סושי תמרים וקוקוס – הגרסה הטבעונית. הסושי הזה מבוסס על ממתק שמכינים במימונה – תמרים ממולאים בקוקוס צבעוני שצובעים עם צבע מאכל. אני הכנתי גרסה טבעונית וטבעית לממתק הזה
מתכון ישן מאוד שלי שעבר טבעון והוא אפילו יותר קל להכנה מהמתכון הקודם. המתכון מבוסס על ממתק שמכינים במימונה – תמרים שלמים שממלאים אותם בקוקוס או במרציפן או באגוזים. אני שדרגתי את המתכון והפכתי את התמרים למעין לדר ממולא בקוקוס. אפשר כמובן למלא גם בתערובת אגוזים או כל מלית אחרת שתשתלב לנו עם התמרים.ביום ראשון האחרון (1.2.15) היה לי את הכבוד והעונג לקחת חלק בתכנית רדיו אינטרנטית עם צופית רוזן אור ופרח. את צופית הכרתי לפני כמה שנים טובות כשלמדתי שזירת פרחים (כן, אני גם שוזרת פרחים) בבית הספר של זר פור יו. אין לתאר את עוצמת החוויה והאושר שעברתי שם. שם התאהבתי! בפרחים! וגם עבדתי בזה כמה שנים טובות אבל כיוון שזו עבודה מאוד מאוד קשה ותובענית (מעבר לכייף שיש בלהתעסק בפרחים וזה כייף!!) וכיוון שאני אדם שחייב כל הזמן שינויים, עשיתי שינוי כיוון ועברתי לתחום האפייה והבישול. כבר כמה שנים שיש לי עסק קטן מהבית. אני מכינה בעיקר קונפיטורות מיוחדות, גרנולה ועוגיות וזה חוץ מזה שאני עובדת מחוץ לבית.אז…….התכנית עסקה בנושא ט"ו בשבט ואני התארחתי כמובן על תקן מתכונאית ונתתי שם מתכון לסושי תמרים וקוקוס שלי, רק בגרסה הטבעונית שלו.
LIKE MY RADIO- הוא ערוץ רדיו אינטרנטי שמשדר 24 שעות ביממה. הוא משדר מוסיקה, תכניות אקטואליה, ספורט, מיסטיקה, אומנות ועוד. התחנה מקדמת אמנים ישראלים שרוצים להשמיע מוסיקה ללא כל תהליך בירוקרטי וכל שדרן רשאי לבחור את סוג המוסיקה האהוב והמועדף עליו. צופית היא אחת השדרניות של הרדיו והיא משדרת את התכנית "מדברים בפרחים" בכל יום ראשון בין 8:00 – 10:00. צופית היא מורה לשזירת פרחים מקצועית ושוזרת מדופלמת, שופטת בינלאומית ויועצת מקצועית לחנויות רשת הפרחים זר פור יו. צופית פיתחה שיטה ייחודית בטיפול להעצמה אישית, שיקום וריפוי באמצעות שזירת פרחים וצבעים.
- 1 חבילת תמרים בוואקום
- 1 כוס סוכר
- 1 ורבע כוסות קרם קוקוס
- 3 כוסות פתיתי קוקוס
אופן הכנה
- נתחיל בהכנת מלית הקוקוס: לערבב יחד את הסוכר, קרם הקוקוס ופתיתי הקוקוס ולשים במקרר שעה להתייצבות.
- לחלק את התמרים לשניים כדי שיהיה קל יותר לרדד.
- לחמם מעט את התמרים במיקרוגל כדי שאפשר יהיה ללוש אותם (בקיץ אפשר לדלג על השלב הזה).
- לרסס 2 יחידות נייר אפייה במעט שמן.
- לשים חצי חבילת תמרים על נייר אפייה משומן ולכסות בנייר האפייה המשומן השני. בעזרת מערוך לרדד את התמרים לעלה דק.
- למרוח את תערובת הקוקוס על עלה התמרים בשכבה די עבה ובעזרת נייר האפייה לגלגל כמו רולדה.
- לעטוף עם נייר האפייה שעליו הייתה הרולדה ולשים במקרר כמה שעות להתייצבות. לחתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ ולהתענג….
- הסושי נשמר במקרר המון זמן ובמקפיא אפילו חודשיים- שלושה בקופסא אטומה.