סיר שדמיינתי את הטעמים שלו בראש ויצא בול כמו שדמיינתי. כבדי עוף שמדמים עצמם למוח מרוקאי חריף. כאחת שלא טעמה מעולם מוח אין לי דרך להשוות את המרקם אבל הטעם מושלם!
אני חייבת להתוודות שכמרוקאית מכל כיוון אפשרי, מעולם לא טעמתי מוח. כן, אני יודעת שזה נשמע מוזר אבל זאת האמת. ולא רק מוח, לא טעמתי מעולם שום איבר פנימי למעט כבד עוף שפעם הייתי מתה עליו והיום אני בסדר איתו ולא יותר מזה. לאט לאט, עם השנים אני יותר ויותר מתרחקת מהבשר, לא מטעמים אידיאולוגיים (אולי כן בתת מודע) אלא פשוט פחות טעים לי. אף פעם לא הייתי חובבת בשר גדולה, מבחינתי מוצרי חלב זה החיים ובלעדיהם אני באמת לא אוכל להסתדר.
אבללל ויש אבל גדול – אצלי בבית כולם חובבי בשר מושבעים, שלא לומר קרניבורים רציניים והם, באופן מאוד מודע הפחיתו משמעותית את הבשר מטעמים אידיאולוגיים.
בקיצור, נחזור לזה שמעולם לא טעמתי מוח אבל כן בישלתי כמה וכמה פעמים וכל מי שאכל התענג לו אז כנראה שלמרות שאני לא טועמת זה יוצר סבבה.
עכשיו, אצלי המוח כל היום עובד ומחפש את המתכון הבא שיפציץ ויככב במטבח שלכם ואז עלה לי רעיון לבשל כבד עוף ממש כמו שמבשלים מוח כי למה לא בעצם?? המרקם והמראה ממש דומים אז זה חייב להצליח וזה הצליח!!
הסיר הממהמם הזה שכל דבר מתבשל בו מהמם, הוא גם כלי הגשה מבחינתי. אוכל מבושל אני מכינה מלכתחילה בכלים וסירים שאפשר גם להגיש איתם וכך האוכל מוגש לשולחן כשהוא בשיא היופי שלו.
ממש עכשיו לרגל שופינג IL יש מבצע מטורף על כל האתר של מגנוס ואתם מרוויחים.
כנסו פה לאתר של מגנוס ותהנו מהמבצעים החד פעמיים
כבד עוף פיקנטי בסגנון מוח מרוקאי
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- מבצע מטורף ליומיים בלבד – סיר בצבע מטריף שמשמש גם ככלי הגשה. נכנסים פה לאתר של מגנוס ומקלידים קוד קופון: yehudit20 ומקבלים עוד 20% הנחה על כל האתר.
- את הכבד מכשירים לפני שמכניסים לסיר. אני מכשירה 3-4 דקות במיקרוגל כדי להיפטר מהדם, אתם יכולים להכשיר כמו שאתם רגילים. תהליך ההכשרה הוא לא רק מטעמים דתיים, לדם יש טעם מר ולא טעים ותהליך ההכשרה מנקה אותו.
- חשוב מאוד לא לייבש את הכבד ולבשל אותו ממש רק עד שהוא מוכן שזה בערך 15 דקות מקסימום.
מצרכים
- 1 ק"ג כבד עוף טרי
- 2 פלפלים אדומים מתוקים
- 2 פלפל צ'ילי חריפים
- 1 ראש שיני שום
- 5-6 פלפלים חריפים יבשים
- 1 חבילה כוסברה
- 3/4 כוס שמן
- 1 כפית גדושה מלח
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית כמון
- 3 כוסות מים רותחים לבישול הירקות
אופן הכנה
מכינים את הכבד עוף: מנקים את הכבד מגידים ושוטפים היטב. מניחים במסננת ומתחתיה כלי לקליטת הדם. מכניסים למיקרוגל לכ – 3 דקות. מוציאים ומעבירים למקרר לשעה כדי להיפטר מהדם.
חותכים את הפלפלים המתוקים לרצועות ברוחב 2 ס"מ וקולפים את השום.
מחממים 1/4 כוס שמן בסיר סוטאז' ומטגנים קלות את רצועות הפלפלים המתוקים, את הפלפלים החריפים הטריים והיבשים, את השום וחצי חבילה כוסברה לא קצוצה ומערבבים 2-3 דקות.
מכינים את רוטב השמן: מערבבים בכוס את שארית השמן (1/2 כוס), מלח, כורכום, פפריקה מתוקה וחריפה וכמון. מוזגים 2-3 כפות מהרוטב לסיר ומטגנים כ – 5 דקות ומידי פעם מערבבים.
מוסיפים לסיר 3 כוסות מים רותחים ומבשלים את הפלפלים כשעה על להבה בינונית עד שרצועות הפלפלים רכות ומוכנות. מצמצמים את המים ומשאירים בסיר בערך כוס מים בלבד.
מסדרים את כבדי העוף בסיר בשכבה אחת, מוזגים מעל את שארית הרוטב וקוצצים את שארית הכוסברה. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול בשלב הזה.
מבשלים עם סיר פתוח ולהבה גבוהה כ – 15 דקות, עד שהכבדים מוכנים אבל עדיין עסיסיים. זהירות שלא לייבש את הכבדים.
מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר סגור לעוד כמה דקות.
מגישים עם לחם טוב ומתענגים.
כדי להכשיר את הכבד צריך לצלות אותו על אש… האם צליית הכבד מתאימה למתכון?
מתאימה
הי
ממש טעמים מבית סבתא…
יש לך מתכון לברקוקש? הגרגרים שם עבים יותר; איך מגיעים לגרגר קוסקוס עבה יותר?