אמרתם קריספי צ'יקן, אני מתייצבת מייד! מבחינתי הכל צריך להיות קריספי, אני מכורה למרקם, לרעש שזה עושה וכמובן לטעם. אז קבלו את הגרסה שלי לקריספי צ'יקן או פשוט פילה עוף מטוגן שיוצא פריך במיוחד

השם השני שלי היה אמור להיות קריספי 🙂 אני באמת מכורה למרקם הפריך וחייבת אותו בכל ביס ולא משנה אם זה אוכל או קינוח. בלחם אני אוכלת רק את הקשה, אני חייבת בצקים קריספיים כמו קרואסונים, בצק עלים וכו'. את השניצלים של יום שישי אני אישית אוהבת דקים והכי קריספיים וזה היה רק מתבקש שאכין כבר את הקריספי צ'יקן האגדי. כמובן שהמקור הוא חלבי ואנחנו לא מערבבים חלב ובשר אז למעשה זה פשוט עוף מטוגן קריספי וטעים.



פילה עוף פריך במיוחד או פשוט קריספי צ'יקן
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- יש כמה שלבים אבל כל שלב לוקח ממש כמה דקות והתוצאה שווה את זה אז ממליצה לא לדלג על שום שלב.
- מומלץ מאוד להשאיר את הבלילה הרטובה כמה שעות טובות במקרר לספוג את הטעמים וזה גם מרכך את העוף.
- הטיגון לוקח כמה דקות טובות אז לא לחשוש מזמן הטיגון ולתת לו עד שהוא מזהיב יפה. רק ככה נקבל קריספיות מושלמת שגם נשארת קריספית אחרי כמה שעות. כמובן שהכי טעים לאכול מייד אחרי הטיגון אבל זה היה טעים גם כשהתקרר.
מצרכים
- 1 ק"ג פילה עוף טרי
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
בלילה רטובה
- 2 ביצים
- 1 כוס קמח
- 1 כוס מים קרים מאוד
- 1.5 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית גדושה חרדל
- 1 כפית גדושה רוטב סרירצ'ה (לא חובה זה קצת פיקנטי)
תערובת יבשה
- 1 כוס קמח
- 1 כוס קורנפלור
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
לטיגון: 1 ליטר שמן חמניות
להגשה: רוטב ברביקיו/סרירצ'ה/מיונז
אופן הכנה
מטפלים בעוף: נפטרים מהגיד הלבן שיש בכל פילה. בעזרת נייר סופג חזק מייבשים טוב את העוף ומפזרים עליהם מלח ופלפל.
מכינים בלילה רטובה: טורפים יחד את כל החומרים לבלילה חלקה, טועמים על קצה הלשון לוודא שלא חסר מלח ומוזגים אותה על הפילה עוף. מערבבים היטב, מכסים עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעה ומומלץ כמה שעות.
מכינים תערובת יבשה ומטגנים: מערבבים את כל הרכיבים של התערובת היבשה יחד. מחממים את השמן לטמפרטוה של 180 מעלות. בעזרת מלקחיים או פינצטה ארוכה טובלים את העוף שהיה מושרה בבלילה הרטובה בתערובת היבשה טוב טוב, כך שיהיה כולו מצופה ומניחים בשמן. חשוב לא לטגן כמות גדולה יחד כדי לתת לעוף מספיק מקום לשחות בשמן בחופשיות. מטגנים כמה דקות טובות משני הצדדים עד שמקבלים עוף זהוב עמוק. מעבירים לרשת צינון ומגישים מייד עם רטבים שאוהבים.
בתאבון!





