עוד אחת ממגוון העוגיות המתוקות שהכנתי לטקס המקווה של מיכלי…..את הצורה המצאתי אחרי שקיבלתי השראה מכל מיני סרטונים ביוטיוב.
שבקייה
מצרכים לכמות של בערך 20-30 עוגיות גדולות
- 200 גרם חמאה/מחמאה מומסת
- 1 כוס מים פושרים
- כף תמצית וניל אמיתית
- 2 שקיות סוכר וניל
- 600 גרם קמח מנופה
סירופ סוכר
- 2 כוסות סוכר
- ½1 כוסות מים
- גרידת תפוז מתפוז שלם
- כפית מחית וניל (לא חובה אבל משדרג מאוד)
- מיץ מחצי לימון
אופן הכנת הבצק
- לשים בקערה חמאה/ מחמאה מומסת יחד עם מים פושרים, תמצית וניל וסוכר וניל.
- להוסיף את הקמח תוך כדי לישה ידנית במשך 5 דקות (הבצק מאוד רך ונוח…אין צורך במיקסר) לבצק רך מאוד, אפילו מעט דביק. לתת לבצק לנוח בין חצי שעה לשעה כשהוא מכוסה בניילון.
- לחלק את הבצק לשלושה – ארבעה חלקים שווים (בדרך כלל אני שוקלת את הבצק. הפעם מפאת קוצר זמן כי הכנתי המון מתוקים ביום אחד, חיפפתי קצת ולא שקלתי אלא חילקתי לפי העיין…….גם יוצא מעולה, רק פחות אחיד בגודל).
- לרדד כל חלק מהבצק למלבן דק מאוד בגודל של 20*30 (בערך). כדי שהבצק ייצא ישר מהצדדים אני נעזרת בסרגל כדי ליישר אותו.
- בעזרת גלגלת משוננת לחתוך את הבצק לאורך לשניים ולרוחב לשלוש. סה"כ יתקבלו 6 ריבועי בצק בגודל של 10*10 ס"מ.
- כל ריבוע לחרוץ 5 חריצים אבל לא עד הסוף.
- ליצור מקלעת מכל ריבוע בצק ולהניח על מפה או סדין נקי מקומח ומכסים במפה נוספת עד שמסיימים את כל העוגיות.
- לחמם שמן עמוק ולטגן את העוגיות עד להזהבה קלה. להניח על נייר סופג.
- לטבול בסירופ חם ממש לכמה שניות מכל כיוון. לטבול כל פעם שתי עוגיות. (טבילת יתר תרכך את העוגיות).
- לפזר שומשום קלוי מעל.
אופן הכנת סירופ סוכר
- לשים סוכר,מים, גרידת תפוז ומחית וניל בקלחת ולבשל 20 דקות לסירופ.
- להוסיף מיץ לימון ולבשל עוד 10 דקות.
- להשאיר את הסירופ מבעבע על אש קטנה ולטבול את העוגיות. כל פעם שתי עוגיות יחד ממש לכמה שניות מכל צד.
זה ניראה פשוט מעולה!!
מתוקים שקשה לא לאכול אותה, וכל כך מתאימים לראש השנה 🙂
הלוואי והשנה תהיה מתוקה כמו השבקייה שהכנת
נראה מעולה 🙂 שנה טובה ומתוקה