עוגיות פרח ריבה במילוי ריבת פטל שמכינים בקלות בבית מפטל קפוא שנמכר היום בכל סופר. העוגיות מתקבלות יפהפיות והטעם מושלם!


העוגיות האלה הן בין האהובות עלינו בבית. שנים שאני מכינה את הבצק הזה שבעיני הוא הכי טעים מכל הבצקים שהכנתי במהלך השנים והכנתי! זה מתכון שאני מכינה כמעט 25 שנים והדבר היחיד שהשתנה עם השנים זה שפעם היו מכינים עוגיות עם מרגרינה, זה היה מקובל וטעים לכולם. כבר המון שנים אני לא מכינה כמעט כלום עם מרגרינה וכשאני רוצה תחליף פרווה לחמאה, אני פשוט שמה שמן קוקוס באותה כמות.

העוגיות היחידות שלא יוצאות מספיק טובות עם חמאה הן עוגיות המכונה המרוקאיות ולכן אם אני מכינה אותן זה יהיה עם נטורינה. גם ג'חנון אני מכינה עם נטורינה כי הטעם החמאתי חזק מידי אחרי אפיית לילה ולמרות שאצלי מתים על חמאה, את הג'חנון הם מעדיפים בטעם כמו פעם.

הפעם הכנתי אותן עם ריבת פטל שמכינים בחצי שעה עם פטל קפוא שאפשר תמיד למצוא במקפיאים בסופר. היא יוצאת כל כך טעימה וכל כך מתאימה לעוגיות האלה ואצלי אהבו אותן עם ריבת פטל הרבה יותר מריבת תותים. במקום לשים בריבה פקטין שיסמיך אותה, שמתי אינסטנט פודינג וניל, שיש בכל בית, שגם העשיר את הטעם וגם הסמיך אותה כך שתתאים למריחה על העוגיות.





בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
עוגיות פרח ריבה עם ריבת פטל ביתית
מצרכים לכמות של 60-70 יחידות
- 400 גרם חמאה רכה מאוד (לפרווה אפשר לשים נטורינה או שמן קוקוס)
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים טבעי
- 1 ק"ג קמח (מומלץ קמח עוגיות)
- 2 שקיות אבקת אפייה
מצרכים לריבת פטל
- 500 גרם פטל קפוא
- 1.5 כוסות סוכר (300 גרם)
- 1/2 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל (30 גרם)
אופן הכנה
מכינים עוגיות פרח: שמים בקערה את כל החומרים מלבד הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב (אפשר במיקסר). מנפים יחד קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לקערה בכמה פעמים. מערבבים רק עד שנוצר בצק. בחורף אפשר לעבוד מייד עם הבצק ובקייץ שמים את הבצק חצי שעה במקרר. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ, קורצים עם קורצן פרח או כל צורה אחרת שרוצים – חצי עם חור במרכז וחצי בלי. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קלים. אופים בחום של 160 מעלות- 15-20 דקות, עד להזהבה קלה.
מכינים ריבת פטל: שמים בסיר את הפטל, הסוכר והמים ומבשלים כ – 1/2 שעה תוך כדי ערבוב מידי פעם. אחרי כחצי שעה מוסיפים מיץ לימון ואינסטנט פודינג וניל ומערבבים היטב. מבשלים עוד 5-7 דקות, או עד שהריבה מסמיכה. יש לקחת בחשבון שהיא ממשיכה להסמיך אחרי שהיא מתקררת. מקררים את הריבה ומורחים על העוגיות.
מכינים עוגיות: מפדרים אבקת סוכר על העוגיות עם החור. מורחים שכבה של ריבה על העוגיות בלי החור וסוגרים עם העוגיות עם החור. מכינים כך את כל העוגיות.
העוגיות נשמרות שבועיים בצנצנת אטומה וכמה חודשים במקפיא.
האם לשמור את הריבה במקרר, או בחוץ ?
במקרר בצנצנת מעוקרת
היי
לנטורינה יש טעם של קוקוס?
לא
אם אני לא יכולה להכין ריבה אני יכולה לקחת ריבת תות קנויה ולהסמיך אותה בבית עם פודינג?
היי שירה,
ריבה קנויה כבר מחוזקת בפקטין. אפשר בהחלט
היי יהודית, רציתי להגיד לך שאני אופה חובבנית אבל מאוד באהבה לאפייה.. ואיכשהו תמיד בשיטוט אינטרנטי אחר מתכונים, עם כל שפע של הבלוגים, עלייך אני הכי סומכת.. משהו אינטואיטיבי מולך ומול הכתיבה שלך.
אז רק חשתי צורך לשתף אותך ולהודות לך שאת חולקת עם שאר העולם את ידי הזהב שלך ??❤️
ועכשיו שאלה בקשר לבצק עוגיות, האם יש לך טיפ איך אפשר ליצור רידוד בצק "מושלם" בעובי אחיד, כך שכל העוגיות יצאו בעובי זהה?
תמיד אני נופלת בזה וזה לא כזה נורא אבל בכל זאת בודקת, אולי מנסיונך יש לך טיפ.
תודה רבה:)
היי איזה כייף לשמוע. תודה רבה רבה.
יש שתי אופציות: ראשונה זה לרדד בין שני ניירות אפייה. יש יוצר שליטה על הרידוד.
שנייה: יש להשיג מערוך מיוחד מתכוונן שמרדד את כל הבצק באותו עובי.
בהצלחה רבה יקירה ותודה על הפרגונים
היי אפשרי במקום אינסטנט פודינג לשים קורנפלור?
היי נורית,
לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר. לא סגורה על הכמות אז פשוט תוסיפי בהדרגה