5 מצרכים, 5 דקות הכנה! חטיף בריאות טעים במיוחד שמכינים בחמש דקות, מקפיאים, חותכים לקוביות ומחביאים כדי לא לחסל הכל ביום אחד 🙂


מסוג החטיפים שלוקח 5 דקות להכין ואי אפשר להפסיק לנשנש. הוא גם בריא וגם טעים מאוד, גם ללא גלוטן ואם נשים שמן קוקוס במקום חמאה זה יהיה גם טבעוני, זה ללא גלוטן ולכן מתאים גם לפסח, בקיצור, מושלם!
אני שומרת במקפיא קוביות של החטיף ובכל פעם שאני זקוקה לתמריץ מתוק בלי ייסורי מצפון, אני גונבת קובייה אחת או שתיים,שלוש,ארבע, חמש…..קטנות:):))
עכשיו אני חייבת לציין משהו – יש בחטיף הזה טחינה. חשוב מאוד גם בחטיף הזה ובכלל בכל מתכון שמשתמשים בטחינה לשים טחינה איכותית וטעימה. בעיני טחינה טובה היא טחינה שטעימה לי גם כשהיא גולמית.

חטיף בריאות ב – 5 מצרכים ו-5 דקות הכנה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- כדי להמיר את המשקל בכוסות תוכלו להיכנס לטבלת המרת המידות פה
- אפשר לשלב בחטיף פיצוחים שאוהבים ובלבד ששומרים על יחס הכמויות.
- החטיף נשמר חודשים במקפיא אם נשאר ממנו משהו.
- אפשר להכין ברינג/תבנית גדולים יותר ואז החטיף ייצא דק יותר.
מצרכים להמון חטיפים – רינג בגודל 20*30 ס"מ
- 280 גרם שומשום (אפשר גם שומשום מלא)
- 225 גרם פצפוצי אורז מלא (שמתי ללא תוספת סוכר ומלח)
- 350 גרם סילאן
- 150 גרם טחינה משומשום מלא
- 50 גרם חמאה (לפרווה – שימו שמן קוקוס)
אופן הכנה
קולים את השומשום: על מחבת יבשה קולים את השומשום, חובה לערבב כל 2 דקות בערך כדי שהשומשום לא יישרף.
מכינים את החטיף: בקלחת בינונית מחממים יחד את הסילאן, הטחינה והחמאה, כל הזמן מערבבים עד שהחמאה נמסה.
בקערה גדולה שמים את פצפוצי האורז והשומשום הקלוי ומוזגים עליהם את הבלילה החמה. מערבבים היטב עד שהכל עטוף בבלילה.
מוזגים את התערובת לרינג מרופד בנייר אפייה, משטחים ומהדקים היטב.
מעבירים למקפיא למינימום שעה או עד שקפוא לחלוטין.
מוציאים מהמקפיא, מחלצים מהרינג ומסירים את נייר האפייה.
בעזרת סכין חדה חותכים לקוביות בגודל הרצוי, אפשר להיעזר בסרגל כדי לחתוך ישר ומדוייק.
שומרים במקרר או במקפיא ובכל פעם שמתחשק משהו מתוק חוטפים קובייה.
זהירות! זה ממכר
היי יהודית, נראה ממש טוב. 350 ג' סילאן? זה לא טעות? תודה
לא טעות בכלל!! הכי מדוייק שיש
תודה על המתכון
אפשר מחמאה במקום חמאה?
כן אבל לא יהיה טעים. שימי חמאת קוקוס עדיף
אפשר דבש במקום סילאן?
כן
עשיתי עם מגוון פיצוחים.
יצא מעולה, כמו כל המתכונים שלך.
תודה ?
שנה טובה וגמר חתימה טובה
מהמםם כייף לשמוע שאהבת
מה אפשר לשים במקום פיצפוצי אורז?
זה הגוף של המתכון אז אין תחליף
היי
באיזה תבנית מומלץ כך שיצאו גבוהות?תודה
כתבתי את הגודל
האם אפשר לשים שיבולת שועל במקום פצפוצי אורז?
אפשר שתשלחי לי למייל את המתכונים הנפלאים שלך. תודה מזל
האם אפשר לשים קוואקר במקום השומשום?
כן
היי
אפשר שמן קנולה במקום חמאה ובמקום שמן קוקוס?
שמן קנולה הוא לא תחליף לחמאה
Can you please post the recipes in English
I will translate it later
אפשר גרעיני דלעת או אגוזים במקום האורז?
כן רק לשים את אותה כמות