אחת העוגיות הממולאות שאני הכי אוהבת בעולם! רכות במיוחד, נימוחות להתעלףףףףף וטעימותתת…….. שילבתי בבצק קורנפלור וקמח שקדים שנתנו להן מרקם נימוח במיוחד ועם טעם עדין של שקדים, בדיוק כמו שאני אוהבת. כיוון שהבצק מאוד עדין וחמאתי, חשוב מאוד לקרר אותו לאחר ההכנה ובמיוחד בקייץ רצוי לקרר לפחות שעתיים.
כמות ל- 30-40 עוגיות
- 200 גרם חמאה רכה
- 1/4 כוס שמן
- 2.5 כוסות קמח רגיל
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1/2 כוס אבקת שקדים
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
מלית תמרים
- חצי חבילה תמרים בוואקום
- 2 כפות ממרח תמרים
- 4-5 כפות מים רותחים
- 1 כוס אגוזי מלך או פיסטוקים
- כפית קינמון
- 1/4 כפית זנגביל
- קורט הל
הכנת המלית
- לערבב תמרים +ממרח תמרים + מים יחד ולחמם בפולסים במיקרוגל עד שמתקבלת מחית (להיזהר לא לשרוף את המלית).
- להוסיף תבלינים ואגוזים ולהניח בצד עד להכנת המעמולים.
אופן הכנה
- לשים בקערה את החמאה והשמן ולערבב יחד (עם הידיים).
- להוסיף את שאר החומרים ולעבד רק עד שמקבלים בצק אחיד.
- לשים במקרר מינימום שעה ובקייץ מינימום שעתיים.
- להוציא מהמקרר, לחתוך את הבצק לעיגולים בקוטר של 4 ס"מ ולמלא במלית. לסגור לכדור ולצבוט עם צובטן מעמולים מסביב ומעל העוגייה.
- לסדר על תבנית אפייה במרחק של 3 ס"מ ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ- 20 דקות. העוגיות צריכת להישאר בהירות.
- לבזוק אבקת סוכר ולהגיש.
תודההההה יפתי ♥ שבת שלום ♥
תודההה עופר. הצלחת הכחולה זה עבודת יד מקרמיקה של מישהי שבאמת מכינה עבודות מקסימות
העוגיות משגעות הצילומים מגרים אין עליך אשת חייל נשיקות
שבת שלום יפתי
סיגל
נראות נהדר, יהודית.
והצילום על המגש הכחול יפהפה 🙂
סופ"ש מהנה לך, ולהתראות!
♥