עוגיות שורטברד עם פיסטוקים ופקאנים, עוגיות שמגיעות אלינו במקור מסקוטלנד והפכו מאוד פופולריות. הן קלות להכנה ועשויות מבצק חמאה בסיסי שאליו ניתן לשלב כל תוספת שאוהבים


עוגיות חמאה סקוטיות עם טעמים עשירים, טעימות כל כך וקלות מאוד להכנה. המובן הרחב של השם הוא: "עוגת חמאה" ("שורט" הוא קיצור של המילה "שורטנינג", שפירושו שומן לאפייה). העוגיות הוכנו לראשונה בשנת 1736 על ידי אישה סקוטית. המאפה הפך במהרה לפופולרי והתפשט לכל חלקי הממלכה המאוחדת וגם לאירלנד, דנמרק ושוודיה.

בעבר נחשב השורטברד לקינוח יקר והוגש באירועים מיוחדים כמו ערב חג המולד, ערב השנה האזרחית החדשה, חתונות ואירועים מיוחדים. היום אוכלים אותן כל השנה. לפי המסורת מעצבים את השורטברד לעוגיות שאותן חותכים למשולשים, אבל אפשר להכין אותן גם בתבנית מרובעת, בכל מקרה הן טעימות מאוד. מכינים בצק חמאה בסיסי שאליו אפשר לשדך כל תוספת שאוהבים. זה יכול להיות קוקוס, אגוזים למיניהם, שוקולד וכו'. הכנתי אותן כבר עם קשיו ושקדים שיצאו מעולות. אני בוחרת לפרסם כאן בשילוב פיסטוקים ופקאנים.

כמובן שיש סרטון
עוגיות שורטברד פיסטוקים ופקאנים
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- ניתן להכין את העוגיות עם כל סוג של אגוזים שאוהבים או תוספות כמו: חמוציות, שוקולד, פירות מיובשים קצוצים מאוד קטן וכו'.
- העוגיות נשמרות טריות במשך שבועיים. ניתן להקפיא אותן אחרי האפייה. ניתן להקפיא את הבצק אחרי עיצוב העוגיות גם לפני האפייה.
- כל הכמויות נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליים.
מצרכים לתבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ (24-30 עוגיות)
- 100 גרם פקאנים לא קלויים
- 50 גרם פיסטוקים לא קלויים
- 150 גרם חמאה רכה מאוד
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר
- גרידת לימון
- קורט מלח
- 1+1/4 כוסות קמח (מומלץ מאוד להשתמש בקמח עוגיות)
אופן הכנה
טוחנים יחד במעבד מזון את הפקאנים והפיסטוקים לפירורים דקים מאוד.
מעבירים את הפקאנים והפיסטוקים לקערה ומוסיפים אליה את החמאה, הסוכר, גרידת לימון וקורט מלח ובעזרת הידיים מערבבים טוב טוב יחד. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד. הבצק יוצא מאוד דביק.
מרפדים תבנית בנייר אפייה. מקמחים את הידיים ואת הבצק ומשטחים אותו על גבי התבנית בצורה אחידה. הבצק דביק ולכן יש לקמח אותו מעט מידי פעם כדי לשטח אותו. כשהבצק משוטח די אחיד, לוקחים עוד נייר אפייה, מניחים מעל הבצק ועוברים עם הידיים כדי להחליק אותו. מעבירים למקרר לשעה.
אחרי שעה מוציאים את הבצק מהמקרר ובעזרת סכין חותכים את הבצק לאורך התבנית לחצי וכל חצי חותכים למשולשים בגודל עוגייה. לא מוציאים את העוגיות מהתבנית.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את העוגיות כשהן עדיין בתוך התבנית למשך 15-20 דקות, עד שהן זהובות.
מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין לפני שפורסים לעוגיות ומחלצים מהתבנית.
שומרים את העוגיות המוכנות בצנצנת אטומה.
עוגיות חמאה מטריפותתת וטעימות הצורה מדליקה תענוגג ❤❤❤
תודההה אהובה ♥
נראה מעולה. האם אפשר להכין בגודל אחר של תבנית אם אין את התבנית הזו?
בהחלט מיכל. את יכולה בתבנית עגולה בקוטר 26