אחד הסירים שאני הכי אוהבת להכין ואני מגישה איתו לשולחן. העוף יוצא פריך מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים. ארוחה שלמה ומושלמת בכלום עבודה ונתוצאה וואווו


זה באמת אחד הסירים הכי קלים והכי טעימים שיצא לי להכין לאחרונה. כמה שהוא פשוט, ככה הוא טעים. מה שכן, תקנו עוף טרי ורצוי ללא אנטיביוטיקה כי באמת שהטעם שלו אחר לחלוטין. אז אין פה יותר מידי תבלינים או אפשר לומר שאין פה בכלל תבלינים למעט שמן זית ממש איכותי, מלח ים אטלנטי' pלפל שחור, אורגנו טרי מהגינה זהו! ובכל זאת, אם תשימו עוף טרי וטוב, פלפל שחור טחון טרי, תקבלו טעם חלומי ותבינו שהטעם הוא בחומרי הגלם עצמם ולא בתבלינים שלפעמים מאפילים על הטעם הטבעי של העוף או הבשר.

את הכל אני מכינה בסיר המעולה הזה שהוא רחב מספיק כדי להכיל את הכל והוא נכנס לתנור וזה יוצא פשוט מושלם. הסיר הוא כמובן של מגנוס וכמה פעמים בחודש יש הנחה על כל האתר עם הקוד קופון שלי כך ששווה לבדוק אם הקוד פעיל. אפשר גם לשאול אותי פה בתגובות ואני אעדכן מתי הוא פעיל. הקוד שלי תמיד: yehudit

עוף עם אורז ותפוחי אדמה בסיר אחד בתנור
לפני שמתחילים
מצרכים לסיר סוטאז' בקוטר 36 ס"מ
לאורז
- 2 כוסות אורז יסמין
- 1.5 ליטר מים
- 5 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
לתפוחי אדמה
- 10 תפוחי אדמה (מומלץ של דוד משה)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
לעוף
- 6 כרעיים עוף טריים
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 6 גבעולי אורגנו/טימין/זעתר טריים
לתבשיל
- 1 כוס מי אורז
אופן הכנה
מכינים את האורז: מבשלים את האורז כמו שמבשלים פסטה, כלומר: שמים את האורז בסיר עם הרבה מים ומבשלים רק 10 דקות שיהיה ממש חצי מוכן. מסננים, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור ושומרים בצד. שומרים כוס אחת מהמים שבישלנו בהם את האורז.
מכינים את תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם שיהיו 70-80% מוכנים, כלומר רכים אבל לא עד הסוף. מקררים ופורסים לפרוסות בעובי של כ – 3/4 ס"מ. שמים בסיר סוטאז' שמן זית, מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת ומטגנים אותם משני הצדדים עד להזהבה יפה. משאירים את תפוחי האדמה בסיר וממשיכים לפי המתכון.
מכינים את העוף: מניחים את חלקי העוף בקערה. מתבלים אותו בשמן זית, מלח ופלפל שחור ומעסים אותו עם הידיים כדי להחדיר לו את התבלינים.
מרכיבים את הסיר ואופים: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות על מצב סטטי. מסדרים את האורז על שכבת תפוחי האדמה בצורה אחידה. מניחים מעל האורז את חלקי העוף ועליהם את האורגנו הטרי. מוזגים את מי האורז בין חלקי העוף ומעבירים לתנור למשך כחצי שעה. מנמיכים את החום ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה או עד שהעוף מקבל צבע זהוב בהיר יפה והאורז מוכן. מוציאים מהתנור ומגישים עם הסיר לשולחן.
בתאבון!
בתנור מכוסה או פתוח?
בלי כיסוי
הקוד לא פעיל
הוא לא פעיל באופן קבוע. ביום שני הקרוב בתאריך 3/2 הוא שוב יהיה פעיל ל-48 שעות
,בוקר טוב העוף והאורז בתנור מתכון ישן שלך מעולה וכמעט פעם בשבוע עושה…המתכון הזה קצת שונה..השאלה לא צריך לכסות בתנור?…ושוב התלבטות אם לשנות מתכון מנצח…..תודה על כל הטוב שלך.
היי סימה זה מתכון אחר, שונה ושניהם מעולים
האם מכסים את הסיר כשהוא נאפה עם האורז בתנור?
לא מכסים