תבשיל שאני מכינה רק לארוחת צהריים בימי שישי. תבשיל חמצמץ וטעים שאני מכינה רק עם שעועית עדינה. הטעם שלה שונה מהרגילה ומתקבל תבשיל טעים במיוחד.
תבשיל שאני מכינה לארוחת שישי בצהריים. אצלנו בבית יש מספר תבשילים ומאכלים קבועים שאני מכינה רק ביום שישי בצהריים. אם אכין באמצע שבוע זה לא ממש ייאכל (הרגלים…), כך זה התבשיל שעועית ועוף. אני אוהבת להשתמש בשעועית עדינה של סנפרוסט (זו לא פרסומת. הם באמת הכי טובים בגזרת הקפואים) שבעיניי היא הרבה יותר טעימה מהרגילה. התבשיל מתבשל לו על אש קטנה קטנה שעה וחצי – שעתיים (כן!), לקראת סוף הבישול אני מוסיפה זרזיף של לימון טרי שנותן חמצמצות מדהימה לתבשיל וקונה לפחות חלה אחת לכל סועד (כולם גברים אצלי:):))
לנו אני מכינה את הסיר משתי שקיות של שעועית עדינה של סנפרוסט, אבל פה אתן מתכון של חבילה אחת. מי שירצה יוכל להכפיל כמויות וכמובן את התיבול בהתאם.
תבשיל שעועית ירוקה ועוף
מצרכים ל -5-6 מנות
- 2 שקיות שעועית עדינה של סנפרוסט (זו לא פרסומת! אני קונה רק סנפרוסט כי הם הכי טובים בקפואים)
- 8-10 שוקי עוף שטופים (אפשר לשים כל חלק אחר שאוהבים. אני שמה גם חזה עוף כי נוביק שלי אוהב רק חזה).
- 2 בצלים גדולים קלופים ופרוסים לרצועות
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות (אני קונה תוצרת איטליה, של mutti)
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- מיץ מלימון שלם טרי
- מים רותחים בגובה של השעועית
אופן הכנה
- מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה, מידי פעם מערבבים.
- מוסיפים את שוקי העוף וצורבים אותם מכל הצדדים עד להזהבה טובה. מוציאים את השוקיים מהסיר לצלחת וממשיכים בתהליך.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות וממשיכים לבשל כמה דקות טובות על להבה נמוכה כשמידי פעם מערבבים, עד שהעגבניות הופכות מעין משחתיות.
- מוסיפים לסיר את חבילות השעועית והמים הרותחים.
- מוסיפים מעל השעועית את העוף ומבשלים על להבה בינונית כשעה.
- מתבלים במלח ופלפל שחור, מנמיכים את הלהבה לנמוכה וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
- מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה על להבה נמוכה. טועמים ומתקנים תיבול. ממשיכים לבשל תוך כדי בעבוע עדין של התבשיל עד שרוב הנוזלים מתאדים, האוכל מקבל צבע שחום עמוק והטעמים מתחדדים ונעשים עמוקים.
היי יהודית,
אפשר להוסיף סלרי?
תודה
אפשרי
הי יהודית
את מכינה את התבשיל בלי שום? ניסית פעם להוסיף?
תודה
היי שרית,
אני מכינה בלי. את יכולה להוסיף אם את אוהבת
היי, רציתי לשאול על התבשיל שעועית ירוקה עם עוף, לגבי העגבניות המרוסקות- כמה גרם עגבניות מרוסקות זה יוצא? יש לי קופסא של 800 גרם זה בסדר?
ואם אני בוחרת בעגבניות רגילות ולא מרוסקות בשימורים, כמה עגבניות אני צריכה?
אשמח לתשובה ממך
ממש נהנת מהמתכונים שלך
היי אבישג,
תודה רבה. אני משתמשת בעגבניות של 400 גרם. של mutti
לא דיברת על כיסוי הסיר בזמן הבישול. האם צריך לכל אורך הבישול לכסות?
היי כמהה. רוב הזמן סגור ולקראת הסוף חצי סגור
האם אפשר לאכול את זה קר? אני מחפשת תבשילים לשלוח עם הבעל לעבודה. הוא בנסיעות ללא אפשרות חימום ולא מוכן לקחת אוכל בסיר תרמוס
היי יעל. זה תבשיל שאוכלים חם אבל אם אין לו בעייה לאכול אוכל בטמפרטורת החדר אז תנסי
נראה טובבבב!
תודההה אפי. זה באמת מעולה