שלושה מצרכים ושוקולד – זה כל מה שצריך לעוגיות המושלמות האלה.העוגיות הכי מהירות שתכינו ואני מזהירה מראש – זה נאכל כמו גרעינים וממש אי אפשר להפסיק לנשנש עוד אחת ועוד אחת.
לא מכבירה במילים כי אין זמן 🙂 עוד שנייה ליל הסדר ואני בעיצומם של הניקיונות והסידורים האחרונים לחג. רק חייבת לומר שאת אלה באמת חייבים להכין! הן כל כך קלות להכנה, שלושה מצרכים ושוקולד וזהו! הן יוצאות קריספיות וטעימותתת, רק זהירות כי זה כמו גרעינים, אי אפשר להפסיק.
עוגיות שומשום משלושה מצרכים ללא גלוטן
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- העוגיות האלה מבוססות על אלה שהכנתי מקוקוס לפני כמה שנים.
- את השומשום קולים על מחבת או בתנור לפני שמכינים את העוגיות. אני קולה בתנור כמות גדולה ושומרת במקפיא לכל מיני שימושים.
- אפשר להכין את העוגיות ללא ציפוי השוקולד, הן טעימות בכל מקרה.
מצרכים לכ – 50-60 עוגיות
לעוגיות
- 250 גרם שומשום (1+3/4 כוס)
- 100 גרם חלבון ביצים (חלבונים משלוש ביצים)
- 100 גרם סוכר חום בהיר/לבן (1/2 כוס)
- קורט מלח
לציפוי
- 150 גרם שוקולד חלב
- 1 כף שמן/25 גרם חמאת קקאו
אופן הכנה
קולים את השומשום: אפשר לקלות על מחבת או בתנור. בתנור: מחממים תנור לחום של 150 מעלות. מפזרים את השומשום על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ – 15-20 דקות, מידי פעם מערבבים ונזהרים שלא לשרוף את השומשום. אני ממליצה להיות ליד התנור ולבדוק כל כמה דקות מה מצב השומשום עד שהוא נעשה זהוב בהיר וכל הטעמים שלו משתחררים.
במחבת: מפזרים על מחבת רחבה את השומשום ועל להבה קטנה קולים תוך ערבוב עד שהשומשום מזהיב. לא זזית מהמחבת בזמן הקלייה אחרת אפשר לפספס ולשרוף את השומשום.
משאירים את התנור דולק על 150 מעלות.
מכינים עוגיות: שמים בקערה את השומשום הקלוי, חלבונים, סוכר וממש טיפה מלח רק כדי להבליט את המתיקות ולערבב לעיסה דביקה.
משמנים שני ניירות אפיה במעט שמן ומניחים נייר אחד על תבנית תנור רגילה (כ – 45*45 ס"מ). מעבירים את כל העיסה על נייר האפייה ומניחים מעל את נייר האפיה השני שגם הוא משומן כשהצד המשומן על השומשום. מתחילים לשטח את השומשום על התבנית בצורה אחידה ובעובי של כ – 3 מ"מ. משתדלים כל הזמן ליישר קצוות כדי לייצר מלבן/ריבוע שממנו נחתוך ריבועי עוגיות.
מסירים את נייר האפיה שאיתו שיטחנו את העוגיות ואופים כ – 8-10 דקות, מוציאים מהתנור וחותכים לריבועים בגודל הרצוי, מחזירים לתנור להמשך אפיה של עוד כ – 5-6 דקות או עד שהעוגיות נראות זהובות ויציבות. יש לקחת בחשבון שמחוץ לתנור הן ממשיכות להתייצב ונעשות קריספיות. מוציאים מהתנור ועם סכין חדה עוברים שוב על החיתוכים.
מצפים בשוקולד: ממסים שוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות וערבוב, מוסיפים שמן או חמאת קקאו ומערבבים.
מרפדים צלחת או תבנית שניתן להכניס למקפיא בנייר אפיה. טובלים חצי עוגיה בשוקולד, נפטרים מעודפי שוקולד ומניחים על הצלחת. ממשיכים כך עם עוד עוגיות ומכניסים ל – 5 דקות למקפיא כך שהעוגיה מתנתקת בקלות מהנייר ואפשר להעביר לצנצנת.
העוגיות נשמרות שבועיים אבל לא שורדות אפילו יומיים 🙂
לגבי התנור 150 מעלות טורבו או רגיל (למעלה למטה)
שאלה נוספת ביצים XL אותן כמויות???
תנור רגיל ומן הסתם אם הביצם גדולות יותר אז צריך להגדיל טיפה את כמות השומשום
היי יהודית,
אחרי שהעוגיות מוכנות , אפשר להחזיר אותן למקפיא לכמה ימים?
או עדיף להשאיר במקרר ?
מקפיא עדיף
באיזה חום אופים את העוגיות?
כתוב במתכון – 150 מעלות
אין עלייך ועל המתכונים שלך.
חג שמח
תודהה רבה
חג שמייח????
וואלה בניתי עליהם לערב חג שני עכשיו והם ממש לא יצאו לי למרות שדייקתי בכמויות עם משקל. יצא נוזלי מידי ודביק.
עוגיות באמת הכי פשוטות בעולם ומאות הכינו. אין לי מושג למה לא הצליח לך
גם אני שקלתי, ודייקתי בכמויות, ויצא לי נוזלי ודביק,
אז מה עשית עם הבלילה?
ממליצה לקרוא שוב את המתכון. זה אמור לצאת דביק
נראה מעולה!האם יש אפשרות להמיר את הסוכר בתחליף בריא יותר ובאיזה כמות?
איזה תחליף? את יכולה לשים מייפל אמיתי
היי
אפשר להחליף דבש בסוכר, ואם כן כמה? תודה רבה
את יכולה לשים דבש או מייפל, אין לי מושג כמה כי לא הכנתי כך. שימי רבע כוס דבש ותטעמי
האם ניתן להוסיף פיצוחים כגון גרעיני דלעת חמניות לשומשום?
כן רק לשמור על היחס