סלט כרוב וחזה עוף ברוטב בלסמי. סלט שהוא ארוחה שלמה, טעימה ומזינה. סלטים הם הארוחה האהובה עליי ואם הם משמשים כארוחה שלמה אז זה בכלל מעולה

הצורך בארוחות קלות, מהירות ומזינות לפני פסח, מוציא ממני יצירתיות מוגברת. את הסלט המטריף הזה הכנתי תוך 10 דקות בדיוק. יש בו הכל בסלט הזה, כך שהוא ממש ארוחה שלמה, משביעה והכי חשוב – מזינה. את הרוטב בלסמי אני מכינה בצנצנת. הפעם השתמשתי בבלסמי של גקובזי שממנו הכנתי גם בשר מטריף בתנור שלחלוטין יכול לשמש מנה עיקרית בליל הסדר. היכנסו פה למתכון ותראו כמה קל אתם תעבדו לעומת התנור שיעבוד קשה ויעשה את כל העבודה בשבילכם.
כשאני כבר מכינה רוטב, אני מכפילה ומשלשת את הכמויות שלו ומשתמשת בו כמעט לתיבול כל סלט, שומרת אותו במקרר ומשתמשת בעת הצורך. את הקרוטונים אני מכינה מחלה שנשארת לי בדרך כלל משבת וזה מחזיק לפחות חודש טרי בקופסה אטומה. מאוד חשוב להקפיד על בלסמי איכותי וטעים אחרת יוצא רוטב חמוץ עם טעמי לוואי. בדיוק כמו שלא נבשל עם יין חמוץ ולא איכותי כך גם עם הבלסמי, בלסמי טוב=רוטב טעים בטירוף.
סלט כרוב וחזה עוף ברוטב בלסמי
מצרכים לכמות של 3 מנות
לסלט
- ¼ כרוב לבן
- ¼ בצל סגול
- ½ כוס סלרי כולל העלים
רוטב לסלט
- כף וחצי חומץ בלסמי (השתמשתי בבלסמי של ג'קובזי)
- 3 כפות שמן זית
- ¼-½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 3 כפיות דבש/סילאן
קרוטונים (אפשר כמובן לקנות קרוטונים במקום להכין)
- 5-6 פרוסות חלה
- 5 כפות שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- עשבי תיבול טריים כמו זעתר למשל
להשרייה
- 2 פרוסות חזה עוף
- 1 כפית חרדל דיז'ון (השתמשתי בחרדל גרגרים של חברת Reine de Dijon)
- 1 כפית בלסמי של ג'קובזי
- 1 כפית רוטב סויה
- 1 כפית דבש
- 1 כף שמן זית למשרה + 2 כפות לטיגון
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- הסלט: שוטפים את הכרוב ופורסים אותו לרצועות דקיקות.
- קולפים את הבצל וחותכים אותו לרצועות.
- שוטפים את הסלרי וקוצצים אותו לקוביות.
- הרוטב: שמים בצנצנת זכוכית את כל מצרכי הרוטב, סוגרים היטב ומשקשקים כמה שניות. מוזגים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
- הקרוטונים: חותכים את פרוסות החלה לקוביות קטנטנות ומניחים בקערה. מערבבים יחד את שמן הזית, השום הכתוש, מלח, פלפל ועשבי תיבול ומוזגים על הלחם. מערבבים היטב עם הידיים, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 160 מעלות כ- 1/2 שעה או עד שקוביות הלחם מזהיבות ויבשות.
- העוף: חותכים את חזות העוף לרצועות.
- מערבבים בקערה את חומרי המשרה: חרדל, בלסמי, רוטב סויה,דבש, 1 כף שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס. מכניסים לקערה את חזות העוף ומערבבים היטב, משרים 10 דקות.
- מחממים היטב מחבת עם 2 כפות שמן זית, מניחים את חזות העוף אחד אחד (לא בבת אחת כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן), צורבים כמה דקות מכל צד עד שהחזות משחימים והרוטב נעשה סמיך וכהה.
- מניחים את חזות העוף על הסלט, מפזרים קרוטונים ומתענגים מכל ביס.