עוף במיונז צלוי בתנור בתוספת תפוחי אדמה שנכנס לתנור אחרי השרייה של לילה במרינדה ויוצא מהתנור כשהוא רך ועסיסי במיוחד בשל משרה היין והמיונז שמרככים אותו

אני משרה את העוף לילה שלם במרינדה של מיונז

את תפוחי האדמה אני מבשלת, מקררת, חותכת לפלחים גדולים, מתבלת בהרבה שמן זית, מלח ים אטלנטי, פלפל שחור ועשבי תיבול שיש לי בגינה וצולה בנפרד בתנור. למה בנפרד? כי לתפוחי האדמה יש תכונה של ספיחת טעמים וכשצולים את תפוחי האדמה יחד עם העוף, תפוחי האדמה "לוקחים" לעוף את הטעם.

מוכן

עוף במיונז צלוי בתנור בתוספת תפוחי אדמה
לפני שמתחילים כדאי לדעת ש:
- כדאי ורצוי לקנות עוף קטן-בינוני. העופות הצעירים הכי טעימים.
- לא מומלץ לצלות יחד את תפוחי האדמה והעוף. לתפוחי האדמה יש תכונה של ספיחת טעמים וכשצולים אותם יחד, תפוחי האדמה "לוקחים" לעוף את הטעם.
- מומלץ להשרות את העוף לילה שלם במרינדה אבל כשאין לי זמן, אני מכינה מייד וזה גם יוצא מצויין.
חומרים לעוף אחד בינוני
- 1 עוף שלם נקי
- 1/2 כוס יין אדום/לבן (כזה שטעים לכם לשתות)
- ½ כוס מיונז
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 2-3 שיני שום כתושות
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כפית סילאן
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- עלי מרווה/ זעתר /אורגנו טריים
חומרים לתבנית תפוחי אדמה
- 10 תפוחי אדמה גדולים מזן דזירה (האדומים)
- ¼ כוס שמן זית
- מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- עלי מרווה טריים
אופן ההכנה
- מכינים את העוף: מנגבים את העוף במגבת נייר שיהיה יבש לחלוטין.
- מוזגים את היין על העוף ומעסים עם הידיים.
- שמים בקערית את המיונז, שמן זית, מלח, פלפל שחור, שיני שום, רוטב סויה, סילאן ופפריקה מתוקה ומערבבים היטב.
- מניחים את העוף בתבנית שמתאימה לאפייה בתנור (לי יש סיר עם מכסה שמתאים לתנור). בעזרת הידיים מורחים את העוף טוב טוב גם בתוך גוף העוף.
- אם אין סיר עם מכסה מתאימים, מכסים את העוף עם נייר כסף ומניחים אותו במקרר לספיגת הטעמים בין שעה ללילה שלם (תלוי בזמן שיש).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות וצולים בין שעה וחצי לשלוש שעות, תלוי בגודל העוף. העוף צריך להיות שחום היטב וכשנועצים קיסם בחלק הכי שמן שלו, הוא צריך להיכנס חלק.
- הכנת תפוחי האדמה: שוטפים את תפוחי האדמה ומבשלים בהרבה מים עד שהם 90% מוכנים. מסננים מהמים ומקררים. פורסים לפלחים גדולים ומניחים בתבנית. מזלפים מעל שמן זית בנדיבות, מפזרים מלח ים אטלנטי ופלפל שחור ומניחים מרווה או כל עשב תיבול שיש לכם.
- מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור יחד עם העוף – אם יש לכם תנור רחב כמו לי, אז שמים באותה קומה ואם לא אז אפשר בשתי קומות נפרדות. אחרי כשעה וחצי מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור וכשהעוף מוכן גם הוא, מוציאים אותו ומעבירים את התנור למצב גריל. נותנים לתפוחי האדמה השחמה יפה ומוציאים.
- להגשה: מניחים את העוף על תפוחי האדמה ומגישים לשולחן. אני אוהבת להגיש עם התבנית שבה צליתי את תפוחי האדמה.
שלום יהודית
תודה רבה על הבלוג המצויין והמתכונים הנהדרים והמדוייקים
האם לדעתך הטעמים יתאימו במידה ואמלא את העוף באורז אורז בצל וגזר?
בכייף גלית
בהחלט מתאים
היי יהודית המקסימה,
אני נורא נהנת מהבלוג שלך
בין האהובים עליי ביותר (אם לא ה-אהוב מכולם)
רציתי לשאול האם לדעתך לא כדאי לאפות יחד את העוף והתפו"א?
וואו תודה רבה רבה מיטל.
אני ממש שמחה שאת שואלת כי יש הבדל עצום בטעמים.
לתפוח אדמה יש תכונת ספיחה, כלומר הוא "גונב" טעמים של דברים שמתבשלים או נאפים יחד איתו.
עוף עם או בלי תפוחי אדמה זה שונה לחלוטין בטעם.
לכן אני תמיד אצלה בנפרד כדי לקבל מהעוף מקסימום טעם. גם תפוחי האדמה יהיו קריספיים יותר וטעימים יותר בלי כל הנוזלים שיוצאים מהעוף
היי יהודית.
המתכון נשמע מדהים ואני רוצה לנסות ולהכין אותו, אך רציתי לשאול אם אני משתמשת בפולקה קטנים יחסית מה בערך זמן האפייה בתנור? והאם להשאיר מכוסה בנייר כסף בתנור? תודה.
היי דניאל. ככל שחלקי העוף קטנים יותר, זמן הצלייה מתקצר משמעותית. תלוי כמה פולקה תשימי בתבנית. תכסי עם נייר כסף ופשוט תעקבי אחרי האפייה עד שזה נראה מוכן. תנעצי שיפוד ותוודאי שהוא נכנס חלק. לא יודעת לומר לך זמן מדוייק כי אני לא יודעת איזה כמות של עוף תשימי
יצא מושלם!!! מתכון מוצלח, נוח ומפורט מאוד תודה רבה 🙂
היי יהודית, אם אני רוצה לשים גם בטטות אז גם להן לתת בישול עם התפוחי אדמה?
היי אלינור. אין צורך. בטטה מתרככת ממש מהר. לשים בלי לבשל
יצא מושלם!! אחד המתכונים הטובים תודה רבה ?
היי אלינור איזה כייף לשמוע ותודה שחזרת לספר
נראה מעולה. אין צורך לקלף את תפוחי האדמה?
תודהה. אין צורך לקלוף. הכי טעים עם קליפה
יהודית מקסימה
העוף יצא מ ע ל ף
התפוא מושלמים
כולם התענגו על האוכל
תודה רבה
הכנתי עם כרעיים….
אפשר עם כל חלק שאוהבים
איזה כייףףף. תודה סימה שמחה שאהבתם
יהודית שלום, תודה על המתכון הנהדר.
האם העוף בתמונות צוי עם יין אדום או יין לבן?
תודה מראש ובברכה
בתמונה זה עם אדום. תודה רבה עירית
קצת לא ברור בנוגע לזמן שהייה בתנור כחומר בין שעה וחצי לשלוש שעות. איך יודעים?
עד שהעוף מוכן. זה תלוי במשקל העוף לכן זה בין לבין. נועצים סכין והיא צריכה להיכנס חלק לחלק הכי עבה בעוף וגם רואים צבע עמוק ויפה
אפשר להשתמש גם בכרעיים? נגיד מה הכמויות ל9 כרעיים?
תכפילי כמויות. מקסימום יישאר לך קצת רןטב מיותר
נשמע מעניין מאוד התיבולמשל העוף. האם את מוציאה מהמרינדה לפני האפייה? האם העוף מכוסה בנייר כסף בזמן האפייה? תודה
לא מוציאה. משרה בתבנית וישר לתנור. לגבי הכיסוי הכל כתוב במפורט
כמה שאת צודקת:
1) תמיד אני בוחרת עופות קטנים צעירים יותר טעימים ולא גדולים(זקנים)
2) תפוחי אדמה אכן סופגים טעמים; תמיד בבישוליםצכשרוצים לתקן טעמים ומליחות יתרה, מוסיפים תפו"א לספיגת המליחות.
ווי….אני כל כך נהנית מההסברים שלך….את מקסימה
איזה כייף שאת אוהבת ומגיבה פה.
תודהה אהובה וחג שמחח בינתיים
שלום יהודית, תענוג לקרוא את ההסברים שלך.
גם תפוחי האדמה נכנסים לתנור לשעה וחצי עד שלוש? נראה לי המון זמן…
והאם ניתן להכין מראש? התנור שלי בגודל סטנדרטי
היי רויטל,
כמו כל אוכל שתכיני מראש, יהיה בסדר אבל פחות טעים. תמיד אפשר מראש.
את יכולה להכין את תפוחי האדמה אחרת – לבשל אותם עד שהם רכים לחלוטין, לתבל ולצלות ואז הם יהיו בערך 40 דקות בתנור
בהצלחה וחג שמח ♥