![עוגיות סבלה שוקולד הכי טעימות שיש](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/thumbs/90-3hctdkvnhfplkpjgg147i8.jpg)
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/88-2-683x1024.jpg)
עוגיות של מאפיית "לחמנינה" שטעמתי ולא שחררתי עד שהצלחתי להגיע למתכון המדוייק שלהן. ארבעה ניסיונות, שיטוטים באינטרנט בחיפוש אחרי מתכונים ולבסוף, שילבתי כמה מתכונים יחד והצלחתי להגיע למרקם ולטעם המדוייקים. שלא תבינו לא נכון, כל ארבעת הניסיונות הניבו עוגיות טעימות מאוד אבל….אני רציתי את הטעם המושלם שטעמתי בלחמנינה.
כיוון שאין בעוגיות האלה בכלל שוקולד אלא קקאו, כדי להגיע לטעם המדוייק והכי טעים – מומלץ, כדאי, רצוי והכרחי (:)) להשתמש בקקאו הולנדי איכותי עם אחוזי שומן גבוהים (22% ). היום יש הכל בחנויות מתמחות באפייה, כך שממש לא בעייה להשיג חומרים איכותיים וטובים. גם אם תשתמשו בקקאו רגיל מהסופר זה ייצא טעים מאוד אבל כיוון שאני טעמתי את העוגיות המקוריות עם הקקאו שהקפיץ אותן למעלה למעלה, לא הייתה לי דרך חזרה והייתי חייבת לקנות את הקקאו המתאים וזה מה שנקרא: נגעת נסעת!
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/64-3-683x1024.jpg)
עוגיות סבלה שוקולד הכי טעימות שיש
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- חשוב להשתמש בקקאו איכותי וטעים כי זה כל הטעם של העוגיות, קקאו עם אחוזי שומן גבוהים, 22% לפחות.
- ככל שאחוזי השומן בקקאו נמוכים יותר, הוא פחות מריר ושוקולדי והעוגיות ייצאו מתקתקות יותר.
- כשיש לי זמן וחשק, אני מכינה גלילים של בצק ומקפיאה ובכל פעם שהצנצנת מתרוקנת אני אופה עוגיות חדשות וטריות.
מצרכים להמון עוגיות
- 250 גרם חמאה רכה
- 1 כוס אבקת סוכר (120 גרם)
- 1 ביצה
- 1/4 כוס +כף קקאו (45 גרם)
- 2 כוסות קמח עוגיות (280 גרם)
- קורט מלח
לציפוי
- 1 כוס סוכר
אופן הכנה
שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר ומקציפים כמה 2-3 דקות.
מוסיפים ביצה ומקציפים עוד חצי דקה.
מנפים יחד קקאו וקמח, מערבבים לתוכם את המלח ומוסיפים בפעמיים -שלוש למיקסר, מערבבים ממש כמה שניות רק כדי לאחד את החומרים.
מקררים שעתיים עד שהתערובת יציבה מספיק ואפשר לעבוד איתה.
מחלקים את הבצק ל – 6 חלקים ויוצרים מכל חלק גליל בעובי של 1.5- 2 ס"מ, מגלגלים את הגליל בסוכר, שמים בכלי על נייר אפייה ומקפיאים שעתיים לפחות (אפשר להשאיר במקפיא אפילו חודשיים ובכל פעם לאפות כמה שרוצים).
מחממים תנור לחום של 160 מעלות בתכנית טורבו.
מוציאים את הגלילים מהמקפיא, פורסים עם סכין לטבעות ברוחב של כ – 3/4 ס"מ ומניחים על תבנית אפייה במרווחים של 2 ס"מ.
אופים 15-20 דקות עד שהעוגיות מוכנות (לוקחים בחשבון שהן ממשיכות להתייצב אחרי שהן מתקררות).
העוגיות נשמרות כשבועיים בצנצנת מחוץ למקרר.
תודה על המתכון, האם אפשר לחתוך לשניים את המתכון. אם כן כמה גר ביצה אצטרך?
לא הייתי ממליצה לחלק לשניית את הבצק. את יכולה להקפיא גלילי בצק לכמה חודשים טובים ובכל פעם לאפות כמה שאת רוצה. אם בכל זאת את רוצה לחלק לשניים – קחי ביצה גדולה תטרפי אותה בצלחת, תשקלי ותחלקי לשניים
האם אפשר להכין אותם פרווה לא מרגרינה אולי שמן קוקוס
אני מניחה שכן
היי יהודית, האם ניתן להכין מקמח כוסמין מלא?
לא ניסיתי וקמח מלא זה עולם אחר. עם כוסמין לבן אין בעייה
האם ניתן עם קמח רגיל?
כן
הכנתי בדיוק לפי המתכון, הבצק יצא טעים ברמות אבל כשהוצאתי מהמקרר היה מאוד קשה לעבוד איתו. הגלילים התפרקו לחצי והבצק ממש נמס לי בידיים…
עוד לא הכנסתי לתנור, בטוחה שיצאו מושלמות, אבל האם ככה זה צריך להיות או שמשהו התפקשש?
היי דורין, ממש לא אמור להיות כך. זה בצק קל ומעולה שהכנתי עשרות פעמים. האם השתמשת בכוסות מדידה אוניברסליים?
האמת שלא, השתמשתי בכוס חד פעמית בינונית של שתייה חמה, זה היה נראה לי בערך אותו גודל… אולי זו הבעיה
ברור שזאת הבעייה. כל המתכונים שלי או עם כוסות מדידה או עם משקל וזה כדי שלא יהיו בעיות כאלה של אי דיוקים
אוף, אני אנסה שוב… תודה על המענה המהיר 🙂
לא לזרוק. תוסיפי עוד קצת חמאה עד שיתגבש לבצק אבל לא ללוש רק להחדיר חמאה
ולמה מקרר? שמים במקפיא
בסעיף 4 רשמת מקררים שעתיים… הכוונה למקפיא?
סעיף 4 זה במקרר
יהודית תודה. עשיתי יצא נפלא ממש
מנוחות (ועצלנות) בכנתי את הבצק בשיטת הסבלז… עדיין יצא נפלא. האם המרקם יהיה שונה בשיטה הקרמז שלך? האם אצלך יהיו יותר אווריריות?
אנסה לשלוח לך תמונה
מהמם אוסנת
יש אפשרות לשחק עם כמות החמאה? לטובת אלו שנחרדים לכמות ☺️
היי טלי. לא אחראית על התוצאה. תנסי להפחית. קחי בחשבון שיוצאות מלא עוגיות כך שזה לא כזה נורא כמו שנדמה לך
יש אפשרות להכין בלי מיקסר? או בלי וו גיטרה?
היי מיכל. אפשר אבל הרבה פחות נוח וקשה מאוד ללוש ולהחדיר את החמאה. אבל עקרונית אפשר
נראה מעולה! מה המרקם של העוגיות? קשה ופריך?
מרקם מושלם. פריך וטעים