מכירים את חובזה? ואת לחמית? אה זו אותה אחת בעצם 🙂 והיא נמצאת ממש בכל מקום, היא אורגנית, טעימה ומפוצצת בערכים תזונתיים. צאו ללקט חובזה ותחזרו להכין את הסיר הטעים הזה
אם הייתי אומרת לכם שאתם יכולים לצאת מהבית ללקט לכם ירק לבישול הייתם מאמינים לי?? כן כן, ממש ליד הבית שלכם ושלי ושל כולנו ובכלל בכל מקום שלא תסתכלו, גדלה לה חובזה וכל מה שצריך זה רק ללקט אותה ולהכין ממנה אינסוף מטעמים.
החובזה או בעברית "חלמית" מפוצצת בערכים תזונתיים והיא אורגנית 100% והיא טעימה בטירוף. כל מתכון שיש בו תרד או עלי מנגולד אפשר להחליף בחובזה והייתרון – היא לא מאבדת נפח כמוהם ויש לה טעם אדמתי ירוק (זה הדבר הראשון שעולה לי כשאני טועמת חובזה). אפשר להכין איתה קציצות ירק כמו שהכנתי פה, פשטידות, מרקים, סלטים, מלית לבורקס ותבשילים.
לחובזה/חלמית יש מלא יתרונות בריאותיים
היא עשירה בכלורופיל (נוגד חמצון), בויטמין c, במינראליים רבים ובסיבים תזונתיים. החומרים הפעילים של החובזה הם חומרים ריריים ולכן הם תומכים בריריות של גוף האדם- בריריות העיכול ובוושט וברירות מערכת הנשימה ולכן עלי חוביזה טריים יסייעו לנו בשיעול, בליחות ובעצירות.
תבשיל עוף עם חובזה ועגבניות שרי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- צאו ללקט חובזה! תחפשו אזורים שיש בהם חובזה ללא חורים. היא גדלה בכל מקום, היא אורגנית 100% והיא בחינם! זה ממש כמו תרד או עלי מנגולד רק שבבישול היא לא מאבדת נפח כמוהם.
מצרכים
- 8 יחידות שוקיים עוף טרי (או יותר אם יש יותר סועדים)
- 800 גרם חובזה ללא הגבעול
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 יחידות כרישה
- 10 שיני שום שלמות
- 20 עגבניות שרי חצויות
- 4-5 פלפלים חריפים יבשים
- 1 כפית זרעי כמון (לא כמון טחון)
- 3 כוסות מים רותחים
- 1.5-2 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- מיץ מלימון שלם גדול
אופן הכנה
מטפלים בחובזה: חותכים את הגבעול של החובזות ושמים אותן בקערה גדולה עם הרבה מים ומלח גס. המטרה היא לשטוף ולהיפטר מחרקים אם יש.
מכינים את התבשיל: מחממים שמן זית בסיר יציקת ברזל או סיר כבד שנכנס לתנור ומכניסים לסיר את השוקיים אחד אחד ולא נוגעים במשך כמה דקות. נותנים לעוף להיצרב טוב טוב ואז הופכים וצורבים צד שני. מוציאים את העוף מהסיר ומניחים בצד. פורסים את הכרישה לפרוסות ומוסיפים לסיר יחד עם השום. מערבבים כמה דקות ומוסיפים עגבניות שרי חצויות, פלפלים יבשים וזרעי כמון. סוגרים את הסיר וממשיכים לטגן את הירקות כמה דקות טובות ומיד פעם מערבבים וממש מגרדים עם כף עץ את התחתית כי שם נמצא כל הטעם של העוף שצרבנו בהתחלה. אחרי כמה דקות פותחים את הסיר ומוסיפים את החובזה, מנמיכים קצת את הלהבה וסוגרים את הסיר. הסיר מפוצץ חובזה אבל תוך כמה דקות הנפח יורד ואפשר לערבב. מערבבים את החובזה וכל פעם סוגרים את הסיר ונותנים לה שוב להצטמצם עד שהיא ממש מצטמצמת ואז מוסיפים את המים הרותחים, את המלח, פלפל שחור, כורכום ומיץ לימון ומערבבים. מחזירים את העוף לסיר, מביאים לרתיחה, סוגרים את הסיר ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך כשעה וחצי – שעתיים או עד שרוב הרוטב הצטמצם והתבשיל נראה מוכן. מגישים עם לחם טרי או עם אורז.
בתאבון!
מה עושים עם המיץ לימון?
תיקנתי במתכון תודהה
ואם אין לי חובזה כי אני נמצאת בארה"ב.מה התחליף תודה
את יכולה לשים תרד או עלי מנגולד