סיר שהוא חובה אצלי בפסח לפחות פעם אחת. עוף שמתבשל עם פולים ברוטב חמצמץ הוא תבשיל מושלם לימי חול המועד, עם מצות או עם אורז זה מושלם


זה מסוג התבשילים שאני חייבת להכין בפסח, לא מוותרת! סך הכל סיר מאוד קל להכנה ופשוט אבל כל כך טעים ומבחינתי מתאים רק לפסח. פולים זה בכללי ירק שאני משתמשת בו רק בפסח, כך שיש הזדמנות אחת בשנה לאכול את התבשיל הטעים הזה. אפשר להשתמש בפולים קפואים או בפולים טריים, כל אחד והסבלנות שלו 🙂 לי אין סבלנות לקלוף פולים ואני בכלל חושבת שהקפואים מעולים ואין סיבה לעבוד קשה.

עוף מבושל עם פולים ירוקים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
מצרכים לסיר גדול
- 800 גרם פולים קפואים (1 שקית – אני קונה סנפרוסט)
- 10 שוקי עוף טריים
- 2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
- 1/3 כוס שמן זית לצריבת העוף
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית כורכום
- 2 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 כוסות מים רותחים
- מיץ מחצי לימון
אופן הכנה
מחממים 1/3 כוס שמן זית בסיר סוטאז' רחב, מניחים את השוקיים אחד אחד ועל להבה גבוהה צורבים היטב עד שהשוקיים ממש זהובים, הופכים לצד שני וצורבים גם אותו. מוציאים את השוקיים מהסיר.
מוזגים לסיר עוד 1/4 כוס שמן זית, מטגנים את הבצל עם הכורכום על להבה קטנה כמה דקות טובות עד שהבצל מתרכך ומזהיב, מידי פעם מערבבים. כשהבצל זהוב מוסיפים את הפולים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים, מטגנים כמה דקות ומוסיפים מים רותחים. מחזירים את העוף לסיר ומבשלים על להבה בינונית כשעה וחצי עד שרוב הרוטב מצטצמם. טועמים ומתקנים תיבול, סוחטים את הלימון וממשיכים לבשל עוד כ – 15-20 דקות או עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם.
תודה רבה , יהודית. אוהבת את המתכונים שלך.השאלה – האם צריך להפשיר את הפול לפני ואם אפשר להוסיף שום?
אין צורך להפשיר אבל אפשר וכן אפשר שום