אחת העוגיות הכי מבוקשות אצלנו בחגי תשרי. אמנם עוגייה פשוטה יחסית להכנה אבל כן צריך לשים לב לכמה ניואנסים שיהפכו אותה להכי מושלמת! כל הטיפים שלי במתכון
4/9/21 – המתכון עבר צילום מחדש וחידוד של המתכון על מנת שיהיה קל יותר להכין והתוצאה תהיה מושלמת. פורסם לראשונה בשנת 2009 באתר "תפוז" ז"ל 🙂 שם היה הבלוג הראשון שלי.

עוגיות יויו מכינים בדרך כלל בחגים ואירועים חגיגיים כמו חינה או שבת חתן וכו'. אני מכינה אותן כבר שניםםם בראש השנה. חלק אני טובלת בסירופ סוכר וקוקוס וחלק אני משאירה ללא סירופ לחצי שמעדיף אותן נטולות סירופ. האמת, שהן טעימות מאוד גם בלי סירופ, פשוט עוגיות פריכות וטעימות.



סך הכל אלו עוגיות מבצק פריך עשיר, אבל, על בסיס שמן כי בחגים רוב הקינוחים הם פרווה כדי לא להגביל את מי ששומר בשר – חלב ועדיין ולמרות שאני מכורה לחמאה, איכשהו העוגיות האלה וגם כל העוגיות שמכינים בחגים, שכולן פרווה, טעימות בטירוף ולא חסר לי טעם החמאה כמו שבדרך כלל חסר לי בעוגיות שאין בהן חמאה. בקיצור, הבנתם שהן טעימות נכון? 🙂 🙂

עוגיות יויו מדובשות
כנסו כאן לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- תעבדו עם משקל כי המרקם של העוגיות קריטי לתוצאה הסופית.
- ממליצה מאוד לקנות קמח עוגיות כי זה תורם מאוד למרקם המושלם של העוגיות.
- לא לדלג על שלבים ומנוחה של הבצק – זה חשוב!
- את הבצק מכינים ידנית, אין צורך במיקסר.
- אפשר להכין את הסירופ אפילו כמה ימים מראש.
- העוגיות נשמרות 3-5 ימים בצנצנת אטומה.
מצרכים ל – 38 יחידות
- 4 ביצים (L)
- 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
- 130 מ"ל שמן (1/2 כוס + 2 כפיות)
- 60 מ"ל מיץ תפוזים (1/4 כוס)
- גרידת לימון מלימון שלם
- 630 גרם קמח עוגיות (4.5 כוסות)
- 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
- 3/4 ליטר שמן קנולה (לטיגון העוגיות)
- קוקוס לציפוי
סירופ סוכר לטבילת העוגיות
- 4.5 כוסות סוכר
- 1.5 כוסות מים
- 1 כף גרידת תפוז
- 1/2 כפית מחית וניל (לא חובה)
- מיץ מלימון שלם
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערה את הביצים, הסוכר, השמן, מיץ תפוזים וגרידת לימון ומערבבים עם היד.
מוסיפים קמח ואבקת אפיה בהדרגה ומעבדים לבצק. לא מעבדים מעבר למה שצריך, אלא רק עד שנוצר בצק דביק מעט. עיבוד יתר יפגע במרקם הסופי של העוגיות.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעתיים ומומלץ לילה שלם.
***בזמן שהבצק נח במקרר מכינים את הסירופ סוכר כי הוא אמור להיות בטמפרטורת החדר.
משמנים מעט משטח עבודה ואת הידיים ומחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30 גרם (יוצאים כ – 38 יחידות) . כיוון שהבצק מעט דביק, מידי פעם משמנים את הידיים.
פורסים ניילון נצמד על השייש ומשמנים אותו קלות.
יוצרים "נקניק באורך כ – 15 ס"מ מכל כדור וסוגרים לבייגל. מניחים על הניילון הנצמד המשומן. מכינים כך את כל הכמות, מכסים בניילון נצמד ומשאירים למנוחה של שעתיים. בבצק יש אבקת אפייה שבזמן המנוחה עושה מעין תהליך התפחה לבצק והעוגיות יוצאות אווריריות יותר ומוכנות לספוג אליהן בקלות את הסירופ.
מחממים שמן קנולה בסיר עמוק ומביאים אותו לטמפרטורה של 165 מעלות.
מניחים את סיר הסירופ ליד סיר הטיגון.
מטגנים בכל פעם 5-6 עוגיות למשך 2-3 דקות וכשהן מזהיבות הופכים ומטגנים מצד שני. כשהעוגיות זהובות מעבירים ישר לסיר עם הסירופ ל -2-3 דקות.
את העוגיות הטבולות בסירופ מעבירים לתבנית/קערה שטוחה בשכבה אחת.
מסיימים כך את כל העוגיות ולאחר מכן טובלים בקוקוס.
מכינים סירופ סוכר: שמים בקלחת/סיר כף סוכר וממסים אותה לקרמל זהוב. כשנוצר קרמל מוסיפים לסיר את המים, שארית הסוכר, גרידת תפוז ומחית וניל ומרגע הרתיחה מבשלים את הסירופ כ- 15 דקות עד לקבלת סירופ סמיך אבל לא מידי. סוחטים לסיר מיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות. מקררים את הסירופ לטמפרטורת החדר וטובלים את העוגיות לפי ההוראות במתכון.
העוגיות נשמרות בקופסה אטומה עד שלושה ימים.
יהודית המהממת רציתי להגיד לך תודה רבה על מתכון טעים ומדויק
את אלופההה!
כל מתכון שלך שאני מכינה יוצא מושלם
ההסברים שלך מובנים וברורים ככה שאין מקום לתקלות והכי חשוב שהם מתוך ניסיון אמיתי שלך במטבח
שאת מעבירה אותו הלאה בנתינה ובאהבה.
אני יכולה להיות שעות באתר שלך 🙂
באמת תודה רבה על העשייה שלך! תבורכי
תודהההה ענקית
איזה כייף לקבל תגובות כאלה
היי שמעתי פעם ממישהי שהכינה את העוגיות בתנור ואז טבלה בסירופ יש אפשרות למתכון עם אפיה במקום טיגון?
אפשר לאפות אבל אף פעם לא אפיתי וטבלתי בסירופ
המתכון מעולה, הכנתי כבר יותר מפעם אחת, והן תמיד הצלחה, אבל משהו מפריע לי ואני לא יודעת איםה אני טועה בדרך…
צד אחד של היויו יוצא לי חלק ויפה, והצד השני לא חלק, כאילו מחוספס כזה…. מה אני עושה לא נכון?
תניחי על נייר אפייה קטן וכשאת מטגנת תכניסי לשמן עם הנייר לכמה שניות ותוציאי אותו. או לחילופין תשמני את משטח היבודה ותדאגי שהרצועות שאת עובדת איתן יהיו חלקות מלכתחילה
מתכון מושלם מדויק יצאו לי טעימות מאוד תודה לך
כייף לשמוע
חג שמחח
בהכנה של הבצק לא כתבת שצריך להיוסיף אבקת אפיה. רק אחרי שעושים את הצורה של הביגלב כתוב שיש אבקת אפיה בבצק. אבל אם תשימי לב במהלך ההכנה של הבצק תא כתוב להוסיף אבקת אפיה.
תוקן תודה
תודה על מתכון מהמם. את נהעוגיות המטגנות טובלים בסירופ חם או קר?
חם
יצאו עוגיות מעולות!
מקווה שיהיו טובות לארוח גם מחר
תודה רבה על המתכון הכי מדויק שנמצאתי ברשת
היי גלית,
איזה כייף לשמוע
,תודה על היויו
בשמחה
שלום,
האם ניתן להקפיא לפני הטיגון? שורד את ההקפאה במצב משביע רצון ומתקבלת תוצאה טובה לאחר הפשרה וטיגון?
היי שגית,
לא ניסיתי מעולם. אני מאמינה שאפשר. זה בצק פריך ולא נראה לי שתהיה בעייה
היי
האם אפשר להכין מראש? אפילו כמה ימים? אם כן כמה זמן מחזיק מעמד ואיך לשמור?
תודה
היי טליה,
העוגיות האלה הכי טעימות ביום הכנתן ומקסימום יומיים אחרי.
הסירופ אמור להיות קשה? לאחר שטבלתי את העוגיות בסירופ החם כמו שרשום נוצר בעוגיה מן שכבת קרמל שהתקשתה ולא סירופ סוכר..
ככה זה אמור להיות?
זה אמור להיות סירופ מבריק. אולי בישלת יותר מידי או על להבה גבוהה
אפשר לאחסן במקרר?
היי סמדר. לא מומלץ
כל הכבוד לך על השיתוף יצא לי סוף הדרך המתכון מדוייק וברור.
תודהה מרי. כייף לשמוע