סיר מושלם לאחרי החגים אבל ממש לא רק. סיר קל להכנה ומושלם מבחינה תזונתית – גם ירקות, גם חלבונים והפתיתים מקבלים משמעות אחרת מאשר סתם פחמימות ריקות
לא משנה כמה אכלנו בחגים, עדיין צריך לאכול משהו :)וזה הסיר המושלם לאחרי החגים. פתחתי את המקרר ומצאתי שם כמה פרגיות מהעל האש שעשינו אתמול, מלא ירק כי אני תמיד מגזימה בחגים כדי שלא יחסר חלילה, ברוקולי תמיד יש לי במקפיא ורק הייתי צריכה להחליט אם לשלב פה אורז או פתיתים וההחלטה נפלה על הפתיתים וזה היה חכם כי ווואווו איזה טעים זה יצא.
10 דקות הכנה ואז אני שולחת את הסיר לתנור לעוד חצי שעה וזהו, סיר משפחתי שלם מוכן בכלום זמן
פתיתים ירוקים עם פרגיות בתנור
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- אפשר להכין את אותו מתכון עם אורז במקום פתיתים.
- אני אוהבת להכין את הסירים שלי בתנור, כי הבישול איטי ואחיד והתוצאה הרבה יותר טובה מבישול על הגז אבללל, אפשר להכין גם על הגז, על להבה הכי קטנה שיש לכם.
- אפשר לשלב איזה ירק/ות שאוהבים.
מצרכים
- 5 יחידות סטייק פרגית
- 1 שקית פתיתים עגולים
- 1 בצל גדול קצוץ לקוביות
- 3 שיני שום פרוסות
- 1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 חבילה כוסברה קצוצה
- 200 גרם ברוקולי קפוא ומופשר
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס שמן זית (סך הכל לכל שלבי הבישול)
- מים רותחים (הסבר לכמות ב"אופן ההכנה")
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מחממים שמן זית בסיר שיכול להיכנס לתנור. מניחים את הפרגיות אחת אחת, ממליחים ומפלפלים קלות וצורבים 2-3 דקות רק עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים את הפרגיות מהסיר.
מוסיפים עוד מעט שמן זית ומטגנים את קוביות הבצל כמה דקות עד להזהבה, מידי פעם מערבבים אותם כדי שלא ייחרכו.
כשהבצל זהוב מוסיפים את פרוסות שיני השום ומערבבים.
מוסיפים את הפתיתים ומטגנים דקה תוך ערבוב.
מוסיפים את הברוקולי והירק הקצוץ ומערבבים דקה.
מתבלים במלח ופלפל שחור ומוסיפים עוד מעט שמן זית ומערבבים.
מוזגים מים רותחים כך שיכסו את הפתיתים ועוד כוס אחת. מערבבים ומניחים מעל את הפרגיות.
מעבירים לתנור ומניחים על רשת בשליש התחתון של התנור לכ – 30 דקות.
מעבירים את התנור למצב גריל עליון, מעלים את הסיר לאמצע התנור, מסירים את המכסה ואופים עוד כ – 10 דקות רק לתת השחמה קלה.
מוציאים את הסיר מהתנור, הופכים את הפתיתים עם מזלג וסוגרים את הסיר לעוד 10 דקות לפני שמגישים.