יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
פיצה מהירה עם טריק אפייה
ראשי » בצקים » פיצה מהירה עם טריק אפייה

פיצה מהירה עם טריק אפייה

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 24 באוגוסט 2022 14 תגובות

הפיצה הכי מהירה שתכינו, מה שלא פוגע בכלל בכלל בטעם שלה. פיצה שאני מכינה שניםםם כשאין לי זמן או כשהילדים מבקשים פיצה כמו שהייתי מכינה להם פעם כשהיו קטנים ויוצאת מדהימה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
פיצה מהירה עם טריק אפייה

את הפיצה הזו המצאתי (כן, המצאתי!) לפני מעל 30 שנה בימי מצפה רמון העליזים. לא יודעת מה עבר לי בראש כשהחלטתי להכין בצק עם מים חמימים כדי לזרז התפחה. אמנם ידעתי לבשל ולאפות אבל הכל היה מאוד אינטואיטיבי, לא היה פייסבוק ואינסטגרם כדי לקבל השראה וללמוד מתכונים וטריקים והכל היה באמת אינטואיטיבי לחלוטין. גם קוסקוס במיקרוגל עם סולת אמיתית הכנתי אז אינטואיטיבית וחבל שלא יכולתי אז לתעד.



הפיצה הזו הייתה בזמנו שם דבר במצפה רמון, שם גרנו 18 שנה בדיור של אנשי צבא קבע ואין כמעט בית שלא הכין אותה. המהירות שבהכנת הבצק היא זו שגורמת לאנשים להרים את הכפפה ולהכין ובצדק!

במאמר מאוד ברור אני אומרת שאם יש לכם זמן, לכו להכין פיצה אמיתית עם זמן התפחה ארוך כמו הפיצה של נוביק שאין לה מתחרים!! אבל אם אתם לחוצים וממהרים, הפיצה הזו לחלוטין יוצאת מושלמת ותוך ממש פחות משעה יש לכם פיצה טעימה ביותר, רק תתארגנו על גבינה ותוספות ואתם מסודרים.

אז מה הטריק אתם שואלים?

דבר ראשון שימוש במים חמימים לבצק, מה שגורם לו לתפוח תוך 20 דקות.

שנית, כדי לדמות אפייה בכאילו טאבון, אני מחממת טוב טוב את תבנית האפייה כשהיא הפוכה ואופה עליה את הפיצות. התבנית הלוהטת אופה את הפיצה די מהר, שזה מה שאנחנו רוצים, ונותנת לה קראסט בתחתית.



פיצה מהירה עם טריק אפייה

כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • את הבצק אני מכינה עם מים חמימים שגורמים לבצק לתפוח תוך 20 דקות.
  • שימו לב שמתחילים בהדלקה של התנור מייד כשמתחילים את הכנת הבצק.
  • את הפיצה אני אופה על תבנית תנור הפוכה לוהטת, מה שגורם לפיצה להיאפות מהר יותר מהרגיל ולייצר לה תחתית עם קראסט מושלם.
  • כדי להרים את הפיצה על התבנית הלוהטת אני משתמשת בתחתית המתפרקת של תבנית טארט. זה פתרון מעולה למי שאין בבית מרדה להרמת פיצות.
  • שימו לב שכמות המים במתכונים היא מומלצת מאחר וכל קמח סופח כמות אחרת של מים וגם מזג האוויר משפיע על הספיגה. הבצק צריך להיות מאוד רך וגמיש וטיפ טיפה דביק אבל לא יותר מידי.
  • אפשר לשלב איזה תוספות שאוהבים, אני שמתי את התוספות שאנחנו אוהבים.
  • אפשר לאפות את הבצק רק עם רוטב עגבניות למשך 5 דקות ואז להקפיא אותו, זה בסיס מעולה להכנת פיצות.

מצרכים לכמות של 6 פיצות אישיות

  • 1 ק" ג קמח ייעודי לפיצה
  • 22 גרם שמרים יבשים
  • 100 גרם שמן זית (1/2 כוס)
  • 30 גרם מלח
  • 660 גרם מים חמימים

רוטב עגבניות

  • 1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות של mutti
  • 2-3 שיני שום
  • 1 כף שמן זית
  • מלח
  • 2 כפות אורגנו יבש

תוספות

  • 1/2 ק"ג גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1/2 ק"ג גבינה קשה מגוררת לבחירתכם (עמק, גלבוע וכו')
  • 200 גרם גבינת פטה כבשים 20%
  • 200 גרם זיתי קלמטה
  • 200 גרם עגבניות שרי פרוסות
  • בזיליקום טרי

אופן הכנה

מכינים בצק: מחממים תנור לחום של 250 מעלות ומניחים בו תבנית תנור רגילה כשהיא הפוכה. שמים בקערה קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים שמן זית ומתחילים להוסיף מים חמימים בהדרגה תוך כדי לישה. באמצע הלישה מוסיפים את המלח ואת יתרת המים וממשיכים ללוש 2 דקות. בשלב הזה הבצק נראה לא אחיד וזה בסדר. מכסים אותו ומשאירים למנוחה של 5 דקות. אחרי 5 דקות לשים את הבצק כמה דקות עד שמתקבל כדור בצק אחיד וחלק. מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים היטב עם ניילון ומשאירים למנוחה של 15-20 דקות. אחרי 20 דקות מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 300 גרם כל כדור, מניחים בתבנית מקומחת ומכסים היטב למנוחה של 10 דקות.

מכינים רוטב: בזמן שהבצק נח מכינים את הרוטב – מערבבים את העגבניות המרוסקות עם שום כתוש, שמן זית, מלח ואורגנו. מכינים גם את התוספות. על משטח מקומח פותחים את כדור הבצק עם הידיים לעיגול בקוטר של כ – 30 ס"מ – עם הידיים פותחים את הבצק מהמרכז החוצה ותוך כדי מסובבבים כדי לייצר עיגול עבה יותר בקצוות ודק יותר במרכז. מעבירים את הבצק לנייר אפייה גזור לצורת עיגול קצת יותר גדול מהבצק. מניחים על הבצק את רוטב העגבניות ותוספות. נעזרים במרדה להרמת פיצה או בתחתית המתפרקת של תבנית טארט להרים את הבצק יחד עם נייר האפייה ומעבירים לתנור על התבנית הלוהטת. אופים 5 דקות, מוציאים, מפזרים גבינות בנדיבות ועוד תוספות מעל ומחזירים לאפייה של עוד 6-7 דקות עד שקצוות הבצק זהובים והגבינה מקבלת מעט צבע שחום. זהו! זה כל הסיפור של הפיצה הכי מהירה שתכינו אי פעם ויוצאת הכי מושלמת שאפשר לפיצה מהירה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • סמבוסק חומוס
    סמבוסק במילוי חומוס
  • עוגת שמרים עם גבינה בסיר לב
    עוגת שמרים עם גבינה וצימוקים שמכינים בסיר ברזל יצוק
  • לחמניות ביתיות בעיצוב מהמם כמו זחל
    לחמניות של בית בעיצוב מהמם
  • לחם ממולא בשר
    לחם ממולא בשר אפוי בתנור בסיר ברזל

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

14 תגובות

  1. אור הגב 2 במרץ 2025 בשעה 13:51

    וואי המתכונים שלך מושלמים מחכה כבר לספר !!!! תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 במרץ 2025 בשעה 16:54

      תודההה רבה

  2. מיכל הגב 16 בדצמבר 2022 בשעה 5:22

    שלום 🙂 סליחה אם מגיבה פעמיים, פשוט לא רואה בינתיים את התגובה מאתמול.
    אחרי שהקפאתי כמו שכתבת, איך להפשיר ולאפות? להוציא כמה שעות לפני ולהמשיך לפי המתכון?
    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בדצמבר 2022 בשעה 8:59

      עניתי לך

  3. אסתר הגב 6 בספטמבר 2022 בשעה 20:17

    האם אפשר להקפיא את הפיצה עם התוספות לפני האפיה ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בספטמבר 2022 בשעה 23:46

      היי אסתר,
      תאפי 5 דקות ותקפיאי. הקפאה של בצק זה טכניקה אחרת

  4. יולי הגב 31 באוגוסט 2022 בשעה 3:10

    היי
    מתאים לטאבון?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 באוגוסט 2022 בשעה 20:05

      פחות אבל אפשרי

  5. סופיה הגב 27 באוגוסט 2022 בשעה 16:58

    נראה נהדר רק שאין משקל בבית מה המידה בכוס למים
    ןכף לשמרים מלח
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 באוגוסט 2022 בשעה 17:02

      תודה רבה.
      גם אצלי בבלוג וגם בגוגל יש טבלאות המרה.
      בכל מקרה משקל עולה 50 שקלים ואני ממליצה לקנות למי שאופה בבית ורוצה לדייק במתכונים

  6. רות הגב 25 באוגוסט 2022 בשעה 17:11

    660 גרם , כמה זה בכוסות?
    תודה רבה על המתכון, אכן נראה מהיר וטעים.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באוגוסט 2022 בשעה 19:49

      ממליצה לרכוש משקל

      • מיכל הגב 15 בדצמבר 2022 בשעה 17:04

        היי. אחרי שהקפאתי בסיסים, בצק ורוטב אפויים ל5 דק, איך להפשיר ולאפות?
        תודה!

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 בדצמבר 2022 בשעה 18:36

          מפשירים שמים תוספות ואופים יל חום הכי גבוה עד שזה מוכן. זה רורה ממש מהר. בערך 5 דקות

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.