עוגת התפוזים הכי רכה, אוורירית וטעימה. היא יוצאת במרקם ספוגי מטריף בזכות תבנית טורט אנג'ל שהופכים אותה עם העוגה מייד אחרי האפייה
אחת העוגות הכי טעימות והכי פופולריות בארץ. זאת אמנם עוגה חורפית כי תפוזים טריים יש בחורף ואין בית שלא מכין את העוגה הזאת לשבת, אבל התחשק לי להכין אז הכנתי והיא חוסלה תוך יומיים. אין פה מתכון חדש, זה אותו מתכון קבוע שלי שאני מכינה מיליון שנה, אבל, כן התחלתי בשנה האחרונה להכין בתבנית אנג'ל עם הרגליים ואני הופכת אותה אחרי האפייה וזה נותן תוצאה מטורפת! היא פשוט יוצאת כמו ספוג או ענן רך ואין לי דרך להסביר את המרקם, תצטרכו להכין כדי להבין.
מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור הופכים אותה על הרגליים, משאירים אותה להתקרר ורק אז מחלצים
היא יוצאת גבוהה מאוד וליתר דיוק 12 ס"מ והיא כל כך רכה
עוגת תפוזים רכה וגבוהה שמכינים בתבנית טורט אנג'ל
לפני שמתחילים – אני מרכזת לכם פה את כל הטיפים על מנת שגם לכם תצא עוגה מושלמת
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- יש לי גם טיק טוק
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- תקראו את המתכון מהתחלה ועד הסוף. זה נכון לגבי כל מתכון.
- דבר ראשון והכי חשוב – תבנית טובה ואיכותית! לא חד פעמית. מומלץ לאפות בתבנית אנג'ל שניתן להפוך אותה על הרגליים. ככה העוגה לא צונחת ושומרת על הגובה שלה וגם הופכת אוורירית וספוגית במיוחד.
- תכינו ותשקלו את כל החומרים מראש.
- הביצים חייבות להיות בטמפרטורת החדר.
- לא להתעצל ולהקציף טוב טוב את החלמונים והסוכר לקצף בהיר ותפוח.
- את החלבונים מקציפים לקצף יציב אבל לא נוקשה אלא ממש רך. מתחילים בהקצפה על מהירות נמוכה כדי שהסוכר יספיק להינמס ואחרי 2-3 דקות מגבירים מהירות ומקציפים ממש מעט ורק עד שמתקבל קצף יציב ורך.
- לא לוותר על המלח במתכון! זה מדגיש ומאזן את המתיקות.
- לא משמנים את התבנית! וגם מוודאים שהיא נקייה משומנים. מומלץ למרוח את הדפנות עם לימון. פשוט חוצים לימון ומורחים על הדפנות.
- אפייה איטית על תכנית רגילה (חום עליון תחתון) על השליש התחתון של התנור, על 160 מעלות למשך כשעה – שעה ו – 10 דקות. שימו לב שכל תנור אופה אחרת ולכן צריך ללמוד את זמני האפייה של התנור שלכם ובכל מקרה עדיף לאפות טיפה יותר מאשר פחות. במידה ותאפו פחות העוגה תצנח ואם תאפו קצת יותר, לא יקרה כלום! העוגה לא תתייבש כי יש בה הרבה שמן יחסית.
- טיפ לאבקת סוכר שלא נמסה ולא נספגת בעוגה:
- כשמפדרים עוגה באבקת סוכר, העוגה סופגת אותו ויוצרת שכבה "רטובה" ולא יפה למראה על העוגה. כדי למנוע את זה מערבבים כוס אבקת סוכר עם 1.5 כפות קורנפלור וכך האבקה לא נספגת במאפה והעוגה נשארת כאילו ממש עכשיו פידרנו אותה.
מצרכים לעוגה בקוטר 24 ס"מ – תבנית אנג'ל
- 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר (XL)
- 3/4 כוס סוכר (160 גרם – לתערובת החלמונים)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם – להקצפת החלבונים)
- 1 כוס שמן (200 גרם)
- 1 כף גרידת תפוז
- קורט מלח
- 2.5 כוסות קמח רגיל (350 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (240 מ"ל)
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. שמים את החלמונים ו – 3/4 כוס סוכר בקערת המיקסר ומקציפים במשך כ – 8 דקות על מהירות גבוהה עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומזליפים את השמן בזרם דק. מוסיפים גם גרידת תפוז. מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפייה ומלח ומתחילים להוסיף לקערת המיקסר את הקמח ומיץ התפוזים לסירוגין. בשלב הזה לא מערבלים יותר מידי כדי לא לפתח גלוטן. ברגע שהחומרים התאחדו פחות או יותר, עוצרים את המיקסר וממשיכים עוד כמה קיפולים עם מרית. מעבירים את הבלילה לקערה גדולה.
- שוטפים היטב את קערת המיקסר ושנים בה חלבונים ו – 1/2 כוס סוכר. מתחילים להקציף על מהירות נמוכה במשך 2-3 דקות במטרה להמיס את הסוכר. מגבירים מהירות ומקציפים רק עד שמתקבל קצף יציב אבל עדיין רך. מעבירים כמה כפות מקצף החלבונים לבלילת החלמונים ווטורפים חופשי בעזרת מטרפה ידנית. את שאר הקצף משלבים בתנועות קיפול עדינות יותר.
- מוזגים את הבלילה לתבנית טורט אנג'ל לא משומנת, טופחים כמה פעמים על השייש ומעבירים לתנור – מניחים על השליש התחתון של התנור ואופים במשך 60-70 דקות. בודקים עם שיפוד במרכז העוגה ומוודאים שהיא אפויה לחלוטין, מוציאים והופכים מייד על הרגליים של התבנית.
- מקררים לחלוטין ורק אז מחלצים את העוגה. ראשית עוברים עם סכין על דפנות התבנית ואז מתחת לבסיס העוגה, לבסוף מניחים צלחת והופכים עליה את העוגה ומפדרים באבקת סוכר.
- בתאבון!
אני מחפשת בדיוק עוגה יפה כזאת רק ללא התפוז נגיד עוגת וניל גבוהה או שוקולד יש לך משנו בסגנון?אם כן האם אפשר את המתכון?
כשיהיה מתכון כזה אני אפרסם פה בבלוג
היי יהודית,
האם לאפות בטורבו או בחום עליון תחתון?
תודה!
עליון תחתון
יהודית יקרה נראה מתכון אש.
חייבת להגיד לך שניסיתי כבר 2 מתכונים בתבנית הגבוהה והעוגה מבפנים יוצאת לי רטובה ממש.. מבאס
יש דרך להמנע מזה ושהעוגה תצא אפויה עד הסוף?
רציתי לדעת עם אפשר לאפות עוגת תפוזים בתבנית אגודה רגילה או תבנית גיחנון
אפשר לאפות בתבנית טובה אחרת וגם בסיר ג'חנון אבל בלי להפוך כי אין רגליים. יש שיטות אחרות להפוך אבל זה לקחת סיכון שהעוגה תיפול. הייחודיות של העוגה והרכות המיוחדת זה בגלל התבנית
עוגה מטורפת, תודה!!!! (אבל ככה כל המתכונים שלך, כולל הלחמים ועוגות הגבינה)
האם יש לך מתכון עם מרקם דומה לעוגת דבש לראש השנה?
תודה על השיתוף,
אוסנת
יש בבלוג עוגת דבש מעולה. לכל עוגה יש את המרקם המיוחד שלה
יהודית
בוקר טוב
ושנה טובה
האם העוגה הזו תעבוד טוב עם לימון במקום תפוז?
יש בבלוג עוגת לימונים מעולה