עוגיות טחינה עם פיסטוקים שמכינים בחצי שעה מקסימום. מתקבלות עוגיות יפהפיות, עם צבע ירקרק עדין של הפיסטוקים ועם טעם ומרקם מדהימים בגלל השילוב של הטחינה והפיסטוקים בבצק
טחינה זה אחד הדברים שאני הכי אוהבת. לא תמיד אהבתי והתחברתי, אבל זה כי אצלנו בבית לא גדלנו על טחינה וחומוס. בית מרוקאי עם אוכל מרוקאי אמיתי שלא הכירו כנראה את האופציות האחרות ונשענו תמיד על המוכר, הידוע והטעים מאוד יש לומר. אחרי שהתחתנתי ועזבתי את הבית התחלתי לגשש אחרי טעמים חדשים ונחשפתי לעולמות שלא הכרתי בילדות. היום הטחינה היא חלק בלתי נפרד מהתזונה שלנו בבית ואני אוהבת אותה מגוונת, בכל מיני תיבולים ושילובים.
הטחינה טעימה גם במלוח וגם במתוק וזה מה שכייף בה, חוץ מזה שהיא נחשבת למאכל מאוד בריא. אני מכינה כבר שנים חלבה בבית שיוצאת כל כך טעימה שאי אפשר לחזור אחר כך לקנוייה וכמובן שהטחינה תלווה את החציל השרוף והאמת, כשאני רעבה ולא ממש הכנתי אוכל (כן, ברור שזה קורה) אני מכינה לי צלחת טחינה עם פיתה שאני שורפת קצת על הגז ומבחינתי זאת ארוחה שלמה ומושלמת.
השבוע אני במוד של פיסטוקים. הכנתי כמה וכמה קינוחים עם פיסטוקים, חלקם מוצלחים יותר ויעלו לבלוג וחלקם פחות ולכן יישארו בגדר תמונות יפות בתיקיית המחשב. את העוגיות האלה הכנתי בהחלטה של רגע כשרציתי לפנק את חורצ'ק שלי שמטורף על עוגיות חמאה ועל פיסטוקים. החלטתי לשלב בין השניים ולשלב גם טחינה שתוסיף גם טעם וגם נימוחות ומרקם מדהימים. תוך חצי שעה גג יש צנצנת ענקית מלאה עוגיות כל כך נימוחות וטעימות. הצבע הירוק של הפיסטוק משגע אותי ואני אוהבת לשלב אותו במתכונים ואם תחפשו בבלוג תמצאו כמה וכמה קינוחים שהפיסטוקים מככבים בהם.
עוגיות טחינה עם פיסטוקים
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- תשתמשו למתכון בכוסות מדידה אוניברסליים כדי שנהיה מתואמים על הכמויות בדיוק.
- אפשר להחליף את הפיסטוקים בכל סוג של פיצוחים שאוהבים כגון: קשיו, אגוזי לוז, פקאנים, אגוזי מלך וכו'.
- תקנו פיסטוקים ירקרקים כי זה כל היופי שלהם וגם הטעם טעים יותר מהחומים.
- העוגיות נשמרות בצנצנת אטומה עד שבועיים.
- אפשר להקפיא את העוגיות המוכנות לכמה חודשים.
- אפשר להכין את הבצק, ליצור מעין גלילים, לעטוף בנייר אפייה או ניילון נצמד, להקפיא וכשמתחשק לנו עוגיות אפשר לחתוך כמה עוגיות שרוצים ולאפות.
מצרכים לכמות של כ- 60 עוגיות
- 100 גרם פיסטוקים טבעיים+ כ – 60 חצאי פיסטוקים להניח על העוגיות
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1 כוס סוכר קנים (חום בהיר)
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 ביצה גדולה
- 2.5 כוסות קמח (רצוי קמח עוגיות)
- 1 שקית אבקת אפייה
אופן הכנה
שמים את הפיסטוקים במעבד המזון וטוחנים דק.
מוסיפים חמאה רכה, סוכר וסוכר וניל ומעבדים חצי דקה.
מוסיפים טחינה וביצה ומעבדים חצי דקה לבלילה חלקה
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים חצי דקה רק עד שמתגבש בצק אחיד.
מחממים תנור לחום של 165 מעלות על מצב טורבו ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
ממכינים כדורים קטנים מהבצק (18 גרם למי ששוקל) ומניחים במרווחים קלים בתבנית.
מטביעים על כל עוגייה חצי פיסטוק.
אופים 9-10 דקות, עד שהעוגיות מקבלות מראה סדוק מהמם ונראות מוכנות אבל עדיין עם צבע בהיר יחסית.
מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שמעבירים לצנצנת. העוגיות מאוד רכות ומתפרקות אחרי האפייה. הן מתייצבות אחרי שהן קרות.
חברה הכינה והם מושלמים!
אם רוצים לטבען, מה מחליף את הביצה?
תוותרי על הביצה. הבצק יהיה עדין יותר אבל אפשרי
אם שמים שמן קוקוס מה הכמות?
בדיוק כמו החמאה
נראה מדהים וודאי גם טעים במיוחד !
סוכר חום בהיר הכוונה לדמררה ?? ולא אז מה במקום סוכר קנים (כולל כמות)
תודה גבי,
סוכרחום בהיר זה סוכר קנים
היי, ניראה מדהים ובכלל המתכונים שלך משמחים ויפים, תודה! האם ניתן לדעתך להשתמש בקמח כוסמין?
תודה רבה דקלה
אפשר בהחלט
אני חיה באנגליה ולא נראה לי שמוכרים פה סוכר וניל. אפשר לשים כפית תמצית וניל במקום?
היי יעל, אפשר
הכנתי יצא פגזזז❤️ואם רוצים פרווה??
מהמם אורלי. שמחה שאהבת.
לפרווה שימי נטורינה או שמן קוקוס
האם אפשר להשתמש במחי. פיסטוק במקום פיסטוקים שלמים?
היי שושנה,
לא במקרה הזה. הפיסטוקים לא נטחנים למחית אלא לאבקה ולכן זה לא מתאים. את יכולה לשים מחית אבל אז כמות הקמח תגדל לדעתי ואין לי מושג כמה כי לא ניסיתי.
ממליצה מאוד לשים פיסטוקים טחונים ולא למחית. הטעם שונה לגמרי
התעלפתי!!! איזה עוגייה הורסתתת צילומים מטריפים הושטתי יד למסך מרוב שטעים אלופה !!