עוף עם אורז ופולים עם תבלין סודי שמשדרג את המנה ומעניק לה טעם ומרקם עסיסי במיוחד ואת כל זה מכינים בסיר אחד בתנור
אין פסח בלי פולים! למרות שאצלי יש פולים כל השנה כי אני פשוט אוהבת לשלב אותם עם אורז ובדג מרוקאי, אבל בפסח זה פשוט חובה. לאורך כל החג יהיו מאכלים ותבשילים שמשולבים בהם פולים כמו למשל מרק ירקות עם פולים שאני מכינה כל יומיים לאורך החג.
בתור ילדה/נערה, אחד התפקידים שלי בבית היה לקלוף פולים טריים מהתרמיל החיצוני שלהם ולמרק הירקות של פסח גם את הקליפה הדקה שנמצאת על הפול עצמו. אני מדברת איתכם על ארגזים של פול שאמא שלי הייתה קונה, כי פעם לא היו ירקות קפואים בסופר והשתמשו בכל ירק רק בעונה שלו. עונת הפולים הייתה בדיוק בפסח ואמא שלי הייתה קונה ארגזים. אנחנו, הבנות היינו קולפות ואמא הייתה מקפיאה אותם כך שהספיקו לה להרבה חודשים אחרי פסח.
היום יש כבר ירקות ופירות קפואים כל השנה והם באיכות מעולה. סנפרוסט הגדילה לעשות והוציאה במיוחד לחג מהדורה מיוחדת של פולים ללא הקליפה הדקה ואני הצטיידתי בכמה וכמה חבילות כדי שיישאר לי לכמה חודשים במקפיא. האמת, שאני לא מבינה למה מהדורה מוגבלת, כי זה גאוני ביותר בעיני.
אחרי שכל השבוע לא הפסקנו לאכול, החלטתי להכין לחג השני ארוחה קלה וטעימה במיוחד וכולה בסיר אחד. אלו כל המצרכים שנצטרך כדי להכין את המנה הזו שיוצאת עסיסית בזכות שומן טלה שאני שמה שמשמש ממש כמו תבלין. גם אם אתם לא חובבים טעם של טלה, זה יהיה לכם טעים כי הכמות מאוד קטנה והטעם מאוד עדין כך שהוא כמעט לא מורגש ויחד עם זאת משדרג פלאים את המנה.
מחממים שמן זית בסיר רחב שניתן להכניס לתנור וצורבים את העוף יחד עם שומן הטלה כמה דקות טובות עד שהשוקיים מזהיבות
הופכים אותם כך שייצרבו מכל הכיוונים. כשהם שחומים מוציאים אותם לצלחת
שוטפים ופורסים את הכרישה, קוצצים את הבצל הירוק וחותכים את הגזר לג'וליינים
מכניסים לסיר את הירקות יחד עם שיני השום ומטגנים תוך כדי ערבוב מידי פעם
מטגנים כמה דקות עד שהירקות מאבדים נפח ומתרככים מעט
מוסיפים את הפולים ומטגנים עוד 10 דקות, מידי פעם מערבבים
מוסיפים את האורז
מערבבים ומתבלים במלח, פלפל שחור וכמון
מוסיפים מים רותחים ואת העוף
מכסים את הסיר עם נייר כסף ומכניסים לתנור
אחרי כשעה ורבע התבשיל מוכן להגשה
עקרונית אפשר להפוך את התבשיל כמו מקלובה וזה יוצא מהמם. אני דווקא אוהבת לאוורר את האורז ולהגיש אותו בצורה חופשית יותר. בכל מקרה זה טעים ביותר
עוף עם אורז ופולים בתנור
לפני שמתחילים
- יוצאת כמות גדולה של אורז שמספיקה ל – 5-6 אנשים. אפשר לשים עוף בהתאם לכמות האנשים שעבורם מכינים את התבשיל.
- התבלין הסודי שלי בהמון תבשילים זה שומן טלה שמשדרג בטירוף כל מנה. ניתן לוותר עליו אם לא מוצאים אבל אני מבטיחה לכם שברגע שתתרגלו לבשל איתו, לא תוכלו לחזור אחורה. בתקופת החגים הסופרים והקצביות מלאות בשומן טלה שנמכר בגרושים.
- אני אוהבת לקטום את הקצה של שוקי העוף. ממילא זה חלק שלא אוכלים ובהגשה זה הרבה יותר יפה ואסתטי.
מצרכים לכמות של 4 מנות
- 1 חבילת פולים קפואים ללא קליפה של סנפרוסט
- 8 יחידות שוקי עוף טרי
- 1 כף גדושה שומן טלה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כרישה גדולה
- 4-5 גבעולי בצל ירוק
- 3 שיני שום שלמות
- 3 גזרים
- 2 כוסות אורז יסמין
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית שטוחה כמון
- 4 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- בסיר רחב שניתן להכניס לתנור, מחממים שמן זית. מניחים את שוקי העוף אחד אחד בתוך השמן יחד עם שומן הטלה וצורבים 15-20 דקות עד שהעוף משחים היטב.
- הופכים את השוקיים צד וצורבים גם מצד שני 15-20 דקות עד שהם זהובים וכמעט מוכנים.
- מוציאים את העוף לצלחת ושומרים בצד.
- שוטפים את הכרישה ואת הבצל הירוק ופורסים אותם. קולפים את הגזר ובעזרת קולפן חותכים לג'וליינים (אם אין קולפן ג'וליינים, משתמשים בחלק הגס של המגרדת). מוסיפים את כל הירקות ואת שיני השום לשמן ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב מידי פעם עד שהם מאבדים מהנפח ומתרככים מעט.
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- מוסיפים את הפולים ומטגנים 10 דקות, מערבבים מידי פעם.
- מוסיפים את האורז, מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון ומערבבים.
- מוסיפים מים רותחים. בשלב זה טועמים את המים. הם צריכים להיות מלוחים יותר מהרגיל. אם חסר מלח, זה הזמן להוסיף.
- מסדרים את שוקי העוף בתוך הסיר.
- מכסים את הסיר היטב עם נייר כסף, כך שיהיה אטום ומכניסים לתנור על רשת במרכז התנור.
- אופים כשעה ורבע עד שכל המים נספגים באורז והעוף רך ומוכן.
- מעבירים לצלחת הגשה – מסדרים את האורז על צלחת גדולה ורחבה ומניחים עליו את שוקי העוף.
שלום,
האם ניתן לבשל ולא רק להכניס לתנור? אם כן כמה זמן בישול ושאלה נוספת האם ניתן להשתמש באורז בסמטי?
וחוץ מזה המתכונים שלך פשוט מעולים
תודה
היי מיכאל,
פחות מתאים את זה על הגז אם כי זה אפשרי בהחלט. התנור נותן תוצאה הרבה יותר טעימה.
אפשר אורז בסמטי
היי יהודית
תודה על תשובתך,אני מעונין לבשל במקום להכניס לתנור,מה השינוי בתהליך ההכנה וכמה זמן בישול
אודה לתשובתך
תודה
אותו דבר, פשוט שים על הגז על להבה הכי נמוכה ואפילו אם יש לך פלטה מבודדת מהאש הישירה אז בכלל זה מעולה