יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
קראק פאי או ההתמכרות הבאה שלכם
ראשי » מתכונים לראש השנה וחגי תשרי » קראק פאי או ההתמכרות הבאה שלכם

קראק פאי או ההתמכרות הבאה שלכם

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 2 באוקטובר 2017 10 תגובות

קראק פאי – עוגה ממכרת ורק אחרי שטועמים אותה מבינים את מקור השם שלה. כמויות החמאה והסוכר המטורפות שיש בה, לא פוגמים בטעמה אלא להפך – גורמים להתמכרות אליה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
קראק פאי או ההתמכרות הבאה שלכם

לא סתם יש לה שם של עוגה ממכרת. ברגע שלוקחים ביס, עם כל המתיקות שבה, אי אפשר להפסיק!! על המתכון הגאוני הזה אחראית לא אחרת מאשר הגאונה כריסטינה טוסי. לנוביק יש רשימות של עוגות שהוא רוצה לטעום ומי אם לא אני מכינה לו ומגשימה לו חלומות?? 🙂 אז גם זו הייתה אחת הבקשות שלו ולמרות שלא התחברתי לכמויות החמאה והסוכר, הכנתי לפי המתכון המקורי עם כמה שינויים קלים בכמויות הסוכר והחמאה כי בכל זאת, זה מוגזם.

אז מה מקור הקראק פאי? שאלתי את חברה שלי ויקי פדיה 🙂

הקונדיטורית הידועה כריסטינה טוסי, בעלת המילק בר בניו יורק מגישה את הקראק פאי במילק בר והוא ידוע כמנת הדגל של המקום. זה התחיל כשהיא הגישה קראק פאי כחלק מארוחת עובדים במסעדה הניו-יורקית Momofuku של השף דייוויד צ'אנג. העוגה הזו עוררה התעניינות רבה בקרב הסועדים עד שאחד הטבחים הכריז עליה שהיא "ממכרת כמו סם", וכך למעשה, קיבלה העוגה את שמה.

האמת היא שממש נרתעתי מכמויות החמאה והסוכר שמכיל המתכון ובאמת שלא הבנתי מה כל כך ממכר וטעים בכמויות כאלה של סוכר. באופן כללי אני אוהבת מאוד מתוקים עם רמת מתיקות מאוזנת, כך שנראה היה לי שזה יהיה אסון עם כמות הסוכר, שלא לדבר על כמות החמאה שיש במתכון, אבל כשנוביק מבקש אני מייד מיישמת וגם הייתי כבר ממש סקרנית לטעום על מה המהומה.

מה אני אגיד לכם?? אוכלים ביס מתוק בטירוף אבל לא יכולים להפסיק ורק אחרי שטעמתי הבנתי למה קיבלה העוגה את השם שלה. אין בה פירות או קרמים מיוחדים, היא לא מקושטת או מפונפנת, היא הכי פשוטה בעולם ויחד עם זאת היא מדהימה בעיני. הפשטות שלה כובשת והטעם שלה באמת ממכר. סקרן אותי מאוד לראות את תגובות האנשים אחרי שיטעמו מהפאי. הגניחות והאנחות שליוו את הביס הראשון הצחיקו אותי כל פעם מחדש והבהירו לי שמה שסיפרו עליה הוא נכון, היא אכן טעימה בטירוף, מפתיעה וממכרת – אוכלים ביס ורוצים עוד אחד ועוד אחד.

הקראק פאי עשויה למעשה משכבת בסיס של עוגיית שיבולת שועל שמכינים במיוחד וטוחנים עם חמאה, מעליה שכבה קרמית קרמלית טעימה ומתוקה. הכנתי אותה בתבנית בקוטר 26 ס"מ. את הפאי הזה מכינים רק בתבנית אטומה לחלוטין אחרת יש בתנור קטסטרופה של נזילות. איך אני יודעת?? תנחשו 🙂

זו שיבולת שועל עבה

מכינים עוגיית שיבולת שועל ענקית ומשטחים על תבנית אפייה

אופים עד להזהבה

שוברים את העוגייה

טוחנים עם יתר החומרים

מרפדים תבנית לפאי/טארט אטומה ומקפיאים 10 דקות!

מוזגים את המלית

אופים עד שהעוגה יציבה בדפנות ורוטטת במרכז

קראק פאי או ההתמכרות הבאה שלכם

קראק פאי – תבנית בקוטר 26 ס"מ (לא תבנית מתפרקת! מכינים בתבנית אטומה לחלוטין)

חומרים לעוגיית שיבולת שועל ענקית

  • 115 גרם חמאה רכה
  • 75 גרם סוכר חום בהיר
  • 40 גרם סוכר לבן (3 כפות)
  • 1 חלמון
  • 80 גרם קמח (חצי כוס)
  • 120 גרם שיבולת שועל עבה (½1 כוסות)
  • 1 גרם אבקת אפייה
  • 2 גרם מלח
  • *** במקור יש גם כף אבקת חלב אבל מצאתי שהיא לא קריטית למתכון ואפשר לוותר עליה אם לא מוצאים

חומרים לבסיס הפאי (את הבסיס מכינים מהעוגיית שיבולת שועל הענקית)

  • עוגיית שיבולת שועל שאפינו קודם
  • 15 גרם סוכר חום בהיר (1 כף)
  • 1 גרם מלח (1/4 כפית)
  • 90 גרם חמאה מומסת

חומרים למלית

  • 300 גרם סוכר (1 וחצי כוסות)
  • 180 גרם סוכר חום בהיר (3/4 כוס)
  • 1/3 כוס קורנפלור
  • 6 גרם מלח
  • 225 גרם חמאה מומסת
  • 160 גרם שמנת מתוקה (3/4 כוס)
  • 2 גרם תמצית/מחית וניל
  • 8 חלמונים

אופן הכנה

  1. העוגייה: מקציפים את החמאה עם שני סוגי הסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-2-3 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  2. מוסיפים את החלמון וממשיכים להקציף עוד שתי דקות עד שהסוכר נמס.
  3. מערבבים יחד את הקמח, שיבולת שועל, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים למיקסר  ומערבלים רק עד שהכל מתאחד.
  4. בעזרת כף משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחידה ודקה.
  5. מחממים מראש תנור לחום של  170 מעלות ואופים כ-  15-20 דקות או עד שהעוגייה מזהיבה.
  6. מצננים לחלוטין.
  7. בסיס הפאי: מפוררים עם הידיים את העוגייה (אפשר במעבד מזון אבל היא מתפוררת היטב גם בידיים) מוסיפים את הסוכר, המלח,והחמאה המומסת ומועכים טוב עד שמתקבלת תערובת דביקה בוצית.
  8. בעזרת הידיים מרפדים תבנית טארט (לא מתפרקת אלא אטומה) ומהדקים היטב. נעזרים בנייר אפייה כדי להדק טוב את הבסיס. פשוט מניחים על המלית נייר אפייה ועם הידיים משטחים ומהדקים עד שהבסיס והדפנות מרופדים היטב. מקמחים מעט מידי פעם כי המלית דביקה.
  9. מקפיאים 10 דקות ובינתיים מכינים את המלית.
  10. המלית: שמים בקערה את שני סוגי הסוכר, הקורנפלור והמלח ומערבבים יחד.
  11. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים  עם כף או מטרפה עוד כ-2 דקות עד שהחומרים מתאחדים.
  12. מוסיפים שמנת מתוקה ווניל וממשיכים לערבב רק עד שהחומרים מתאחדים.
  13. מוסיפים את החלמונים ומערבבים מספר שניות רק עד לקבלת מרקם אחיד ומבריק.
  14. מוזגים את הבלילה לתבנית ואופים על חום של 175 מעלות כ – 15 דקות.
  15. מנמיכים את את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים עוד כ- 30 דקות עד שהמלית יציבה וזהובה בשוליים ומעט רוטטת במרכז (במידה וזמן האפייה לא מספיק – אופים עוד כמה דקות עד שמקבלים עוגה יציבה בדפנות ורוטטת במרכז). במידה והעוגה משחימה מידי, מכסים אותה בריפיון עם נייר כסף וממשיכים לאפות עד שהיא יציבה.
  16. מצננים את הפאי לחלוטין ומעבירים למקפיא לשלוש שעות לפחות ואפשר ללילה. הקפאת הפאי משמעותית מאוד למרקם הסופי של העוגה.
  17. מפשירים את העוגה במקרר  ומגישים עם קצפת לא ממותקת.
  18. העוגה נשמרת שבוע במקרר וחודש במקפיא.

עוד כמה קטנות

  • אנחנו אהבנו את העוגה כשהיא קרה מהמקרר למרות שנתקלתי בהמלצות לחמם את העוגה לפני ההגשה.
  • אפשר לגוון את העוגה עם כל מיני תוספות כמו פקאנים, פיסטוקים וכו'.
  • אפשר להניח בבסיס העוגה פירות יער חמצמצים שיאזנו את המתיקות.
  • אנחנו אהבנו אותה טבעית ובלי שום תוספת.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • מריטוצו
    מריטוצו איטלקי בעיצוב קלאסי וגם בגרסה שלי
  • סלט קינואה עם עדשים שחורות ובטטה
    סלט קינואה עם עדשים שחורות ובטטה
  • 33
    קוסקוס מתוק חגיגי לחגים ואירועים מיוחדים
  • עוגת בננות מקורמלת
    עוגת בננות הפוכה מקורמלת
מסעדת מומופוקו מסעדת קפה 48 ניו יורק קפה 48 קראק פאי

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

10 תגובות

  1. חלי הגב 31 בינואר 2024 בשעה 21:26

    האם לא צריך להשאיר לי פירורים לשכבה העליונה
    זה נראה כאילו יש עוד שכבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בפברואר 2024 בשעה 7:42

      זה המתכון המדויק. אני לא מחסירה שלבים במתכונים

  2. דור הגב 12 בספטמבר 2020 בשעה 20:17

    קודם כל חשוב לי לפרגן על האתר המדהים הזה.
    כמה כיף לקרוא ולהכין מטעמים טעימים.
    רוצה להכין מאד את הפאי הזה וראיתי בתגובות שכתוב שיש צורך באבקת חלב אך ברשימת הרכיבים אין זכר לכך. האם צריך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בספטמבר 2020 בשעה 21:19

      היי תודה רבה רבה.
      השמטתי כי באחת הפעמים הכנתי בלי וראיתי שזה יוצא מעולה גם בלי. להרבה אנשים אין מושג מה זה אז הקללתי את המתכום

  3. נופר הגב 30 באוגוסט 2018 בשעה 13:01

    היי יהודית, לא מצליחה למצוא אבקת חלב בשום חנות.
    האם יש תחליף או אופציה לוותר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 באוגוסט 2018 בשעה 20:05

      היי נופר,
      עקרונית לדעתי אפשר לוותר אבלל לא ממליצה לוותר כי זה גם טעם וגם מרקם. יש היום בכל חנות לאפייה ואני אפילו קונה בחנות תבלינים

  4. גל הגב 20 בינואר 2018 בשעה 7:13

    אוהב את הכתיבה שלך!
    אני רוצה להכין, האם האבקת חלב הכרחית לפאי? אפשר לוותר אי תחליף יותר נגיש?

    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בינואר 2018 בשעה 20:16

      היי גל. תודה רבה?. האמת שאין לי מושג אם אפשר לוותר אבל עם כמויות החומרים לא הייתי מנסה. יש בחנויות מתמחות ואפשר להכין מזה גם חלבה ביתית וגם לחמניות חלב מעולות כך שהייתי מתאמצת לקנות במקום לוותר.

    • שי הגב 14 ביולי 2020 בשעה 22:05

      האם הכרחי 8 חלמונים? זו לתבנית אחת או שתיים?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 ביולי 2020 בשעה 23:58

        היי שי,
        מן הסתם זה המתכון אז כן. תבנית אחת

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס