בישול אבל, הוא מנסה להבין וללמוד גם את רזי האפייה.
תוך כדי הכנה של העוגה, התחשק לי לשדרג אותה בשטרוייזל חמאתי, קריספי וטעים. אז הכנו את עוגת התפוזים הרגילה שלי, הכנתי שטרוייזל שפיזרתי על הבסיס לפני שמזגתי את תערובת העוגה ומעל השטרוייזל מזגתי את התערובת. אחרי האפייה פשוט הפכתי את התבנית על צלחת וקיבלתי עוגת תפוזים רכה כמו פוך עם שטרוייזל חמאתי קראנצ'י וטעים שממש ממש מוסיף עניין וטעם לעוגה הפשוטה. למעשה, אפשר לשים מעל העוגה שטרוייזל באיזה טעם שאוהבים – קינמון, קוקוס, שקדים, אגוזים וכו'…..וכך בכל פעם תתקבל עוגה עם טעמים אחרים.
עוגת תפוזים ושטרוייזל
חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ
לעוגה
- 5 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר (לתערובת החלמונים)
- 3/4 כוס שמן
- 1 כף גרידת תפוז
- 1 כף תמצית וניל
- קורט מלח
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- ½2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/2 כוס סוכר (להקצפת החלבונים)
לשטרוייזל
- 1 כוס קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
אופן הכנה
- העוגה: מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. את החלמונים שמים בקערה גדולה ואת החלבונים בקערת המיקסר.
- לתוך קערת החלמונים מוסיפים ¾ כוס סוכר ובעזרת מטרפה ידנית או מיקסר מקציפים לתערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים שמן בזרם דק ותוך כדי טריפה, מוסיפים גם גרידת תפוז, תמצית וניל ומלח ומערבבים.
- מוסיפים מיץ תפוזים ומערבבים.
- מערבבים יחד קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לתערובת בפעמיים – שלוש תוך כדי טריפה.
- מקציפים את החלבונים כ- 2 דקות עד לקבלת קצף לבן תפוח, מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים כמה דקות עד לקבלת קצף יציב.
- מעבירים 1/3 מכמות הקצף לתערובת החלמונים ולערבב עם המטרפה בצורה חופשית (השוואת מרקמים), את שאר הקצף לקפל בעזרת מרית בפעמיים – שלוש.
- השטרוייזל: שמים בקערה קמח, סוכר וחמאה ועם הידיים ממוללים את התערובת עד שמקבלים גושים של בצק.
- אפייה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- משמנים היטב תבנית אפייה (רצוי נון סטיק) ומפזרים על התחתית את השטרוייזל. מוזגים מעל השטרוייזל את תערובת העוגה.
- אופים 45-50 דקות (לבדוק עם שיפוד במרכז העוגה שהיא מוכנה).
- מצננים היטב את העוגה, מעבירים סכין מסביב לדפנות העוגה והופכים על צלחת כך שהשטרוייזל הופך להיות החלק העליון של העוגה.
- מפדרים באבקת סוכר.
טיפ לאבקת סוכר שלא נמסה ולא נספגת בעוגה:
כשמפדרים עוגה באבקת סוכר, העוגה סופגת אותו ויוצרת שכבה "רטובה" ולא יפה למראה על העוגה. כדי למנוע את זה מערבבים כוס אבקת סוכר עם 1.5 כפות קורנפלור וכך האבקה לא נספגת במאפה והעוגה נשארת כאילו ממש עכשיו פידרנו אותה.
עוד כמה קטנות ודי
- אפשר להחליף חלק מהקמח של השטרוייזל בקמח שקדים, קוקוס, אגוזים וכו'. כל תוספת תעניק טעם אחר לעוגה.
- אפשר להוסיף לשטרוייזל כפית קינמון.
- אפשר לוותר על השטרוייזל ולקבל עוגת תפוזים רגילה וטעימה.
השטרוזייל נספג בעוגה ולכן לא נאפה
כנראה עשית משהו לא נכון. תבדקי שעבדת עם כוסות מדידה אוניברסליים ועשית בדיוק את ההןראות וגם אם נספגו בעוגה הם נאפים. אין מצב שהם לא נאפים. תבדקי את עצמך
חג שמח
בתנור. עכשיו.
הפעם בחרנו ללא שטרוייזל.
תוצאות בהמשך.
מחכים…
ותודה
איזה כייף. עדכני איך יצא
אוי אוי כמה שזה נראה טעים כל הכבוד לנוביק וגם לאמא שלו המוכשרת נו התפוח והעץ…. ינוסה בקרוב מבטיחה ❤❤❤
תודההה מהממת שלי ♥ ♥