אחת המנות הטעימות שהכנתי לאחרונה! מסוג המנות שאוכלים ומרגישים נעים בבטן, לא כבדה ולא מעיקה, ממש כמו כל האוכל האסיאתי. האורז שהכנתי ליד טעים בטירוף ובמרקם של עננים
האוכל האסיאתי שנכנס לנו לחיים במלוא עוצמתו ותופס חלק נכבד מאודדד מהקולינריה הישראלית היום, הוא אחד הטעימים בעיני אם לא ההההההכי טעים. אני יכולה לחיות על הטעמים האלה ואני חייבת להכין יותר ויותר את הסגנון הזה שהוא הכי אהוב עלי (ולא רק עלי) בעולם!
אם בדרך כלל אני מכינה חזה עוף בטעמים מזרחיים או רק מלח ופלפל, שזה טעים מאודדד, הפעם החלטתי לקחת את החזה עוף לכיוון אסיאתי והכנתי אותו בקרם קוקוס. כמובן שהשלמתי את הארוחה עם אורז קוקוס שהוא טעים בטירוף בפני עצמו אבל היה חובה ליד החזה עוף.
חזה עוף ואורז בקרם קוקוס
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את כל המוצרים במתכון קונים בחנויות שמוכרות מוצרים מהמזרח כמו "מזרח מערב" או כל חנות אחרת. ניתן למצוא המון חנויות אינטרנטיות שמוכרות היום מוצרים מהמזרח. תרשמו בגוגל את שם המוצר ויעלו לכם כל מיני אופציות.
- אפשר להכין מראש את החזה עוף עד שלב הטיגון (כולל), את הרוטב בנפרז וכמובן את האורז. לפני ההגשה משלבים את החזה עוף ברוטב קרם קוקוס, מבשלים כמה דקות ומגישים.
- לטבעוניים: אפשר במקום חזה לעשות את אותו תהליך עם פטריות שלמות או עם טופו.
מצרכים
לחזה עוף ברוטב קרם קוקוס
- 650 גרם חזה עוף
- 50 גרם קורנפלור
- 3 כפות שמן חמניות
- 3 כפות שמן צ'ילי
- 1 בצל סגול פרוס דק
- 3 שיני שום פרוסות דק
- 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר
- 1/2 פלפל צ'ילי פרוס דק (אפשר לוותר אם לא אוהבים חריף)
- 3 עלי כפיר ליים
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות סוכר חום בהיר
- 3 כפות רוטב סטאי בוטנים וקוקוס
- 1 פחית (400 גרם) קרם קוקוס עם 20%-22% שומן
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- חופן כוסברה טרייה קצוצה
- להגשה: בוטנים קצוצים + בצל ירוק/עירית קצוצה דק
לאורז קוקוס
- 2 כוסות אורז עגול או יסמין (עגול יוצא יותר סטיקי והיסמין אחד אחד, אני הכנתי עם עגול)
- 1 כף שמן חמניות
- 1 פחית (400 גרם) קרם קוקוס
- 2 כוסות מים רותחים
- 1 כף מלח
- 4 כפות שמן קוקוס
אופן הכנה
מכינים את חזה העוף: חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל של כ – 3 ס"מ. מניחים את קוביות העוף בקערה יחד עם הקורנפלור ומערבבים על מנת לצפות את כל הקוביות היטב. מחממים 3 כפות שמן חמניות במחבת רחבה ושמים במחבת את העוף אחד אחד כדי לא להוריד את חום השמן. צורבים את העוף עד שהוא זהוב מכל הצדדים ומוציאים לצלחת.
מכינים את הרוטב קוקוס: באותו סיר שטיגנו בו את העוף מוסיפים שמן צ'ילי ומטגנים את הבצל, השום והג'ינגר כמה דקות. מוסיפים פלפל צ'ילי ועלי כפיר ליים, רוטב סויה, סוכר ורוטב סטאי ומערבבים כמה דקות. מוסיפים את הקרם קוקוס ומלח מביאים לרתיחה ומנמיכים מעט את הלהבה לביעבוע עדין למשך 5-7 דקות. כשהרוטב מוכן וטעים מוסיפים כוסברה קצוצה ואת קוביות חזה העוף המטוגנות. מערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף טוב את קוביות העוף ומבשלים עוד 5-7 דקות.
מכינים אורז קוקוס: שוטפים היטב את האורז כדי להיפטר מהעמילן. מחממים את שמן חמניות בסיר נונסטיק ומוסיפים את האורז, מטגנים דקה ומוסיפים קרם קוקוס, מים ומלח. מכסים את הסיר עם מגבת מטבח ומעליה את המכסה ומנמיכים את הלהבה להכי הכי נמוכה שיש בגז ומבשלים כ – 20-30 דקות או עד שהאורז מוכן. מכבים את הגז, מוסיפים שמן קוקוס, הופכים בעדינות עם מזלג כדי לאוורר את האורז וסוגרים את הסיר ל – 10 דקות לפני שמגישים.
מגישים: מניחים מהאורז בצלחת עמוקה ומעל מניחים חזה עוף ורוטב, מפזרים מעל הכל בוטנים קלויים קצוצים גס ובצל ירוק/עירית.
בתאבון!
הי, נראה מעולה. האם אפשר במקום רוטב סטאי להשתמש בחמאת בוטנים פשוט?
רוטב סאטי זה לא רק חמאת בוטנים. יש לו כמה וכמה מרכיבים
האם אפשר להחליף בחמאת בוטנים? והאם יתאים בקר ?
היי מיכאלה,
להחליף את מה בחמאת בוטנים?
בקר לבישול מהיר יתאים כמו סינטה למשל
היי:)
נשמע מעולה!
ייצא טוב גם בלי הרוטב בוטנים את חושבת?
(בעלי מת על אסייתי אבל לא על בוטנים ברוטב)
ואם לא, אולי משהו חלופי? כי נקרא מתכון מושלם
ממממ זה חלק חשוב מהטעם ואין לזה ממש תחליף. תנסי בלי לדעתי גם יהיה טעים
תודה רבה על התשובה ❤️
בשמחה
שלום רב
אוהבת מאוד את המתכונים שלך. מושלמים. אחד אחד. כתבת על אהבה לאוכל אסייאתי. אני איתך. הייתי שמחה מאוד לקרוא דוקא ממך מתכונים שלך לשתי מנות שבעיני הן נהדרות. האחת היא קימצ'י קוריאני שניסיתי לקנות מוכן ולא בכל פעם היה מוצלח, והשני היא באטר צ' יקן, מנה הודית עם שילוב טעמים מרתק ומיוחד.
מקווה שיהיה לך עניין לחקור אותן. בטוחה שהתוצאה תהיה מעולה
תודה רבה
בהחלט אחקור את הנושא. אני מאוד אוהבת
אולי את יודעת אם הרוטב הזה כשר?
ואם לא יש דרך להכין אותו לבד?
נראה לי שכשר. אין בו חומרים מיוחדים. אפשר לקנות פה: https://he.siam.recipes/products/peanut-satay-sauce-250ml
ויש פה מתכון: https://www.thekitchencoach.co.il/%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%91-%D7%A1%D7%90%D7%98%D7%94/