פתיתים וחזה עוף שמכינים בסיר אחד ויוצאים אחד אחד בזכות טיפ אחד קטן. ארוחה שלמה וקלה להכנה שמתאימה לארוחות זריזות כשאין זמן או חשק להשקיע ובכל זאת יוצאת מושלמת וטעימה במיוחד
לפני כמה שנים הכנתי פתיתים וקראתי להם "פתיתים אחד אחד". לא צפיתי את ההיסטריה ואת כמות הכניסות לבלוג באותו יום ובכלל למתכון הכל כך פשוט הזה. מלאאא תגובות על זה שסוף סוף יוצא להם פתיתים אחד אחד, כאלה שלא נדבקים והופכים לגושים בסיר. מסתבר שהמתכונים הכי פשוטים מצליחים בצורה היסטרית לפעמים.
אז מה הסוד לפתיתים מושלמים שיוצאים אחד אחד?
במילה אחת: שמן!
בשתי מילים: שמן זית!
בשלוש מילים: שמן זית איכותי 🙂 🙂
אז כן, כדי שהפתיתים ייצאו אחד אחד חייבים לשים כמות יפה של שמן ורצוי או אפילו הכרחי לטעם – שמן זית.
אני מתחילה עם צריבה טובה של החזה עוף ומוציאה מהסיר. באותו סיר אני מכינה את הפתיתים. אני מתחיל עם טיגון של הרבה בצל עד שהוא שחום ממש כמו שמכינים מג'דרה ואז מוסיפים את הפתיתים, מטגנים קלות עד שהם עטופים טוב בשמן. מוסיפים מים רותחים עד לגובה שמכסה את הפתיתים ועוד כוס אחת. זאת הכמות המדוייקת לבישול מדוייק של הפתיתים. מתבלים, סוגרים את הסיר ומבשלים כ – 15 דקות על להבה מאוד נמוכה. כשהפתיתים מוכנים משלבים את החזה עוף וסוגרים את הסיר לעוד 5 דקות. זהו! זה מוכן וזה טעים
פתיתים אחד אחד עם חזה עוף בסיר אחד
סרטון שלבים של הכנת הפתיתים ניתן לראות אצלי באינסטגרם
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
מצרכים
- 500 גרם פתיתים (שקית אחת)
- 750 גרם חזה עוף
- 2 בצלים גדולים
- 1/3 כוס שמן זית + 1/3 כוס שמן זית
- מים רותחים(הכמות באופן ההכנה)
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
מכינים חזה עוף: חותכים את חזה העוף לקוביות. מחממים בסיר רחב 1/3 כוס שמן זית וצורבים את החזה עוף משני הכיוונים כמה דקות טובות עד שהוא מוכן. מתבלים את החזה עם מעט מלח ופלפל שחור.כשהחזה מוכן, מוציאים מהסיר ושומרים בצד.
מכינים פתיתים: קוצצים את הבצלים לקוביות קטנטנות ובאותו סיר בדיוק (לא שוטפים) מוסיפים 1/3 שמן זית ומטגנים את הבצל כמה דקות טובות עד שהוא זהוב עמוק. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים כך שיהיו עטופים היטב בשמן.
מנמיכים את הלהבה להכי קטנה שיש בגז. מוסיפים לסיר מים רותחים עד לגובה שמכסה את הפתיתים ועוד כוס אחת. מתבלים במלח ופלפל שחור, טועמים את המים ואם חסר מלח – מוסיפים. מכסים את הסיר ומבשלים כ – 15 דקות או עד שהפתיתים מוכנים. מכבים את הלהבה, מערבבים את הפתיתים עם מזלג ומשלבים את חזה העוף. מערבבים היטב עם מזלג וסוגרים את הסיר לעוד 5 דקות.
זהו! הסיר מוכן
היי
איזה תבלין אפשר להוסיף כדי להוסיף צבע?
תודה רבה
כורכום, פפריקה
אפשר פתיתים בלי החזה עוף ???
ברור שכן
אפשר כרעיים עוף,במקום חזה עוף?
היי יוס,
פחות מתאים