אני מאמינה שאת הבלוג המדהים, המושקע והכל כך מקצועי של פיית העוגיות כולכם מכירים ומי שלא אז הגיע הזמן!! אחד הבלוגים האהובים עליי. אני חייבת לציין שכל פוסט שהפייה מעלה עושה לי חשק מטורף להיכנס למטבח להרפתקה של לפחות כמה שעות טובות אם לא ימים. העוגות שלה הן מהמושקעות והיפות שראיתי, רמת דיוק מעוררת קנאה… והטעם?? לפחות עוגה אחת מושקעת שלה הכנתי בעצמי, עוגת מוס אלפחורס הורסתת….."אלוהית ", "בלתי נשכחת" (ככה חורצ'ק שהכנתי לו את העוגה אמר)…וחורצ'ק מבין דבר או שניים בעוגות…
אז שוב הגיע הרגע הזה בחודש ש"מבשלים ביחד" נפגשים (רק וירטואלית בינתיים) ומכינים פרוייקט – והפעם פרגון לבלוג אהוב. אז אני חייבת לציין שיש כמה וכמה בלוגים אהובים ומעוררי השראה שהייתי שמחה מאוד לפרגן להם, אבל צריך ללכת עם הלב ולכן הבלוג הראשון שקפץ לי לראש כשדובר על הנושא, הוא הבלוג שבחרתי. ואל דאגה, בחרתי עוגה קלה להכנה שלא דורשת שעות של הכנות ובכל זאת יוצאת מיליון דולר! העוגה שבחרתי היא רולדת תותים שמכינים קצת בדרך שונה מהרגיל. התוצאה – רולדה עם מרקם חיצוני חלק ומושלם שלא מחייב לשים קרם מעליה כדי לפנפן אותה. מהמתכון של הפייה הכנתי רק את הרולדה עצמה. את הקרם הכנתי כפי שאני רגילה להכין.
לבלוג המהפנט של פיית העוגיות היכנסו מכאן רק אל תגידו שלא הזהרתי אותכם….
מצרכים לרולדה אחת בתבנית של תנור בגודל רגיל
- 70 גר' קמח
- 20 גר' חמאה, מומסת ומצוננת
- 35 מ"ל חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- 100 גר' סוכר
אופן ההכנה:
- לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
- לרפד תבנית תנור בנייר אפייה ולשמן אותו היטב.
- לנפות את הקמח 3 פעמים, ולהניח בצד.
- לחמם יחד במיקרוגל או בסיר קטן את החלב והחמאה, כך שהחמאה תימס. להוסיף תמצית וניל, לערבב ולהניח להצטנן.
- בקערת מערבל חשמלי חסינת חום לשים את הביצים והסוכר ולטרוף קלות.
- להניח את הקערה מעל בן מארי (סיר קטן ובו מים חמים) ולטרוף בעזרת מטרף ידני במשך דקה-שתיים, עד שהסוכר נמס, והתערובת הופכת חמימה ממש מעט למגע, ומעט קצפית. חשוב מאוד שלא לבשל את התערובת יתר על המידה, אחרת האווריריות תיפגע. (למי שיש מדחום, מומלץ למדוד 40 מעלות).
- להעביר את הקערה למערבל החשמלי, ולהקציף במהירות גבוהה למשך 7 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה, סמיכה ותפוחה מאוד.
- להנמיך את מהירות המערבל למהירות הכי נמוכה, ולהקציף עוד 2 דקות, כדי להפחית את כמות בועות האוויר הגדולות.
- להסיר את הקערה מהמערבל, לנפות פנימה את הקמח בהדרגה ולקפל לתערובת חלקה.
- לצקת גם את תערובת החלב והחמאה שהצטננה בהדרגה, קצת בכל פעם, ולקפל לתערובת במרקם חלק וקטיפתי.
- לצקת את התערובת לתבנית, ולשטח לשכבה אחידה.
- להטיח את התבנית קלות בשיש כמה פעמים כדי להסיר בועות אוויר גדולות.
- לאפות בתנור למשך 12 דקות, עד שהרולדה מקבלת צבע שחום ויפה.
- לפתוח את דלת התנור ולהשאיר את העוגה לצינון של 2 דקות.
- להוציא מהתנור, להפוך את העוגה על מגבת מטבח נקייה, להסיר את נייר האפייה ולגלגל עם המגבת לרולדה. להניח כך לצינון של 10-15 דקות.
- לפתוח את הרולדה, למרוח קרם, לפזר תותים, לגלגל שוב לרולדה ולקשט.
- העוגה הכי טעימה אחרי כמה שעות טובות במקרר כשהיא סופגת את טעמי הקרם והתותים.
מצרכים לקרם וניל
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 מיכל שמנת חמוצה 15% שומן
- 1/2 כוס חלב קר
- 4-5 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 2-3 כפות אבקת סוכר (אפשר לוותר אם מעדיפים פחות מתוק)
- לפיזור: 1/2 ק"ג תותים נקיים מעוקץ, שטופים וחתוכים לקוביות גסות (אפשר להשאיר חלק שלמים/חצויים לקישוט)
אופן הכנת הקרם
- לשים בקערת המיקסר את שני סוגי השמנת, החלב, הפודינג ואבקת הסוכר ולהקציף לקרם יציב (לא להקציף יתר על המידה כיוון שהקרם ממשיך להתייצב במקרר).
- למרוח את רוב הקרם על העוגה (להשאיר חלק לקישוט), לפזר את כל התותים ולגלגל לרולדה. את יתרת הקרם להכניס לשקית זילוף ולקשט את הרולדה, לקשט גם עם תותים שלמים/חצויים ולשמור בקופסא אטומה במקרר.
לצפייה בכל המתכונים לחצו על על הלינקים
באצ'י די דמה – נטלי לוין, רולדת תותים וקרם וניל קסומה – יהודית אביב, לחמניות חלב יפניות – מורקייק, עוגיות שוקולד עם מרשמלו – אולגה טוכשר, אקלר שוקולד וטונקה – חן שוקרון, קרקרים מקמח כוסמין עם המון גרעינים – רחלי קרוט, טארט גבינה, הדרים ופיסטוק – ענבל מפיית העוגיות, כרישה מאודה עם ביצים קשות ברוטב ויניגרט – גיל גוטקין, לחמניות חלב ופרמזן מקמח מלא – רויטל אמיר, פיסססט – סליידר – גורמיאו, קרם ברולה טונקה – רות אופק,טארטלט חציל ופרמז'ן – עמרי פולק, עוגת קפה ושוקולד – שירה נוסבוים, פחזניות במילוי קצפת בניחוח מי ורדים –אפרת מוסקוביץ'
תודההה וויני אהובה!! אכן אנחנו מתים על רולדות מכל הסוגים!
בכייף ובאהבה ענבל. הבלוג שלך באמת משהו מיוחד!
רולדה מקסימה, והביצוע שלך נהדר!! הייתי אוכלת אותה בכייף עכשיו 🙂
יש לנו אהבה משותפת לרולדות ג'ודי 🙂 ואני יודעת שיש לך פה כבר מבחר לא קטן של רולדות והן תמיד יפהפיות
הרבה תודה על המילים היפות, זה מקסים ומאוד ריגשת 🙂
והרולדה נראית מעולה! שמחה שנהנית ממנה