יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
עוגיות פרח ריבה עם ריבת פטל ביתית
ראשי » מתכונים לפורים » עוגיות פרח ריבה עם ריבת פטל ביתית

עוגיות פרח ריבה עם ריבת פטל ביתית

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 10 ביוני 2020 10 תגובות

עוגיות פרח ריבה במילוי ריבת פטל שמכינים בקלות בבית מפטל קפוא שנמכר היום בכל סופר. העוגיות מתקבלות יפהפיות והטעם מושלם!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוגיות פרח ריבה עם ריבת פטל ביתית

העוגיות האלה הן בין האהובות עלינו בבית. שנים שאני מכינה את הבצק הזה שבעיני הוא הכי טעים מכל הבצקים שהכנתי במהלך השנים והכנתי! זה מתכון שאני מכינה כמעט 25 שנים והדבר היחיד שהשתנה עם השנים זה שפעם היו מכינים עוגיות עם מרגרינה, זה היה מקובל וטעים לכולם. כבר המון שנים אני לא מכינה כמעט כלום עם מרגרינה וכשאני רוצה תחליף פרווה לחמאה, אני פשוט שמה שמן קוקוס באותה כמות.



העוגיות היחידות שלא יוצאות מספיק טובות עם חמאה הן עוגיות המכונה המרוקאיות ולכן אם אני מכינה אותן זה יהיה עם נטורינה. גם ג'חנון אני מכינה עם נטורינה כי הטעם החמאתי חזק מידי אחרי אפיית לילה ולמרות שאצלי מתים על חמאה, את הג'חנון הם מעדיפים בטעם כמו פעם.



הפעם הכנתי אותן עם ריבת פטל שמכינים בחצי שעה עם פטל קפוא שאפשר תמיד למצוא במקפיאים בסופר. היא יוצאת כל כך טעימה וכל כך מתאימה לעוגיות האלה ואצלי אהבו אותן עם ריבת פטל הרבה יותר מריבת תותים. במקום לשים בריבה פקטין שיסמיך אותה, שמתי אינסטנט פודינג וניל, שיש בכל בית, שגם העשיר את הטעם וגם הסמיך אותה כך שתתאים למריחה על העוגיות.



בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח

ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות


עוגיות פרח ריבה עם ריבת פטל ביתית

מצרכים לכמות של 60-70 יחידות

  • 400 גרם חמאה  רכה מאוד (לפרווה אפשר לשים  נטורינה או שמן קוקוס)
  • 2 שקיות  סוכר וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים טבעי
  • 1 ק"ג קמח (מומלץ קמח עוגיות)
  • 2 שקיות אבקת אפייה

מצרכים לריבת פטל

  • 500 גרם פטל קפוא
  • 1.5 כוסות סוכר (300 גרם)
  • 1/2 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל (30 גרם)

אופן הכנה

מכינים עוגיות פרח: שמים בקערה את כל החומרים מלבד הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב (אפשר במיקסר). מנפים יחד קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לקערה בכמה פעמים. מערבבים רק עד שנוצר בצק. בחורף אפשר לעבוד מייד עם הבצק ובקייץ שמים את הבצק חצי שעה במקרר. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ, קורצים עם קורצן פרח או כל צורה אחרת שרוצים –  חצי עם חור במרכז וחצי בלי. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קלים. אופים בחום של 160 מעלות- 15-20 דקות, עד להזהבה קלה.

מכינים ריבת פטל: שמים בסיר את הפטל, הסוכר והמים ומבשלים כ – 1/2 שעה תוך כדי ערבוב מידי פעם. אחרי כחצי שעה מוסיפים מיץ לימון ואינסטנט פודינג וניל ומערבבים היטב. מבשלים עוד 5-7 דקות, או עד שהריבה מסמיכה. יש לקחת בחשבון שהיא ממשיכה להסמיך אחרי שהיא מתקררת. מקררים את הריבה ומורחים על העוגיות.

מכינים עוגיות: מפדרים אבקת סוכר על העוגיות עם החור. מורחים שכבה של ריבה על העוגיות בלי החור וסוגרים עם העוגיות עם החור. מכינים כך את כל העוגיות.

העוגיות נשמרות שבועיים בצנצנת אטומה וכמה חודשים במקפיא.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • סופגניות מרובעות
    סופגניות עננים מרובעות בסגנון ניו אורלינס
  • עוגיות מגוגלות מבצק אחד בארבעה מליות
    עוגיות מגולגלות מבצק אחד מושלם בארבעה טעמים
  • קובנה
    קובנה תימנית מושלמת
  • חיתוכיות קוקוס וריבת פטל
    חיתוכיות קוקוס וריבת פטל שמכינים בחצי שעה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

10 תגובות

  1. אריאלה הגב 20 באוקטובר 2024 בשעה 18:46

    האם לשמור את הריבה במקרר, או בחוץ ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באוקטובר 2024 בשעה 6:54

      במקרר בצנצנת מעוקרת

  2. חיוש הגב 2 במרץ 2024 בשעה 22:56

    היי
    לנטורינה יש טעם של קוקוס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 במרץ 2024 בשעה 22:57

      לא

  3. שירה הגב 14 בדצמבר 2021 בשעה 12:55

    אם אני לא יכולה להכין ריבה אני יכולה לקחת ריבת תות קנויה ולהסמיך אותה בבית עם פודינג?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 בדצמבר 2021 בשעה 14:22

      היי שירה,
      ריבה קנויה כבר מחוזקת בפקטין. אפשר בהחלט

  4. ליה הגב 28 במרץ 2021 בשעה 12:17

    היי יהודית, רציתי להגיד לך שאני אופה חובבנית אבל מאוד באהבה לאפייה.. ואיכשהו תמיד בשיטוט אינטרנטי אחר מתכונים, עם כל שפע של הבלוגים, עלייך אני הכי סומכת.. משהו אינטואיטיבי מולך ומול הכתיבה שלך.
    אז רק חשתי צורך לשתף אותך ולהודות לך שאת חולקת עם שאר העולם את ידי הזהב שלך 🙏👏❤️

    ועכשיו שאלה בקשר לבצק עוגיות, האם יש לך טיפ איך אפשר ליצור רידוד בצק "מושלם" בעובי אחיד, כך שכל העוגיות יצאו בעובי זהה?
    תמיד אני נופלת בזה וזה לא כזה נורא אבל בכל זאת בודקת, אולי מנסיונך יש לך טיפ.

    תודה רבה:)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 במרץ 2021 בשעה 20:59

      היי איזה כייף לשמוע. תודה רבה רבה.
      יש שתי אופציות: ראשונה זה לרדד בין שני ניירות אפייה. יש יוצר שליטה על הרידוד.
      שנייה: יש להשיג מערוך מיוחד מתכוונן שמרדד את כל הבצק באותו עובי.
      בהצלחה רבה יקירה ותודה על הפרגונים

  5. נורית הגב 17 ביולי 2020 בשעה 7:53

    היי אפשרי במקום אינסטנט פודינג לשים קורנפלור?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 ביולי 2020 בשעה 8:41

      היי נורית,
      לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר. לא סגורה על הכמות אז פשוט תוסיפי בהדרגה

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.