עוד תבשיל קל להכנה שמכינים בתנור ויוצא מושלם! תבנית יפהפייה שנאפית כולה בתנור. התבנית מוגשת לשולחן כמו שהיא ותמיד גורפת ים מחמאות
אין יותר כייף מלהכין ארוחה שלמה בתבנית אחת, לשלוח לתנור ולתת לו לעשות את הקסמים שלו. כל התבנית הזו נאפתה בתנור, אמנם בשלבים כדי לא לייבש את הפרגיות אבל באמת שעשר דקות עבודה כל הסיפור הזה וזה יוצא מהמם וככה בדיוק עם התבנית אני מגישה לשולחן, עם אורז וסלט ירקות זה מושלם.
פרגיות עם תפוחי אדמה בצל ופטריות בתנור
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את התבנית הזו מכינים ממש בעשר דקות ואת כל העבודה עושה התנור. תוך שעה וחצי – שעתיים יש ארוחה שלמה ומושלמת מוכנה ואני מגיה לשולחן ככה בדיוק, לא נוגעת.
מצרכים
לוקחים קערה גדולה ובתוכה נכין את הכל בשלבים, אין צורך לשטוף את הקערה אחרי כל שלב כי זה אותם תבלינים בדיוק.
- 10-12 תפוחי אדמה (אני קונה גורמה של דוד משה)
- חופן מלח גס לבישול
- 3 בצלים ירוקים קצוצים גס
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפי פפריקה מתוקה
- 1 סלסלת פטריות טריות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית כורכום
- 3 בצלים
- 1 ק"ג סטייק פרגית
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 3 בצלים ירוקים חתוכים גס
אופן הכנה
מכינים את תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה כשהם שלמים עם הקליפה עם חופן מלח גס עד שהם רכים, מסננים מייד מהמים ומקררים. כשהם קרים קולפים אותם, חותכים לרבעים לאורך ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הבצל הירוק, מתבלים בשמן זית בנדיבות במלח, פלפל שחור, כורכום ופפריקה מתוקה. מערבבים טוב עם הידיים ומניחים בתבנית בשכבה אחת.
מכינים את הפטריות: לא שוטפים את הקערה. שמים את הפטריות בקערה ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור, כורכום ופפריקה ומערבבים עם הידיים. מסדרים בתבנית בין תפוחי האדמה.
חותכים את הבצלים לרבעים ומניחים בין תפוחי האדמה.
מכינים את הפרגיות: שימו לב שאת הפרגיות משלבים בתבנית רק אחרי שתפוחי האדמה כמעט מוכנים כדי לא לייבש אותן.
באותה קערה שבה הכנו את תפוחי האדמה והפטריות מתבלים גם את הפרגיות בשמן זית, מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה ואת כל הבצל הירוק ושומרים במקרר עד שתפוחי האדמה יהיו מוכנים.
מחממים תנור לחום של 220 מעלות ואופים את תפוחי האדמה והפטריות למשך כשעה או עד שהם מקבלים צבע זהוב יפה.
מוציאים מהתנור ומניחים מעל תפוחי האדמה את הפרגיות המתובלות, מחזירים לתנור לעוד כחצי שעה עד שהפרגיות מקבלות צבע זהוב בהיר.
מגישים עם התבנית.
לכסות את התבנית עם התפוא והפטריות עם נייר כסף?
ולאחר מכן עם הפרגיות?
לכסות הכל
אפשר לכתוב בבקשה במתכון? לא קראתי את התגובות,וזה התייבש קצת
הכל כתוב במתכון:
מכינים את הפרגיות: שימו לב שאת הפרגיות משלבים בתבנית רק אחרי שתפוחי האדמה כמעט מוכנים כדי לא לייבש אותן.
אחרי כמה זמן מוסיפים את הפרגיות?
היי אדוה,
הכל כתוב במתכון
שלום,
את כותבת להרתיח את התפוא עד דרכים.ואחכ לנכניס לתנור לעוד שעה.בהרתחה הם כבר רכים מוכנים לאכילה.
לא הבנתי למה צריך להרתיח ולאפות עוד שעה.
תודה
כי בתנור זה לא כדי לרכך אחא לתת עוד מרקם וטעמים. זה לא אותו תהליך בכלל בכלל
בבקשה מתכונים ניראה מאוד טעים
נראה מצוין, אפשר בלי הפטריות? לא אוהבת…
ברור
שלום לישלוח מתכונים לה איימל שלי