יש מצב שאלו העוגיות הכי טעימות שהכנתי מזה הרבה זמן (והכנתי!). עוגיות חמאה מושלמות, חמאת בוטנים ביתית הורסת במיוחד וציפוי שוקולד חלב. מבחינתי זה השילוב מושלם של טעמים.
אם אתם חובבי בוטנים ושוקולד, אתם הולכים להתעלף על המתכון הזה
חמאת בוטנים הפכה להיות החמאה שאנחנו הכי אוהבים בבית בחודשים האחרונים. אני מכינה אותה בבלנדר על בסיס שבועי והיא מתחסלת כל פעם מחדש. מרוב שהיא טעימה, אנחנו מנשנשים אותה עם כפית. וככה נולדו להן העוגיות האלה, שיש מצב שהן העוגיות הכי טעימות שהכנתי מזה הרבה זמן.
בכלל התכוונתי להכין עוגיות שיהוו בסיס לקרמבו ביתי. אז הכנתי את העוגיות והתכוונתי לצפות אותן בשוקולד ומעל לזלף קרמבו. ואז נזכרתי בחמאת הבוטנים והחלטתי להכין עוגיות סנדוויץ' במילוי חמאת בוטנים ולצפות בשוקולד חלב, כי אנחנו הכי אוהבים שילוב של בוטנים ושוקולד ויצא הורס!! העוגיות הכי מוצלחות וטעימות שהכנתי מזה הרבה זמן (והכנתי).
עוגיות חמאה מושלמות שאגב, שומרות על צורתן בזמן האפייה, כך שאפשר ממש לדעת את גודל העוגייה שאנחנו רוצים לקבל במדוייק, ממלאים בחמאת בוטנים ביתית שמכינים ממש בקלות או בכל ממרח אחר שאתם אוהבים ומצפים בשוקולד, במקרה שלנו אנחנו אוהבים שוקולד חלב. אפשר לצפות בשוקולד מריר, לבן, בלונדי או אפילו רובי.
עוגיות חמאה במילוי חמאת בוטנים וציפוי שוקולד חלב
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- אם אתם אוהבים חמאת בוטנים ושוקולד, אתם הולכים להתעלף על המתכון הזה.
- אפשר למלא בכל מלית שאוהבים, לא חייב חמאת בוטנים וכמובן שאפשר חמאת בוטנים קנוייה אבל אני ממש ממש ממליצה להכין בבית בקלות. כנסו פה למתכון לחמאת בוטנים ביתית הורסת.
- אני קרצתי עוגיות יחסית גדולות. אפשר לקרוץ קוטר קטן יותר ואז זמן האפייה מתקצר בהתאם.
- חשוב להשתמש בקמח עוגיות, זה משמעותי מבחינת המרקם הסופי. יש היום קמח עוגיות בכל סופר.
- את ציפוי השוקולד אני מכינה עם חמאת קקאו. אפשר לשים שמן במקום חמאת קקאו אבל אני ממש ממליצה לקנות. לחמאת הקקאו יש נקודת התכה ב- 34–38 מעלות צלזיוס, מה שמאפשר לשוקולד להיות מוצק בטמפרטורת החדר אבל נמס בקלות בפה. עם חמאת קקאו מצפים את הקרמבו את הארטיק מגנום ועוד ועוד.
מצרכים ל – 10-12 עוגיות סנדוויץ' גדולות (בקוטר 6 ס"מ)
כל הכמויות נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליים
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1.5 כוסות קמח עוגיות
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות שמנת מתוקה
למלית
- 100-150 גרם חמאת בוטנים חלקה (אני מכינה בבית)
לציפוי
- 150 גרם שוקולד חלב
- 30 גרם חמאת קקאו או 1 כף שמן (חמאת קקאו קונים בחנויות מתמחות באפייה)
אופן הכנה
מכינים עוגיות חמאה: שמים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר וסוכר וניל ומעבדים כמה דקות טובות עד לקבלת קרם חלק ואוורירי. מוסיפים שמנת מתוקה ומעבדים עוד דקה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים ממש חצי דקה ורק עד איחוד החומרים (עיבוד יתר יפגע במרקם הפריך של הבצק). מתקבל בצק גמיש ויציב שמוכן מייד לעבודה. ייתכן שבימים חמים או בקייץ יהיה צורך לקרר את הבצק חצי שעה במקרר. מחממים תנור על תכנית טורבו לחום של 160 מעלות. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. בעזרת קורצן עוגיות או כוס קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ. נעזרים במרית כדי להרים את העיגולים לתבנית אפייה. אופים את העוגיות 8-10 דקות, לצבע זהוב בהיר.
מורחים חמאת בוטנים: כשהעוגיות מוכנות מוציאים מהתנור ומצננים אותן היטב. מומלץ להקפיא את העוגיות לפחות חצי שעה לפני שמורחים את חמאת הבוטנים. מורחים חמאת בוטנים על עוגייה אחת וסוגרים עם עוגייה נוספת. מקפיאים את העוגיות המוכנות לפחות שעה לפני הציפוי.
מצפים: שמים שוקולד בקערית וממסים במיקרוגל בפולסים. מערבבים היטב, מוסיפים לשוקולד החמים חמאת קקאו /שמן ומערבבים עד שהכל נמס ואחיד. בעזרת מזלג טובלים כל עוגייה בשוקולד ומניחים על נייר אפייה להתייצבות. הכי טעים לשמור את העוגיות במקפיא, הן נשמרות חודשים.
(Ingredients for 10-12 large sandwich cookies (2.5 cm in diameter
All quantities were measured in universal measuring cups
150 grams of cold butter cut into cubes
1/4 cup powdered sugar
1 bag of vanilla sugar
1.5 cups cookie flour
1 teaspoon baking powder
2 tablespoons sweet cream
For stuffing
100-150 grams of smooth peanut butter
For coating
150 grams of milk chocolate
30 grams of cocoa butter or 1 tablespoon of oil (cocoa butter is bought in stores that specialize in baking)
preparation method
Make butter cookies: Put the butter, powdered sugar and vanilla sugar in a food processor or mixer with a guitar hook and process for a good few minutes until a smooth and airy cream is obtained.
Add sweet cream and process for another minute.
Add flour and baking powder and process for exactly half a minute and only until the ingredients are combined (over-processing will damage the crunchy texture of the dough). A flexible and stable dough is obtained that is immediately ready for work. On hot days or in summer it may be necessary to refrigerate the dough for half an hour in the refrigerator.
Preheat oven to turbo program to 160 degrees Celsius .
Flour a work surface and roll out the dough to a thickness of 1/2 cm. Using a cookie cutter or a cup, cut circles 2.5 cm in diameter. Use a spatula to lift the circles into a baking pan.
Bake the cookies for 8-10 minutes, until light golden.
Spread peanut butter: When the cookies are ready, remove from the oven and cool them well. It is recommended to freeze the cookies for at least half an hour before spreading the peanut butter. Spread peanut butter on one cookie and close with another cookie.
Freeze the prepared cookies at least an hour before icing.
chocolate coating: Put chocolate in a bowl and melt in the microwave in pulses. Mix well, add cocoa butter / oil to the hot chocolate and mix until everything is melted and uniform.
Using a fork, dip each cookie in chocolate and place on baking paper to set.
It is best to keep the cookies in the freezer, they are stored for months.
עוגיות מעלפותתת נראה מעולה ואני משוגעת על חמאת בוטנים צילום יפהיפה
תודהה אהובה ♥
יהודית תודה רבה על המתכון?? המתכונים שלך מופלאים❤️
שאלה: אפשר להשתמש בקמח אחר אם אין קמח עוגיות?
היי רונית, תודה רבה
תמיד אפשר אבל אם רוצים תוצאה מושלמת אז מתאמצים וקונים קמח עוגיות 🙂 🙂
היי..את מהממת..
אפשר למלא בכל מילוי מלבד חמאת בוטנים? לא חובבת את הממרח הזה
ותודה על מתכון יאמי יאמי❤
יי איריס,
תודה רבה ♥ בהחלט אפשר וגם כתבתי את זה במתכון