ריפעת עוגיות תה מרוקאיות מושלמות מבחינת המרקם והטעם. אני טוחנת את השומר כי אנחנו לא אוהבים שהוא נתקע לנו בשיניים. יוצאות עוגיות פריכות, טעימות בצורה מושלמת
למתכון הזה הגעתי אחרי אינסוף ניסיונות של מתכונים, חלקם של דודות מרוקאיות וחלקם מכל מיני ספרים. בכל הניסיונות הבצק לא היה נוח לעבודה והתוצאה לא הייתה מושלמת בעיני. את המתכון הזה פיתחתי בעצמי ואני מכינה אותו כבר כמה שנים טובות. מבחינתי הוא הכי טוב שיש, הבצק נוח מאוד לעבודה והעוגיות מתקבלות במרקם פריך מושלם.
אין בית מרוקאי בלי המציות האלה. כוס תה עם נענע או שיבה וריפעת זה חובה בכל בית מרוקאי. אז גם אצלנו יש ריפעת כמעט באופן קבוע. אלה העוגיות המועדפות על החצי שלי ובצדק. אנחנו אוהבים מאוד את טעם השומר אבל מעדיפים רק את הטעם ולא להיתקל בגרגירים, אז, אני טוחנת את השומר במכונת תבלינים ואז יש רק את הטעם בלי הגרגרים.
אפשר להכין במיקסר או ידנית, הבצק מאוד קל להכנה ולא דורש מאמץ יתר. לעיצוב העוגיות אני משתמשת בשתי גלגלות משוננות – אחת יוצרת את החריצים ואחת חותכת.
ריפעת- עוגיות תה מרוקאיות
חומרים להמון עוגיות
- 1 כוס שמן
- ½1 כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 3 ביצים
- 4 כפות שומשום
- 1/4 כוס גרגירי שומר או 3-4 כפות גדושות שומר טחון (אני שמה אפילו יותר כי החצי שלי ממש אוהב)
- 1/2 כוס מים
- 2 כפות גרידת תפוז
- קורט מלח
- 3/4 עד 1 ק"ג קמח (רצוי קמח עוגיות)
- 2 שקיות אבקת אפייה
אופן הכנה
- שמים בקערה או בקערת המיקסר עם וו גיטרה: שמן, סוכר, סוכר וניל, ביצים, שומשום, שומר, מים, גרידת תפוז ומלח ומערבבים יחד.
- מנפים יחד קמח ואבקת אפייה ומוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק רך. לשים את הבצק רק עד שהוא מתאחד ונוח לעבודה.
- מניחים את הבצק כשהוא מכוסה במגבת מטבח למנוחה של חצי שעה – שעה.
- מחלקים את הבצק ל- 4-5 חלקים ובכל פעם עובדים עם חלק אחד.
- על משטח מקומח היטב, מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ- 1/2 ס"מ.
- בעזרת הגלגלת החותכת מיישרים קצוות. בעזרת הגלגלת המשוננת עוברים על הבצק ליצירת החורים. חותכים את הבצק לריבועים שווים פחות או יותר (ממש לא חייב לדייק).
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות על תכנית טורבו ואופים את העוגיות כ- 20 דקות עד להזהבה.
- שומרים את העוגיות בצנצנת זכוכית אטומה. הן נשמרות טריות כשלושה שבועות.
היי תודה רבה על המתכון וההשקעה
האם אפשר את הבצק ולהשאר במקרר ולהכין יום אחרי?
כן אין בעייה
היי יהודית יש לי שאלה קצת מוזרה
סבתא שלי הייתה שמה בירה בעוגיות, את מכירה דבר כזה?
לצערי היא כבר לא בקו הבריאות ואני לא יכולה לשאול אותה למה והאם חייב לשים את זה
את חושבת שזה אמור לעשות משהו חשוב בטעם ובמרקם?
כי העוגיות במתכון שלך נראות ממש מושלמות כמו של ממה 🙂 ולא רשמת בירה…
בעוגיות האלה אני לא מכירה. תכיני את המתכון שלי. זה מתכון שלקח לי הרבה זמן לדייק אותו והוא מושלם
ערב טוב יהודית
כמות הרכיבים הנוזליים ניראת קטנה ממש אם נחשב לפי חצי קג קמח.
בהרבה מתכונים הכמות מגעת לנפח של שתי כוסות.
כמו למשל מתכונים אמנם בלי ביצים אבל עם כוס שמן וכוס מים לחצי קג.
האם הכמות אצלך מספיקה להכנת הבצק ?
היי איתן,
אני ממש לא יודעת איך להגיב לתגובה שלך. אם הכמות לא הייתה מספיקה אז היה מתכון אחר עם כמות מספקת. בקיצור, שאלה קצת מוזרה הייתי אומרת כי זה המתכון שלי והוא לא קשור לאף מתכון אחר שראית ברשת. אתה יכול לבחור איזה מתכון להכין ובהצלחה
מתכון מושלם ומדויק יצא טעים מאוד
תודה רבה יבורכו ידייך
תודה על המתכון????????????
אלופה כמו תמיד!!!
תודה על המשוב כייף לשמוע
לגבי הגודל של הכוס כי לא ראיתי שכתבת משקלים.
כוס סוכר לדוגמא אצלי בבית היא 100 גרם סוכר.
ובגוגל כוס סוכר "אוניבסלית" היא 200 גרם סוכר.
כמה סוכר לשים? (כמובן שכוס וחצי אבל אני מתכוון אם כוס של 100 או 200)?
כוס אוניברסלית זה 240 או 250 מ״ל. כוס סוכר זה 200 גרם
תודה רבה לך המתכון הכי מדויק והמקורי מכל המתכונים שניסיתי.. יבורכו ידייך
איזה כייף לשמוע
היי יהודית
מה אפשר במקום הסוכר?תודה
היי יולי,
לא מבינה את השאלה. את מתכוונת תחליפי סוכר? לא מבינה בזה יותר מידי אבל אני יודעת שיש "כמו סוכר" ובטח עוד סוגים שאני לא מכירה.
מתכון מצויין. זה הטעם שצריך להיות. וזה אחרי נסיון של כמה מתכונים אחרים לרפעת. תודה רבה 🙂
תודה רבה רבה
העוגיות יצאו מדהימות! מתכון מדוייק וטעים!
תודה שחלקת איתנו את האוצר הזה
באהבה רבה❤️
האם אפשר להכין בקמח לבן? ולא קמח עוגיות
אפשר אבללל ממליצה מאוד על קמח עוגיות כי זה יוצא פי כמה יותר מוצלח
רק להגיד שאת מהממת ?
תודההה????
עוגיות מושלמות, מתכון מדוייק, תודה תודה תודה
תודה רבה רבה
הכנתי חצי כמות כי זאת הפעם הראשונה שהכנתי את העוגיות האלו..
ואני מצטערת שלא הכנתי כמות כפולה!
וואו איזה טעימות!
בדיוק במרקם, לא מתוקות מידי.. מתכון מושלם!
♥ ♥ ♥
שלום, כוס הכוונה כמה מ"ל?
כוס מדידה אוניברסלית
שאלה שבטח תהיה קצת מעצבנת, כילדה לא אהבתי שסבתא שלי שמה את הזרעי שומר, האם אפשר לוותר עליהם? ואם כן האם יש צורך בתחליף ( קוקוס, עוד שומשום וכד?)
לא מעצבנת בכלל ואפילו מובנת כי לשומר טעם דומיננטי ולא כולם אוהבים. שימי שומשום במקום
נראות מעולה!
יש לי שאלה- את חושבת שאפשר להכין את הבצק, לרדד ולחתוך ולהקפיא בצורה זו, כך שכל פעם אוכל לאפות רק חלק?
תודה מראש
היי יעל,
את יכולה להקפיא את העוגיות המוכנות לכמה חודשים
מעולה!
תודה רבה 🙂
האם אפשר במקום גרגירי שומר – קימל ?
אפשר. זה עניין של טעם
וואוו יהודית חייבת לשתף שהכנתי את המתכון הזה והן פשוט מושלמות ומדוייקות!!!
ניסיתי אין ספור מתכונים שונים וזה הכי מוצלח שיש!!!תודה רבה אהובה!
איזה כייף אבישג,
באמת לקח לי המון המון זמן להגיע למתכון מדוייק
יצא מאוד טעים
אך קשה טיפמה הסיבה
אולי כי השתמשת בקמח רגיל ולא קמח עוגיות ולשת יותר מידי את הבצק (פיתחת גלוטן)
היי יהודית, נשמע מתכון מעולה!!
אני ממש שרוצה להכין את העוגיות, כמה כוסות קמח זה 4/3 קילו? וכמה תבניות לתנור יצאו מהכמות הזו?
תודה
היי נטלי,
3/4 קמח זה 3/4 שקית כי בשקית קמח יש קילו. יוצאות המון עוגיות
היי יהודית עשיתי את העוגיות בדיוק על המתכון שלך שמפורט להפליא וכלל לא הותיר שאלה או תהיה והשתמשתי בדיוק ב-3/4 קמח והעוגיות יצאו מדהימות וטעימות בדיוק כמו שזכרתי תודה רבה לך על המתכון המדהים הזה.
נהדרת את
סבתי נפטרה לפני כ-4 חוד' לאחר שבמשך כ-3 שבועות הייתה רוב הזמן מורדמת ומונשמת ונורא רציתי להכין את העוגיות האלה שהיו אורחי קבע בביתה לצד כוס תה עם שיבה שנקטפה מהחצר. ומאחר ולא זכיתי ללמוד ממנה את המתכון לעוגיות לא ידעתי איך מכינים או מה יש בהן למען הינסון שאת ריחו וטעמו קשה לפספס. לצערי מזה למעלה מ-3 שנים שלא זכיתי לאכול ולהריח את העוגיות האלו, החלטתי לנסות אתמול בערב להכין אותם לצורך אירוח משפחתי בביתי הריח שהציף את הבית החזיר אותי בזיכרונותיי לריח בבית סבתי ולאחר שהעוגיות התקררו טעמתי אחת וברגע אחד חזרתי אחורה לילדותי ולטעם הכל כך מוכר ואהוב ומיד דמעות הציפו את עיניי.
יהודית תודה רבה על המתכון הזה שאולי הוא כל כך פשוט אבל כל כך משמעותי עבורי – העוגיות יצאו בדיוק כמו שזכרתי באותו הטעם של העוגיות שסבתי הייתה מכינה ועל כך אני מודה לך מעומק ליבי .
וואו סיוון, ריגשת אותי מאוד
היי 🙂 הכנתי את הבצק עם קילו קמח והוא יצא קצת קשה, לכך התכוון המשורר או שיש דרך לרכך אותו?
לשתי ממש קצר
היי שיר. כתוב במתכון 3/4 עד 1 ק"ג. זה אומר שצריך להרגיש את הבצק ורק אם חסר להוסיף קמח. אם הבצק יצא יבש ברמה שאי אפשר בכלל לרדד אןתו זו בעייה. תנסי להוסיף עוד שמן ולעבד כמה שפחות
הכמויות של הקמח בעוגיות ריפעת לא ברורות קילו קמח או שלושת רבעי או קילו קמח ושלושת רבעי ממליצה לכתוב כמויות מחדש זה לא ברור בכלל.
היי לימור,
3/4 – 1 ק"ג. יש סימני פיסוק ולכל סימן יש משמעות. בכל מקרה תיקנתי שיהיה יותר ברור
היי,הכנתי לפי המתכון שלך יצא מושלםםם? המתכון הכי טוב שעד היום עשינו!!
אין עלייך תותחית ❤️❤️❤️
איזה כייף לשמוע אושרת. תודההה
עוגיות מושלמות. כילדה שגדלה בבית מרוקאי- המתכון שלך הכי מוצלח שנתקלתי בו. מכינה אותו בזכותך כבר שנים. גם לסבתי בת ה 97- שתחייה. אוהבת ומעריכה אותך יהודית המדהימה???????
תודה רבה ורדה. איזה כייף לשמוע. לקח לי שנים להגיע למתכון הזה שהוא מושלם בעיני. שמחה שגם את אוהבת
אם אין לי גרידת תפוז האם אפשר לשים מיץ תפוזים במקום המים?
היי חגית,
אפשר מיץ תפוזים במקום מים וזה לא במקום גרידת תפוז שממש משמעותית בטעם של העוגיות
הי
אני רק רוצה לוודא שהבנתי נכון
לקילו קמח שמים רק כוס שמן?
אין צורך במרגרינה?
הבנת מעולה סיגל. אין אצלי במתכון מרגרינה ואלו העוגיות הכי טעימות אחרי אינסוף ניסיונות. תנסי ותראי.
תודה על מתכונים מעולים.
אני רוצה להכין חצי כמות אז מכל המצרכים חצי כמות ?
היי מיטל. כן הכל חצי כמות
הכי טובות שיצאו לי evere
תודה לך אימצתי
איזה כייףףף לשמוע אנאבל
מומלצות ביותר
יהודית נראה מעולה גוזרת ושומרת <3