עוגה שמשלבת קרם שקדים מתוק עם פירות חמצמצים ויחד השילוב מעולה וטעים בטירוף. מעל יש קראמבל שמשלים את המרקם והטעמים
אני אוהבת טארטים! אני אוהבת מאודדד טארטים! למעשה אני מתה על טארטים! יש משהו בבצק הפריך והנמס בפה, שמכיל בתוכו מלית מתקתקה או חמצמצה או בכלל שוקולדית שממש ממש עושה לי את זה ולא רק לי…כולם אצלי אוהבים מאוד טארטים.
אחת העוגות הקלות והמרשימות ביותר. בכלום עבודה ובדרך כלל מחומרים זמינים שתמיד יש בבית אפשר להכין אינסוף טארטים כמו טארט טאטן אגסים שאמנם צריך קצת מיומנות כדי להצליח בו אבל, שווה את הניסיון וזה מזכיר לי שהתמונה ישנה נושנה, מה שאומר שמזמן לא הכנתי אותו…. או טארט תפוחים טבעוני טעים בטירוף ולא מורגש כלל היעדר החמאה. גם טארט קוקוס ושוקולד או בוטנים ושוקולד שמתאימים גם לפסח ובכלל יש אינסוף טארטים שאפשר להכין בכלום זמן.
תמיד כשאני מכינה טארט זה הולך בזוגות כי אחד תמיד מתחסל איך שיוצא מהתנור.
הפעם לבקשת חורצ'ק הכנתי טארט עם פירות יער חמצמצים. חורצ'ק אכל טארט שהכינה ידידה שלו וזיכרון הפירות החמצמצים יחד עם הקרם המתוק לא עזבו אותו. אז הכנתי לו טארט עם פירות יער רק בגרסה משודרגת – עם קרם שקדים.
מכינים את הבצק ובזמן שהוא נח במקפיא מכינים קרם שקדים עשיר וטעים שעליו מניחים פירות יער ואם זה לא מספיק אז מעל הכל גם שטרוייזל שקדים…..רק מהתיאור בא לי עוד פעם את הטארט הזה.
טארט פירות יער בקרם שקדים
לפני שמתחילים
- אם הקראמבל הופך לבצק במקום פירורים גסים – אפשר לגרר אותו עם פומפייה או למולל את הבצק עם הידיים על משטח מקומח קלות בקמח רגיל או בקמח שקדים וליצור חתיכות בצק כמו קראמבל.
- אפשר להכין את הטארט הזה עם כל פרי שאוהבים.
- אפשר לגוון את טעמי קרם השקדים כמו למשל לשים כף מחית פיסטוק.
מצרכים לתבנית טארט מתפרקת בקוטר 26 ס"מ
לקלתית
- ¾1 קמח רגיל (250 גרם)
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- ½ כוס סוכר חום בהיר
- 1 ביצה גדולה
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
לקרם שקדים
- ½1 כוסות אבקת שקדים
- 1 כף קורנפלור
- 180 גרם חמאה רכה
- ½1 כוסות אבקת סוכר
- 2 ביצים גדולות
- 1 כף מחית וניל
לקראמבל שקדים
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס סוכר
- 1.5 כוסות קמח רגיל
- 1/2 כוס קמח שקדים
תוספת מעל הטארט
- 2 כוסות פירות יער קפואים
אופן הכנה
- הקלתית: לשים במעבד מזון קמח, חמאה וסוכר ולעבד לתערובת פירורית. להוסיף ביצה ותמצית וניל ולעבד עוד חצי דקה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש (עיבוד יתר פוגם במרקם הבצק). מוציאים ממעבד המזון ומאחדים קלות עם הידיים לכדור בצק.
- להניח על השייש נייר אפייה ולקמח אותו קלות. לרדד את הבצק עם מערוך לעיגול שגדול במעט מקוטר התבנית. להרים את הבצק עם נייר האפייה ולהפוך על התבנית. לרפד היטב את התבנית , לעטוף בשקית ולשים חצי שעה במקפיא.
- קרם שקדים: לערבב אבקת שקדים וקורנפלור בקערית. לשים במעבד מזון את החמאה ואבקת הסוכר ולעבד כמה דקות לקרם חלק. להוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה עד שהן נבלעות בתערובת. להוסיף את אבקת השקדים ומחית הוניל ולעבד עד לאיחוד.
- הקראמבל: לשים במעבד המזון את החמאה והסוכר ולעבד 2 דקות לקרם חלק. להוסיף קמח רגיל וקמח שקדים ולעבד בפולסים לקבלת פירורים גדולים.
- אפייה: לחמם את התנור לחום של 170 מעלות. להוציא את הבצק מהמקפיא ולמלא אותו בקרם השקדים, לסדר מעל את פירות היער הקפואים ומעל הפירות לפזר את הקראמבל. לאפות 30-35 דקות עד להזהבה. המלית ממשיכה להתייצב כשהיא מתקררת.
- מצננים ומפדרים באבקת סוכר. אם לא מחסלים באותו יום או למחרת – לשמור במקרר.
האם אפשרי/מומלץ להקפיא את הטארט?
היי ירדן,
אפשרי
היי,
ניתן להכין בתבנית 28?
היי דנה,
המצרכים מתאימים ל-26. אפשרי 28 היא תצא קצת יותר נמוכה
היי,
האם ניתן להפחית בכמות החמאה ולוותר על מחית וניל?
יש עוד מתכונים בבלוג עם פחות חמאה ולא מומלץ לוותר על מחית וניל כי זה כל הטעם
היי,
כמות החמאה הגיונית?
והאם אפשר לוותר על מחית וניל?
תודה
היי נוי,
ככה הכנתי אז את המתכון. אני מאלתרת מתכונים ואם יוצא טעים זה עולה לבלוג.
מה זה מחית וניל?
האם אפשר להשתמש באבקת שקדים במקום קמח שקדים?
היי תמר,
זה אותו דבר
אכן, המון חמאה. המחלית יצאה לי נוזלי..:-(
היי לימור,
לא אפית מספיק זמן
תודה רבה
היי לא טעיתי וגם אני קלטתי את זה תוך כדי עשייה. למעשה חיברתי ילד כמה מתכונים שאני משתמשת בהם. רק תוך כדי קלטתי את כמות החמאה. אבל זה יוצא מדהים.
את בטוחה שלא טעית בכמות החמאה? לפי חשבוני יש בעוגה 530 גר' חמאה. זה הגיוני?
מקסים!!!! והתמונות מהממות!!!!