שני סוגים של קציצות עוף שמכינים בסיר אחד מחולק וגאוני! הקציצות מתבשלות בו זמנית וככה יש לכל אחד את הקציצה והרוטב המועדפים עליו


מכירים את זה שאתם מכינים תבשיל או קציצות ותמיד אחד הילדים לא אוהב? אז הסיר המחולק של מגנוס הוא פתרון מעולה! אני מכינה תערובת של קציצות, במקרה הזה הכנתי קציצות עוף, צד אחד קציצות ברוטב עגבניות וצד שני קציצות עם סלרי, תפוחי אדמה ואפונה. ככה לכל אחד יש את הקציצות שהוא אוהב ויש שלום בבית 🙂


קציצות עוף ברוטב עגבניות וגם עם אפונה וסלרי שמכינים בסיר אחד מחולק
כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת לקראת החג – 18% הנחה בהזנת קוד קופון: yehudit. נכנסים פה להזמנת סיר מחולק ופה להזמנת כל סדרת הסירים עם הידית המתפרקת
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הכנתי כמות של קציצות עוף וחילקתי לשני סוגים של רוטב – צד אחד של הסיר קציצות ברוטב עגבניות וצד שני קציצות עם אפונה, סלרי ותפוחי אדמה. כמובן שאפשר להכין גם בשני סירים נפרדים.
- אם מכינים בסיר מחולק, ההמלצה היא להכין מראש את כל המצרכים ורק אז להתחיל לבשל. אגב, ההמלצה הזו תקפה גם כשמבשלים כל סיר. תהליך הבישול קורה בו זמנית וככה שני הקטבים מוכנים יחד.
מצרכים לקציצות – כ – 40 קציצות
- 1+1/4 ק"ג חזה עוף טרי טחון
- 1 בצל גדול
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1 כוס עלי סלרי
- 1/2 כוס קמח שקדים/3 כפות פירורי לחם
- 1 כף מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית בהרט לקציצות
- 1/4 כוס שמן זית
לרוטב עגבניות
- 1 מח עצם
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 פחית עגבניות חתוכות דק (400 גרם של Mutti)
- 2 כפות גדושות רכז עגבניות (מומלץ של Mutti)
- 5 שיני שום שלמות
- 1 כפית גדושה מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2.5 כוסות מים רותחים
לאפונה, סלרי ותפוחי אדמה
- 1 מח עצם
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
- 400 גרם אפונה קפואה
- 4 ענפי סלרי כולל העלים פרוסים
- 1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מיץ מלימון שלם
- 2.5 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
מכינים את תערובת הקציצות: טוחנים במעבד מזון את הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה ועלי הסלרי ומעבירים לקערה יחד עם החזה עוף הטחון. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב עם הידיים לתערובת דביקה. מכסים ומעבירים למקרר למינימום שעה.
מכינים רוטב עגבניות: מחממים שמן זית וצורבים את המח עצם כמה דקות מכל צד כך שישחרר את הטעמים שלו לשמן. מוסיפים את העגבניות החתוכות דק, רכז עגבניות ושיני שום ומטגנים כמה דקות ומידי פעם מערבבים. מוסיפים תבלינים ומים רותחים ומבשלים כ – 30 דקות על להבה בינונית. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים לסיר חצי מכמות הקציצות. מבשלים עוד כ- 40 דקות או עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
מכינים את האפונה, סלרי ותפוחי אדמה: מחממים שמן זית וצורבים את המח עצם כמה דקות מכל צד כך שישחרר את הטעמים שלו לשמן. מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ, כורכום, מלח ופלפל שחור ומטגנים כמה דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים גם את הסלרי, תפוחי אדמה ואפונה ומערבבים. מוסיפים מים רותחים ומיץ לימון ומבשלים כ – 30 דקות על להבה בינונית. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים לסיר את החצי הנותר של הקציצות. מבשלים עוד כ – 40 דקות או עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
בתאבון!