יש תבשילים שבעיני הם טעימים יותר בימי שישי בצהריים. אז נכון שחייב בשישי שניצלים, מטבוחה, קציצות תפוחי אדמה או תפוחי אדמה מעוכים בתנור, אבל, גם סירים כאלה אני אוהבת בשישי ומשום מה באמצע השבוע אין להם את אותו טעם. ביום שישי יש גם ללחמניות הביתיות טעם מיוחד שאם נכין באמצע שבוע, זה לא יהיה אותו דבר
יש תבשילים שבעיני הם טעימים יותר בימי שישי בצהריים. אז נכון שחייב בשישי שניצלים, מטבוחה, קציצות תפוחי אדמה או תפוחי אדמה מעוכים בתנור, אבל, גם סירים כאלה אני אוהבת בשישי ומשום מה באמצע השבוע אין להם את אותו טעם. ביום שישי יש גם ללחמניות הביתיות טעם מיוחד שאם נכין באמצע שבוע, זה לא יהיה אותו דבר.
אני אוהבת להשתמש באפונה עדינה, בעיני היא הרבה יותר טעימה מהאפונה הרגילה וכן, סנפרוסט זה פתרון מצויין לירקות כשהם לא בעונה והאמת, גם בעונה אני לא ממש אשב לקלוף אפונה 🙂
תבשיל עוף עם אפונה ותפוחי אדמה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- השתמשתי באפונה עדינה של סנפרוסט, כמובן שאפשר גם עם אפונה רגילה.
מצרכים ל – 5 מנות
- 1 שקית אפונה עדינה
- 10 שוקי עוף טריים
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 בצלים בינוניים
- 3 גבעולי סלרי עם העלים
- 1/4 כפית כורכום
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2.5 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות, קוצצים לקוביות את הבצל והסלרי ומניחים בצד.
מחממים שמן זית בסיר רחב ונמוך, צורבים את העוף כמה דקות טובות מכל הכיוונים עד שהוא מזהיב. מוציאים את העוף מהסיר.
אם חסר שמן, מוסיפים עוד קצת ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה. שמים בסיר גם את הסלרי ומטגנים כמה דקות טובות עד שהוא מתרכך מעט, מוסיפים גם את תפוחי האדמה ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות.
שמים בסיר את האפונה, מערבבים ומטגנים 2 דקות.
מוזגים לסיר מים רותחים ומתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור.
מחזירים את העוף לסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי עד שרוב הנוזלים הצטמצמו.
לקראת סוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול.
היי
אם אני רוצה להכין את המתכון עם 3 שוקיים ו3 ירכיים, כמה מים כדאי לשים?
אותו דבר
מתכון מעולה! הכנתי כמה וכמה פעמים ויצא מדהים.
אני צורבת את העוף הרבה זמן, אולי 20 דקות, ומוסיפה גם כרישה ושומים שלמים וקישואים וגם יותר תבלינים. מעדן.
מעולה
אפשר לוותר על שלב הטיגון ?
היי אביבה,
זה לא טיגון, זה צריבה וזה חובה כדי לקבל טעמים עמוקים. לא לוותר, זה כל הטעם של האוכל
האם את מפשירה את האפונה? או מטגנת קפואה ישירות מהמקפיא?
היי
אין צורך להפשיר
בישלתי שעה וחצי על אש נמוכה וכל הנוזלים נשארו, מניחה שעל מנת שיתאדו צריך ללא מכסה לפחות חצי שעה לא?
תמיד כדי לצמצם נוזלים משאירים סיר חצי פתוח
יצא מדהים! תודה : )
היי
אפשר להחליף את השוקיים בפילה עוף ?
תודה 🙂
אין בעייה רק קחי בחשבון שזמן הבישול שלו מאוד קצר
פילה ייצא לך כמו קש
האם צריך לכסות את הסיר?
חלק מהבישול
מזה חלק מהבישול?
היי יהודית, במה אפשר להחליף את תפוחי האדמה?
היי הדס,
את יכולה לוותר עליהם
יצא מעולה!
תודה שירן,
כייף לשמוע
נראה מיוחד! איך זה ילך עם שעועית ירוקה משקית?
היי אסתי, יש מתכון גם לתבשיל עם שעועית ירוקה
https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%a3/%d7%aa%d7%91%d7%a9%d7%99%d7%9c-%d7%a9%d7%a2%d7%95%d7%a2%d7%99%d7%aa-%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a7%d7%94-%d7%95%d7%a2%d7%95%d7%a3/