תבשיל טעיםם ומיוחד. בדרך כלל אני מכינה מסלק עלים סלט מבושל. הפעם החלטתי שבהחלט אפשר להכין ממנו תבשיל פיקנטי וטעים. יצא מעדן!!! פיקנטי, חמצמץ וטעיםם.
תבשיל סלק עלים עם עוף בתיבול פיקנטי
מצרכים ל-4-5 מנות
- 3 חבילות סלק עלים
- 6-7 שוקי עוף
- 6-7 שיני שום
- 2 פלפלים אדומים חריפים טריים
- 5-6 פלפלים יבשים סודנים חריפים
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה(אפשר יותר אם רוצים יותר חריף)
- 1/4 כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 1/4 כפית כמון
- מיץ מחצי לימון טרי
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כוס מים
אופן הכנה
- מנקים היטב את עלי הסלק וחותכים לרצועות גסות.
- מחממים שמן זית בסיר רחב. שמים בסיר את כל עלי הסלק, שום ופלפלים ומאדים על אש קטנה עד שהסלק מאבד מנפחו. מוסיפים את העוף מעל עלי הסלק. מוסיפים מים, מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה ומתוקה, מיץ לימון וכמון ומבשלים על אש קטנה עד שהסלק מתאדה לחלוטין, העוף מוכן וכל הטעמים נספגים בו (בערך שעה – שעה וחצי).
- התבשיל מוכן כאשר הנוזלים הפכו לרוטב סמיך והעוף רך רך.
מושלם יצא!!!!!!!
איזה כייףףףף מיטל. שמחה לשמוע
שלום יהודית יקרה ושבוע טוב,
נהנית מהמתכונים שאת מעלה…
מתכננת להכין את העוף המופלא הזה בלי נדר לשבת הבאה.. שתי שאלות לי :
1. האם יהיה מוצלח גם עם כרעיים? לא מרגיש לי שמשנה באופן עקרוני..
2. האם התבשיל לא יוצא חריף מאוד מאוד מאוד עם הפלפלים הסודניים??? מה דעתך? או שכדאי להחליף בפלפלים חריפים רגילים כדי לא להבעיר את הפיות של כולם…
תודה רבה, טלי
היי טלי. יהיה מצויין עם כל חלק של עוף שאתם אוהבים. אצלי פשוט אוהבים את השוקיים. עקרונית זה פיקנטי, לא חריף שורף אש אבל חריפות זה עניין של טעם. את גם יכולה לוותר בכלל על החריפות, זה יהיה טעים בכל מקרה